duminică, 6 martie 2011

Cum stau 3 milioane de români pe Facebook şi care sunt cei mai iubiţi dintre ei

Cum stau 3 milioane de români pe Facebook şi care sunt cei mai iubiţi dintre ei: "

Serviciul de monitorizare Facebrands.ro se pregăteşte să anunţe zilele acestea că s-a depăşit cifra de 3 milioane de utilizatori din România pe Facebook. Adică, 14% din populaţia oficială a ţării.

Dacă în 2007 doar trei români aveau pagină pe Facebook, la 1 ianuarie 2010, 500.000 de utilizatori ai reţelei aveau cont, iar azi vorbim deja de 3 milioane de “tricolori” care ţin jurnal pe Facebook. În ritmul acesta, probabil că de Revelion am putea sărbători şi intrarea României în Anul Facebook, cu toţi cei 20 de milioane de cetăţeni având cont pe reţeaua de inventată şi administrată de Mark Zuckerberg.

Priza cea mai mare la public o au persoanele tinere, trei sferturi având între 18 şi 24 de ani. O pondere însemnată, două treimi, o reprezintă românii cu vârstă cuprinsă între 25 şi 34 de ani, iar un sfert dintre utilizatori au între 13 şi 17 ani. Printre utilizatorii Facebook sunt şi bătrâni, aproximativ 3.000 de persoane având peste 65 de ani.

Să mai amintim că jumătate din userii Facebook România sunt femei, iar peste 32% dintre utilizatori sunt într-o relaţie. Nu este loc de mirare pentru faptul că Bucureşti are cel mai mare număr de utilizatori, la polul opus aflându-se judeţele Covasna (peste 3.600 de utilizatori) şi Giurgiu (4.000 de utilizatori).

Cei mai iubiţi români de pe Facebook

Aproape fiecare dintre cei logaţi sunt fani Inna, dacă luăm în calcul că frumoasa cântăreaţă are peste 2,2 milioane de fani, fiind astfel cel mai iubit român de pe Facebook. În urma ei, trupa Akcent are de aproape zece ori mai puţini fani (aproape 290.000), situându-se pe poziţia a doua. Smiley, Edward Maya sau câteva posturi de radio sunt în top 10 fani. Ritmul de creştere al fanilor al primilor zece clasaţi este de 600-700 de unici pe zi.

Luptă mare între Hagi şi Mircea Badea

Când vine vorba de celebrităţi, altele decât din zona muzicală, prima poziţie se imparte între Gheorghe Hagi şi Mircea Badea, ambii cu aproape 100.000 de fani.

Despre spectaculoasa creştere a numărului utilizatorilor români pe Facebook s-a mai scris şi aici.

Maria Dumitran

"

Niciun comentariu: