miercuri, 19 ianuarie 2011

Ce cărţi aşteptăm în 2011

Ce cărţi aşteptăm în 2011: "
Bookblog scrie care sunt titlurile pregătite de edituri în 2011.
Editura RAO va publica cea mai recentă carte a scriitorului Gabriel Garcia Márquez, Nu vin să ţin un discurs şi un thriller, Confesiunea de John Grisham.
Humanitas va avea o ofertă abundentă anul acesta: peste 200 de titluri noi, pentru toate gusturile. Vor apărea Visul celtului de Mario Vargas Llosa şi Magul. Extraordinara viaţă a lui Paulo Coelho de Fernando Morais. Noi cărţi scrise de Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana şi Neagu Djuvara, în seriile de autori români. Iar criticului Dan C. Mihăilescu îi vor fi editate două volumele Şi aşa mai departe? şi Caragiale şi caligrafia puterii. Cei interesaţi de Humanitas Fiction se vor delecta cu scrieri de Herta Müller, Fernando Pessoa, Isabel Allende, Eric-Emmanuel Schmitt şi o serie nouă cu Opera poetică a lui T.S. Eliot.
Capul de afiş la Polirom este acaparat de trei cărţi scrise de autori laureaţi ai Premiului Nobel: Opere I. Integrala prozei scurte de Samuel Beckett, Istanbul de Orhan Pamuk şi Carnetul auriu de Doris Lessing. Alte cărţi aşteptate sunt 1q84 de Haruki Murakami, Harta şi teritoriul de Michel Houellebecq şi volumul al II-lea al jurnalului inedit al regelui Carol I.
La Cartea Românească ne pregăteşte titluri atât în colecţia de Proză cât şi în cea de Poezie. Proza se va îmbogăţi cu romanele Dulcea poveste a tristului elefant de Diana Adamek, FEM de Magda Cîrneci şi Pe mîna femeilor de Felix Nicolau. Pentru colecţia de Poezie sunt programate antologia Cu gura uscată de ură, volumul Poezii de dragoste de Dan Sociu şi 11 desene de Dumitru Gorzo de Ioan Es. Pop.
Alte cărţi care v-ar putea stârni interesul ar fi Privind în soare de Julian Barnes care va apărea la editura Nemira şi Manualul de inteligenţă emoţională de Bar-On & Parker la Curtea Veche.
Aşadar, cărţi bune pentru un an la fel de bun! Lectură plăcută!
"

Niciun comentariu: