vineri, 22 iulie 2011

8,37 si 4,12 mediile de acces la liceu, la matematica informatica, la a doua etapa a admiterii la Botosani

8,37 si 4,12 mediile de acces la liceu, la matematica informatica, la a doua etapa a admiterii la Botosani: "altVineri a avut loc a doua etapa din cadrul admiterii computerizate in clasa a IX –a. "

Camere video si aceeasi metodologie de la titularizare si la concursul de supliniri din august

Camere video si aceeasi metodologie de la titularizare si la concursul de supliniri din august: "altMinistrul Educatiei, Daniel Funeriu, a semnat, miercuri seara, ordinul prin care se introduce examenul scris"

Gabriela Cristea este “Draga mea prietenă”

Gabriela Cristea este “Draga mea prietenă”: "După aproape jumătate de an de la despărţirea bruscă de micul ecran, Gabriela Cristea, realizatoarea show-ului Noră pentru mamă, va prezenta tot la Kanal D show-ul “Draga mea prietenă”. Noua emisiune va fi difuzată, din 8 august, de luni până vineri, de la 10.00 la 12.30. Despre formatul emisiunii Draga mea prietenă: Emisiunea “€œDraga mea prietenă” este,... mai mult »"

54 de elevi repartizati la liceu in a doua etapa!

54 de elevi repartizati la liceu in a doua etapa!: "Vineri a avut loc cea de-a doua etapa de repartizare la liceu pentru absolventii clasei a VIII-a care nu au participat la prima etapa.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean toti cei 54 de candidati care s-au inscris in etapa a doua au fost repartizati..."

Moneda de aur de la BNR, dedicata lui Nicolae Iorga

Moneda de aur de la BNR, dedicata lui Nicolae Iorga: "Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu 25 iulie, o moneda din aur, cu valoare nominala de 100 lei, dedicata aniversarii a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga, a anuntat, vineri, BNR.
Tirajul acestei..."

Presa anglo-saxonă şi cea franceză. Tabloidizare vs decenţă cu preţul influenţei politice

Presa anglo-saxonă şi cea franceză. Tabloidizare vs decenţă cu preţul influenţei politice: "Cu toţii sunt obligaţi să promoveze cultura. Spre exemplu, televiziunile nu pot programa filme miercuri, aceasta fiind ziua tradiţională a premierelor cinematografice. La fel, 50% din producţii trebuie să fie europene, din care 40% franceze. 35% din melodiile difuzate de radiouri trebuie să fie franţuzeşti, o reminiscenţă a politicii gaulliste de rezistenţî la invazia culturală americană din anii Planului Marshall.

Legea franceză a presei îşi are originea în 1881 şi interzice unui trust media să controleze mai mult de 30% din segmentul respectiv de piaţă."

Istericale de moderatori - Brindusa Armanca

Istericale de moderatori - Brindusa Armanca: "Ce vede telespectatorul român pe canalele de ştiri şi nu doar acolo? Vede false dezbateri pe false teme, unde moderatorul nu întreabă, ci insinuează, nu se documentează, ci face speculaţii, nu păstrează neutralitatea faţă de invitaţi, ci se războieşte cu cei care, conform agendei stabilite adesea direct de la patron, sunt asimilaţi ca inamic. Mai presus de orice, moderatorul se pune pe sine în centru, experienţa proprie este folosită ca referinţă universală"

Un student iesean a primit nota 10 la licenta, dupa ce a prezentat la examen o mana bionica

Un student iesean a primit nota 10 la licenta, dupa ce a prezentat la examen o mana bionica: "Un student iesean si-a impresionat profesorii de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi dupa ce le-a prezentat o mana bionica la examenul de licenta. Dupa trei luni de munca, sub coordonarea conf. dr. ing. Dan Dobrea de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Adrian Ursu a fost recompensat cu nota 10,00 la examenul de licenta pentru lucrarea sa mai putin obisnuita - o mana bionica."

Supraveghetor semianalfabet la bacul de la Dorohoi – VEZI cum scrie

Supraveghetor semianalfabet la bacul de la Dorohoi – VEZI cum scrie: "Întâmplări incredibile de la bacalaureat ies acum la iveală. Toţi elevii care au susţinut examenul pe 27 iunie într-una din sălile de clasă de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica Voievod” au..."

Andreea Marin: Nu vreau sa intru în detalii despre diagnostic

Andreea Marin: Nu vreau sa intru în detalii despre diagnostic: "Andreea Marin Banica a vorbit, pentru Cancan, despre perioada cumplita pe care a traversat-o recent. Dupa ani intregi in care a acuzat unele simptome a caror cauza nu a putut fi depistata in nicio clinica din Romania, Austria sau SUA, a reusit in sfarsit sa afle natura afectiunilor..."