duminică, 13 martie 2011

Zăpada trece, gunoaiele rămân

Primăvara îşi face în sfârşit prezenţa, nu numai prin calendare.Temperaturile au crescut semnificativ în ultima vreme, iar  zilele însorite sunt din ce in ce mai dese.
Botoşănenii asaltează parcurile şi scuarurile,  care încep încet să înverzească.Spaţiile de joacă  pentru copii sunt din ce in ce mai căutate .
Încălzirea îi va ajuta puţin pe botoşăneni  să se redreseze financiar   iar cetăţenii  greu încercaţi de valul de scumpiri din ultima perioadă,  vor „respira” mai uşor,  pentru că facturile la  utilităţi vor avea mai puţine cifre.
     Odată cu topirea zăpezii ies la iveală maldăre de gunoaie adunate în perioada rece.În locul ghioceilor vioi,  acum apar ambalaje care  stârnesc dezgustul cetăţenilor.
După topirea zăpezii străzile au rămas pline de gropi,un adevarat calvar pentru participanţii la trafic.” Sperăm ca odată cu încălzirea vremii mult promisele lucrări de reabilitare a infrastructurilor şi carosabilului să înceapă” spunea Marius Zaharia din zona Griviţa.
      Spaţiile verzi sunt înţesate de  moloz şi deşeuri, cel puţin pe strada Plopilor şi împrejurimi.  Unii cetăţeni din zonă nu au înţeles încă rostul containerelor de gunoi. În continuare aruncă tot ce nu le mai este de folos unde le vine la îndemână.
Localnicii aşteaptă până când cei de la garda de mediu vor înteţi controalele  şi vor amenda, atât pe cetăţenii incorecţi cât şi societăţile comerciale care au poluat mediul.

Conţac Geanina














Moloz pe Aleea berzelor 














În apropierea containerelor de gunoi de pe Strada Săvenilor














Pârâul Luizoaia –zona  Strada Plopilor 
      

















Strada Plopilor nr. 3 

Niciun comentariu: