miercuri, 6 iulie 2011

Se rupe cuplul Banciu – Naum. Radu Banciu, revista presei la concurență cu Mircea Badea

Se rupe cuplul Banciu – Naum. Radu Banciu, revista presei la concurență cu Mircea Badea: "

Radu Banciu și Radu Naum nu vor mai prezenta emisiunea Razii de noapte. În noua grilă de programe, care intră în vigoare de luni, Banciu (foto) va realiza o revista presei, în intervalul 23.00 – 00.00, la concurență cu În gura presei, emisiunea lui Mircea Badea.

Mizăm foarte mult pe emisiunea pe care o va realiza Radu Banciu”, a declarat pentru paginademedia.ro Vlad Pufu, directorul de dezvoltare al B1 TV. Radu Naum rămâne în discuții “pentru alte proiecte”.

Detalii despre noua grilă B1, în continuare:

Întrebat dacă se dorește ca emisiunea lui Banciu să fie în competiție cu cea a lui Mircea Badea, Pufu a spus că ei nu doresc să concureze cu nimeni. După spusele directorului , Revista presei va avea și ceva elemente de pamflet, ”va fi în stilul consacrat al lui Banciu“.

Prin grila de vară, conducerea B1 TV dorește să apropie postul tot mai mult de formatul unei televiziuni de știri. În noua formulă, postul condus de Sorin Oancea va difuza zilnic 10 buletine de știri, începând cu ora 7.00 și sfârșind cu jurnalul de la ora 00.00.

“În acest fel trecem la un format de știri, creștem ponderea știrilor și a jurnalelor de știri. Până acum s-a încercat un format de știri și divertisment, dar s-a dovedit că există un interes mai mare față de știri”, a spus Vlad Pufu, directorul de dezvoltare al postului.

În continuare, principalele schimbări ale grilei de vară:

  • Luni, 14.00-15.00, Silviu Sergiu și Carla Giaca Ediție de prânz
  • Luni –Vineri, 16.00 – 18.30 Actual B1 cu Sorina Matei și Andrei Bădin (înainte, alături de Andrei Bădin era Carla Geaca)
  • Luni – Vineri, 18.30 – 20.00 X – Press cu Vlad Petreanu
  • Luni – Vineri, 23.00 – 24.00 Radu Banciu Revista presei
  • Vineri, începând cu ora 21.00 Special B1 – documentar pe teme de actualitate
  • Sâmbătă, 21.00 – 23.00, Săptămâna mondenă cu Roxana Iliescu și Cătălin Oprișan.
  • Duminică seara – Emisiunea specială a Evenimentului zilei.
  • Iar buletinele de știri vor fi difuzate la următoarele ore: 7.00, 8.00, 9.00, 10.00, 11.00, 12.00, 15.00, 18.00, 20.00 și 24.00.

Vlad Pufu:

“Știrile noastre vor fi echilibrate, fără parteneriate, vom avea o abordare nouă și corectă. Vom da știri pe care este corect să le dai. Suntem o televiziune fără moguli, cu toții venim din industrie, n-avem parteneriate politice. Nu ne va cere nimeni să dăm nicio știre în afară de publicul nostru și de piață.”

Întrebat dacă nu sunt oricum prea multe posturi de știri, Vlad Pufu a spus “Asta nu poate s-o dovedească decât piața”.

“Atâta vreme cât a existat interes față de știri, în cele trei luni de când am început reconfigurarea stației, nouă ne este clar că este nevoie și de o altfel de abordare a știrilor. Prin creșterea numărului buletinelor de știri am optimizat și mai mult costurile”, mai spune Vlad Pufu.

De ce această schimbare acum?

Vlad Pufu: “Pentru că abia acum am finalizat investiția în logistică, resurse materiale și de personal. Abia acum s-a închegat și echipa, iar experimentul nostru în privința știrilor s-a dovedit a fi unul reușit. Vara asta va fi determinantă în poziționarea postului începând din toamnă. Din toamnă vom stabili clar care este direcția postului B1 TV.”

"

Niciun comentariu: