marți, 3 mai 2011

"Miss fata de la ţară" a cărat lemne şi a muncit în gospodărie

"Miss fata de la ţară" a cărat lemne şi a muncit în gospodărie: "Dorina Colniţă, din Prundul Bârgăului, a fost aleasă câştigătoarea emisiunii prezentate de Andreea Raicu. Tânăra spune că a făcut multe sacrificii în viaţă şi că a trebuit să muncească de mică."

SENATUL EVZ: Perversa sinteză: Fascizarea comunismului românesc

SENATUL EVZ: Perversa sinteză: Fascizarea comunismului românesc: "Se vor împlini în curând, pe 8 mai, nouă decenii de la întemeierea Partidului Comunist din România. O sectă revoluţionară inspirată de viziunea milenaristă a bolşevismului, PCdR a acceptat deplina subjugare de către aparatul..."

EurActiv.ro: Un grup de studenti la Geografie ar fi gasit inaintea CIA ascunzatoarea lui ben Laden

EurActiv.ro: Un grup de studenti la Geografie ar fi gasit inaintea CIA ascunzatoarea lui ben Laden: "Cu doi ani in urma, o clasa de studenti de la UCLA au prezis cu exactitate locatia in care Osama ben Laden a fost ascuns. Studentii la Geografie, indrumati de profesorii Thomas Gillespie si John Agnew, au folosit teorii geografice si software GIS pentru a determina locul unde se ascunde cel mai cautat fugar.

"

Elan Schwartzenberg la B1 TV: Cu Răduleasca aş putea să susţin toată televiziunea

Elan Schwartzenberg la B1 TV: Cu Răduleasca aş putea să susţin toată televiziunea: "

Cred că dacă aş convinge-o pe Răduleasca să facă o emisiune duminica, de la 3 la 6, doar din acea emisiune pot să susţin toată televiziunea“, a declarat Elan Schwarzenberg a declarat, în această seară, în emisiunea lui Robert Turcescu, de la B1 TV. De altfel, Elan se referea la fosta soție numind-o “Răduleasca”.

Noul proprietar de la RealitateaTV a mai spus că în momentul de faţă Sorin Ovidiu Vîntu nu mai are nicio variantă să cumpere înapoi postul Realitatea TV.

Ce a mai spus noul proprietar al realitatea în emsiunea de pe B1 TV?

Întrebat dacă documentul de proprietate pe care l-a semnat îi lasă lui Sorin Ovidiu Vîntu posibilitatea să cumpere înapoi postul de ştiri, Elan Schwartzenberg a mai spus “hârtia suportă orice”.

“Managerul dacă îmi dă performanţă maximă eu o să continui contractul de management, doresc sa-i dau şi mai multă libertate, el avea nişte frecuşuri cu fostul proprietar.

Daca nu îmi dă această performanţă, placă acasă. Contractele sunt facute sa fie respectate.”

“Eu cred ca au avut niste prob personale (Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă – n.r.), care au ieşit din sfera jurnalismului şi din zona afacerilor.”

"

Cât de liberă e presa?.

Cât de liberă e presa?.: "Jurnalistii din Galati, Braila si Tulcea sunt nemultumiti de incercarile partidelor de a impune reglementari abuzive in exercitarea profesiunii lor, acestea culminand cu o lege a presei aflata de luni pe ordinea de zi a plenului Senatului.

Societatea Jurnalistilor 'Dunarea de Jos" (SJDJ), ce reuneste zia¬risti din Galati, Braila si Tulcea, este printre cele 12 organizatii media semnatare ale unei initiative legislative intitulate 'Legea Presei", depuse ieri la Parlamentul Romaniei. ..."

O mie de joburi în IT.

O mie de joburi în IT.: "Chiar daca Nokia va concedia 120 de informaticieni, acestia nu vor ramane pe drumuri, pentru ca Emerson se pregateste de extindere.Oserie de mari jucatori de pe piata IT-ului vor scoate la concurs circa 1.000 de noi locuri de munca pentru inginerii clujeni. In aceste conditii, chiar daca Nokia va concedia cei 120 de informaticieni care lucrau in centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj pentru platforme de tip Symbian, specialistii in IT au sanse mari sa isi gaseasca rapid noi locuri de ..."

Enigmaticul domn Schwartzenberg şi Realitatea lui.

Enigmaticul domn Schwartzenberg şi Realitatea lui.: "Pana sambata, cand a confirmat ca a cumparat Realitatea TV, Elan Schwartzenberg era, pentru tot romanul, fostul sot al Mihaelei Radulescu, cel care s-a balacarit cu vedeta prin presa cand cu divortul. Ce va fi afaceristul romano-israelian de maine?
Cititi continuarea pe comanescu.ro"

Interviu cu Dragoş Hriţuleac realizat de Bîzu Remus

Interviu cu Dragoş Hriţuleac realizat de Bîzu Remus: "

Motto: „I thought of that while riding my bicycle.”Albert Einstein


Bîzu Remus (B.R.): Ce te-a determinat să alegi ciclismul dintre toate sporturile ca hobby?

Dragoş Hriţuleac (D.H.): Eu consider că cel mai important pentru mine este faptul că nu m-a constrâns nimeni să fac asta, nu m-a determinat un factor anume… pur şi simplu, începând cu prima bicicletă de la sfârşitul clasei întâi s-a dezvoltat şi afinitatea pentru mersul pe bicicletă. Totul a luat amploare când am început să merg la şcoală pe bicicletă (peste 20 km pe zi), apoi începând cu clasa a 10-a, m-am îndreptat spre conceptul de ciclism, pentru ca mai apoi să îi cunosc pe cei de la G.E.O.S (Grupul de explorări şi operaţiuni speciale, Botoşani), alături de care am început să iau în serios acest hobby.


B.R.: Din câte am înţeles, traseele de la concursuri nu au fost unele uşoare. De ce echipament ai avut nevoie? Ce probleme ai întampinat?

D.H.: Despre traseul de la concursul organizat la noi pot spune că a fost unul variat şi frumos, însumând 42 km. Plecarea din faţa liceului până la ieşirea de pe asfalt a fost un bun prilej pentru a îmi intra în ritm. Trecerile prin satele Stânceşti şi Hriscani, alternând cu porţiuni de pădure şi asfalt au dat posibiliatea fiecăruia să ruleze şi să se remarce pe suprafaţa pe care o cunoştea cel mai bine. Trecerile pe la lacul cu nuferi, Observator, izvorul lui Eminescu şi Memorial au reprezentat puncte cheie în organizare, promovând astfel şi specificul local.

Traseul parcurs duminică la Iaşi a fost scurt (17 km) şi parcurs în forţă. Secţiunile de urcare abruptă pe noroi, piatră sau urme de utilaje au fost cu adevărat istovitoare.

Ca echipament, am avut doar strictul necesar: pantaloni şi tricou de ciclism, plus cască… şi bicicletă. Un echipament complet şi adecvat voi avea când voi dispune de resursele necesare, deocamdată susţinerea financiară din partea unui sponsor nu există.

În ceea ce priveşte problemele de pe traseu, vreau să spun că deşi eu nu am întâmpinat probleme reale, câţiva concurenţi au obiectat felul în care a fost marcat traseul la Iaşi sau chiar dispariţia marcajelor, ajungând în situaţia de a se rătăci.

B.R.: Cum te-ai simţit la linia de finish după nişte trasee, zic eu, extenuante?

D.H.: Traseul extenuant îl consider ca fiind cel de la Iaşi, pentru că am pedalat mult mai în forţă decât acasă. Locul 3 la categoria under 29 la Botoşani (7 la general) m-a surprins cel mai mult pentru că am rămas totuşi în grafic, după ce au comasat categoriile under 19 cu 20-29.

Trăirile cele mai intense le-am trăit la Iaşi când am aflat că am sosit al doilea la finish şi obţinusem aur la categoria under 19 şi argint în clasamentul general. La sfârşitul zilei urcasem de 3 ori pe podium mulţumită performanţelor aceluiaşi week-end şi mulţumirea era deplină, ţinând cont că nu am întâmpinat evenimente neplăcute.

B.R.: Cum ai reacţionat când ai realizat pe ce loc fruntaş te-ai clasat?

D.H.: Cred că te referi la Iaşi, căci aici este vorba de locul fruntaş. În primul rând mi-am felicitat advesarul care m-a ajuns la începutul ultimei urcări, după ce am sprintat pe asfalt şi am ratat un arbitru neatent de pe traseu şi am plecat puţin înainte. După ce m-am întors, el m-a motivat să forţez pe ultima urcare înainte de finish.

B.R.: La ce concursuri ai mai participat şi ce premii ai mai obţinut?

D.H.: Am fost la Tur de Iaşi anul trecut (locul 32 la general), la Maratonul Garboavele organizat la Galaţi (locul 8 la categoria U19 şi 18 la general), şi competiţiile din acest sfârşit de săptamână: Maratonul Nordul Moldovei (BT) şi My Race (IS).

B.R.: O asemenea condiţie fizică presupune un antrenament sănătos. Pe ce trasee obişnuieşti să mergi?

D.H.: Antrenamentul meu „sănătos” constă în mersul pe biciletă cu fiecare ocazie care mi se oferă: la şcoală, acasă, în oraş, îndeplinind astfel şi rolul practic. Ieşirile de antrenament propriu-zis sunt foarte puţine, căci de obicei când mergem cu bicicletele la Ipoteşti, Baisa, Rediu, plimbarea e destul de relaxantă. Cred că diferenţa o face faptul că obişnuiesc ca atunci când pedalez, să nu mă relaxez, ci să păstrez lanţul întins, cadenţa bună şi un raport care să mă solicite puţin mai mult decât normal.

B.R.: Te-ai simţit vreodată în primejdie pe unele dintre traseele tale off-road?

D.H.: Da, când parcurg pentru prima oară unele coborâri şi cei din jur nu acordă atenţia cuvenită şi cad în faţa mea sau vin prea tare din urmă. Încerc să fiu cât mai precaut cu putinţă.

B.R.: Profesioniştii se remarcă prin strategia pe care o abordează. Tu ce strategie ai abordat?

D.H.: De obicei, la început prefer să pierd poziţii, nu prea multe… asta determin la faţa locului, când simt concurenţa. Ştiu că există o bună parte care obosesc în primii km tocmai pentru că au plecat în forţă. De asemenea, urcările mă avantajează şi încerc să profit de asta. Porţiunile de drum uscat plat şi asfalt mi-au prins bine, deoarece cauciucurile cu care concurez nu sunt tocmai ceea ce se cere pentru un concurs de mountain bike cross country (mtb xc), fiind uzate şi având un profil mic, din lipsă de fonduri… dar prefer să văd partea plină a paharului.

B.R.: Se zice că sportul antrenează şi mintea nu doar trupul. Ce părere ai?

D.H.: Sunt de acord… antrenamentul trupului e condiţie sine qua non în sport, însă ceea ce se petrece la nivelul superior este remarcabil. Reflexele, atitudinile, starea de spirit a unui sportiv vor fi net superioare comparativ cu a unui individ care ar putea fi caracterizat drept „coach-potato”.

B.R.: Cu speranţa că vor fi mai mulţi amatori de seama noastră, ce concursuri de ciclism urmează?

D.H.: Lista este mare, apărând anual noi competiţii. Cele de anul acesta la care am luat parte, sunt toate la prima ediţie. O listă aproape completă este publicată pe blogul celor de la G.E.O.S.: www.geosgrup.wordpress.com

Pe 8 mai este „Prima Evadare” la Bucureşti şi pe 14 mai maraton mtb la Preluca, Baia Mare. La acesta din urmă sper să ajungem şi o echipă din Botoşani.

B.R.: Ce sfaturi le-ai putea da începătorilor?

D.H.: Înainte de toate, vreau să le transmit tuturor să ia contact cu un sport… oricare ar fi el. Cât despre cei începători în ale ciclismului, le doresc, în special, să nu rămână la acest nivel, ci să îşi propună permant să evolueze treptat şi să îşi descopere limitele… şi o limită pe care o descoperi azi, mâine va reprezenta doar una din nenumăratele limite peste care ai trecut. Spor la pedalat şi asfalt uscat!

P.S: Doritorii de astfel de activităţi pot veni la întâlnirile G.E.O.S. în fiecare marţi, la ora 19, la Casa Tineretului, etajul 1.

"

Cine ameninta presa din Romania din ciclul batista si hidrantul

Cine ameninta presa din Romania din ciclul batista si hidrantul: "O dezbatere fara sens a fost reluata iar,pentru a cata oara,in ultimele zile: avem sau nu nevoie de o lege a presei in Romania ? Si daca da, cum ar trebui sa arate aceasta lege? Cateva ONG-uri fruntase pe ramura au venit cu o varianta de jumatate de pagina care se rezuma la ideea „ orice forma de cenzura a presei este interzisa”."

Roberta Anastase si Gyorgy Frunda sustin ca au fost santajati de mai multi jurnalisti

Roberta Anastase si Gyorgy Frunda sustin ca au fost santajati de mai multi jurnalisti: "Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si senatorul UDMR Gyorgy Frunda au prezentat marti mai multe cazuri in care ar fi fost santajati de jurnalisti. Informatiile au fost prezentate la o intalnire cu organizatiile neguvernamentale din domeniul presei, unde s-a discutat despre un proiect de Lege a presei. Roberta Anastase a povestit ca, in campania prezidentiala, a ramas "siderata" cand i s-a cerut din partea unei televiziuni din Prahova 50.000 de euro pentru a nu fi atacat PDL-ul."

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "radiodifuzorul nu a ţinut seama de obligaţia de a respecta prevederile legale cu privire la informarea corectă a publicului prin asigurarea imparţialităţii şi echilibrului (art. 66 alin. 1 din Decizia nr. 220/2011 privind Codul audiovizualului, respectiv art. 71 din Decizia nr. 187/2006 în vigoare la data difuzării emisiunilor, ulterior abrogată prin Decizia 220/2011). De asemenea, nu a fost respectat art. 40 alin. 3 din Cod (respectiv art. 42 alin. 1 şi 4 din Decizia nr. 187/2006 în vigoare la data difuzării emisiunilor) care prevede că “(3) Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”."

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "• somaţii publice posturilor Maramureş TV Baia Sprie, eMaramureş TV Baia Mare şi Cinemar TV Baia Mare pentru încălcarea prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului care reglementează Publicitatea politică, respectiv faptul că “Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”."

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "audiovizualului, respectiv de faptul că “Înregistrările audio şi/sau video destinate programelor de divertisment, inclusiv cele cu camera ascunsă, nu pot fi difuzate decât cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: a) persoanele care au făcut obiectul filmării/înregistrării să îşi dea acordul scris pentru difuzare (...);"

Carla Bruni, despre zvonul privind sarcina: "Am gura cusută"

Carla Bruni, despre zvonul privind sarcina: "Am gura cusută": "Carla Bruni-Sarkozy, soţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, a declarat, în faţa cititorilor cotidianului Parisien/Aujourd'hui, că are 'gura cusută' în ceea ce priveşte zvonurile despre sarcina ei."

De ziua presei: Instanța a discutat falimentul Academiei Cațavencu

De ziua presei: Instanța a discutat falimentul Academiei Cațavencu: "

Astăzi, de ziua presei, instanța a discutat falimentul Academiei Cațavencu. Urmează să se pronunțe oficial mâine, după cum a declarat pentru paginademedia.ro Ion Popescu, administratorul judiciar al Cațavencu SA.

De mai bine de un an de zile compania este în insolvență, aștept să mă sune avocatul, dar am înțeles că toți creditorii s-au pus de acord asupra falimentului”, a declarat Doru Bușcu, directorul editorial al Academiei Caţavencu, pentru paginademedia.ro.

Doru Bușcu a mai spus că acest lucru nu va afecta apariția revistei de satiră.

Revista va ieși în continuare, așteptăm ca creditorii să stabilească când va avea loc licitația în care se va vinde și marca Cațavencu.

Carmen Andronache, paginademedia.ro: Așa cum este falimentară, revista Cațavencu este parte a deal-ului cu Elan Schwartzenberg?

Doru Bușcu: Este o companie separată, care nu are nicio legătură. Dar Realitatea este într-adevăr cel mai mare creditor, noi suntem însă la un capăt de lume, scoatem revista și purtăm în spinare datoriile a 10 publicații care s-au desființat.

Ion Popescu, administratorul judiciar Cațavencu SA, pentru paginademedia.ro:

“Este adevărat, instanța a discutat astăzi propunerea administratorului de a declara falimentul Cațavencu SA. Mâine urmează să se pronunțe. Bănuiesc că nu o să se amâne această pronunțare.”

Sursa foto: Jurnalul.ro

"

Bobby Păunescu: “Elan Schwartzenberg are 10% din News Television”

Bobby Păunescu: “Elan Schwartzenberg are 10% din News Television”: "

Elan Schwartzenberg, noul proprietar al Realitatea TV, are 10% din News Television România, care deține jumătate din B1 TV, a declarat pentru paginademedia.ro Bobby Păunescu.

Bobby Păunescu explică cum a ajuns Elan acționar la B1 TV.

Bobby Păunescu, pentru paginademedia.ro:

Bobby Păunescu:

“Acum 10 ani, când News Corp a intrat în România, a cumpărat firma de panotaj Exclusiv Media de la Elan Schwartzenberg. În aceeași perioadă, se pregătea intrarea News Corp în România într-un post TV alături de noi (familia Păunescu, not. Red).”

“În acel moment, în virtutea tranzacției, Elan Schwartzenberg a primit opțiunea de a avea 10% din viitorul post TV, când dorește el.”

“La începutul acestui an, în ianuarie-februarie, am activat această opțiune”.

Elan Schwartzenberg a luat 10% din acțiunile News Television România, care deține, la rândul ei, jumătate din B1 TV.

Cele 10% au fost luate de la DacAir”, spune Bobby Păunescu. DacAir avea 54% din News Television România, iar acum va rămâne cu 44%.

De ce nu au anunțat acest lucru?

“Nu era încă apărută în Registrul Comerțului. Nu puteam anunța înainte de a fi totul publicat în mod legal în Monitorul Oficial și Registrul Comerțului.”

Acționariatul B1 TV (sursa: CNA)

Deținatoarea licenței audiovizuale este societatea B1 TV CHANNEL SRL, ai carei asociati sunt:

  • News Television (Romania) SRL – 50% si Oancea Sorin – 50%

Asociatii News Television (Romania) SRL:

  • Dac Air SA – 54.571% (de aici va prelua Elan Schwartzenberg 10%)
  • Pavo SA – 22.571%
  • Brazen Limited Liability Company (SUA) – 13.1794%
  • TV Romania BV (Olanda) – 9.6786%.

Actionarii Dac Air SA:

  • World Capital NY Corporation (SUA) – 88%
  • Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului – 8%
  • Iri Capital SA – 3%
  • Eastern European Consultant SRL – 0.6%
  • Petrogec SRL – 0.4%.

Actionarii Pavo SA:

  • City Business Center SRL – 51%
  • Olinvest SRL (asociat unic Ciobanu Constantin) – 49%.

Asociatii City Business Center SRL:

  • D&D Accept Consulting SRL – 99.9921%
  • Eastern European Consultant SRL – 0.0079%.

Asociat unic al D&D Accept Consulting SRL este Olferryboat SA. Actionarii Olferryboat SA:

  • Centrul de Afaceri Bucureşti SRL (asociat unic Paunescu Gheorghe Constantin) – 99.9%
  • Ghita Oana – 0.1%.

Asociatii Eastern European Consultant SRL:

  • Finmacht SA – 96.25%
  • Olinvest SRL (asociat unic Ciobanu Constantin) – 3.5%
  • Publisis Consult SRL (asociat unic Cristescu Polyana Daniela Luminita) – 0.25%

Foto: Mediafax Foto

Citește și:

"

Ringier a preluat distribuția Cancan

Ringier a preluat distribuția Cancan: "

Ziarul Cancan se distribuie, de la 1 mai, de către Ringier România. Lucian Romașcanu, director general Cancan Media, a confirmat informația pentru paginademedia.ro.

Lucian Romașcanu: “Cancan a externalizat distribuția, iar Ringier a preluat această activitate.”

Ringier editează distribuie și tabloidul Libertatea. Este un potențial de conflict aici?

Lucian Romașcanu:

“Nu există un astfel de conflict. Zona de distribuție este una strict tehnică. Contractul cu Ringier este unul de intermediere, iar deciziie legate de abordarea pieței, de negocierile cu distribuitorii, de comisioane se fac cu directa participare a Cancan Media“.

“Există clauze contractuale care asigură o distribuție echitabilă, dar și confidențialitatea informațiilor privind eventuale campanii de marketing sau produse complementare.”

De ce a făcut Cancan această mutare?

Lucian Romașcanu: “Motivul ține de eficientizarea costurilor în zona de distribuție.”

Departamentul de distribuție al Ringier distribuie atât titlurile proprii, precum Libertatea și Unica, dar și Evenimentul zilei și Capital (deținute de Booby Păunescu), ziarul Puterea și publicația Plafar.

"

Irinel Columbeanu a făcut plângere că nu mai ştie nimic de copil de vineri

Irinel Columbeanu a făcut plângere că nu mai ştie nimic de copil de vineri: "Omul de afaceri Irinel Columbeanu a sesizat, marţi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov, susţinând că de vineri nu mai ştie nimic despre Irina, care nu a mai fost la grădiniţă şi nici nu a mai fost văzută, a declarat directorul instituţiei, Adrian Dumitrescu.





"

Ziua Mondiala a Libertatii Presei sarbatorita astazi

Ziua Mondiala a Libertatii Presei sarbatorita astazi: "


In fiecare an, incepand cu anul 1993, ziua de 3 mai reprezinta Ziua Mondiala a Libertatii Presei. Ideea acestei actiuni a aparut la Conferinta Generala UNESCO care, printr-o rezolutie asupra “Promovarii libertatii presei in lume”, a recunoscut ca o presa libera, pluralista si independenta este o componenta esentiala a unei societati democratice.

Mii de ziare din întreaga lume vor celebra astăzi 3 mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei, publicând editoriale şi materiale de promovare a libertăţii presei.

"