duminică, 10 aprilie 2011

Cameleonii bluesului vin în mai, la EUROPAfest


Pe 7 şi 8 mai, în cadrul festivalului internaţional EUROPAfest, trupa The Merry Poppins / Austria va conferi scenelor bucureştene efervescenţă, candoare şi incandescenţă, pe ritmuri de o versatilitate cameleonică. Pe fundalul zilelor toride de primăvară târzie, piesele celor 5 artişti vor potoli cu certitudine setea de nou a spectatorului amator sau avid pasionat de muzică.
Aşa cum însuşi numele o sugerează, The Merry Poppins denumesc vivacitatea creativă, umorul şi îndeosebi plăcuta eliberare de norme sau rigidităţi muzicale. Trupa din Salzburg este un salt funky de la hip hop şi reggae urban, la un mix de blues, stiluri balcanice şi sound-ul de cabaret al anilor '50.
Marca trupei constă în complexitatea instrumentelor ce redau sunete din cele mai inovative, creând pe scenă sunetul unei mici orchestre. Cei 5 membri ai trupei mânuiesc într-un mod inedit instrumentele care aparent ar naşte sunete atât de diferite şi de străine unul de altul. Fiecare exprimă aceleaşi sentimente şi emoţii în felul său, întâlnindu-se într-o muzică memorabilă şi savuroasă. Cel care îşi pune amprenta pe originalitatea acestei trupe, este cameleonicul vocalist David Lageder, muzician capabil de fluctuaţii extraordinare ale vocii. Alături de acesta, în componenţa trupei intră Thomas J. Aichinger – chitară şi trombon, Mathias Vorauer – contrabas, Robert Aichinger – tobe şi Herbert Könighofer – saxofon, clarinet şi percuţie.
Austriecii de la The Merry Poppins au reuşit de-a lungul timpului să scrie o istorie plină de evenimente. În ultimii ani aceştia au participat la spectacole de renume din lume: International Saalfelden Jazz Festival din Austria, International Cairo Jazz Festival sau International Bansko Jazz Festival din Bulgaria. După lansarea cu succes a albumului de debut ”Mildenburg 11” din 2007, controversata trupa austriacă a lansat, un an mai târziu, cel de-al doilea album intitulat ”Inspector Malosso”.

Menită să cucerească până şi pe cei mai sceptici dintre ascultători, The Merry Poppins este o veritabilă întoarcere în timp, abundând de prospeţimea, vigoarea şi unicitatea ritmului de avantgardă, variat si liber. De la ritmuri nostalgice la reggae-ul urban, The Merry Poppins te fac să dansezi, să simţi muzica, să trăieşti sentimente contradictorii, trecând cu uşurinţă de la melancolie la bucurie copilarească.
Timp de o săptămână, între  7 şi 13 mai, EUROPAfest lansează publicului românesc provcarea de a degusta din deliciile muzicale, spicuite din întregul repertoriu internaţional. În paralel cu două mari competiţii de importanţă internaţională din cadrul EUROPAfest, se va desfăşura de asemenea în Bucureşti, între 7 şi 12 mai, Caffe Festival, aducând sub privirile publicului iubitor de muzică, reprezentaţii de jazz, blues şi pop, în spaţii lejere, propice pentru câteva clipe de plăcută detaşare de la rafinamentul tensionant al marilor săli de concert. În aceste zile, EUROPAfest va aduce în faţa publicului, alături de excentricii de la The Merry Poppins, trupe ca Ari Borger Quartet din Brazilia sau Atmasfera din Polonia şi Ucraina.

Informaţii suplimentare şi fotografii :
jmEvents | 0740.759.566 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro

Niciun comentariu: