miercuri, 16 noiembrie 2011

Directorii şcolilor visează la futurisme – AFLĂ ce vor, teoretic pentru binele elevilor

Directorii şcolilor visează la futurisme – AFLĂ ce vor, teoretic pentru binele elevilor:


O parte a şcolilor din judeţ care îşi doresc o securizare a accesului în incinta instituţiilor au făcut solicitări la Inspectoratul Şcolar Judeţean în vederea obţinerii unor echipamente de ultimă oră pentru supraveghere sau a contractării unor agenţi de pază.


Problemele care au fost aduse în atenţia inspectorilor ţin de asigurarea pazei sau instalarea unor sisteme de acces electronice. „La probleme considerate importante şi pe care au dorit să le transmită la ISJ, Şcoala nr. 1 Botoşani solicită asigurare patrulă de jandarmi după ora 18.00, la fel Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Colegiul Economic Octav Onicescu solicită securizarea electronică a accesului în unitatea de învăţământ”, a declarat Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct. Din nefericire, aprobarea fondurilor pentru astfel de achiziţii nu intră în atribuţiile ISJ, ci a Consiliului Local care analizează cererea şi stabileşte dacă se aprobă sau nu.


De la cartele la camere video


„Nu este treaba Inspectoratului, el trebuie să ia legătura cu Consiliul Local. Colegiul Ghica Dorohoi – sistem de acces pe bază de cartelă, iarăşi nu este problema Inspectoratului Şcolar (&#8230winking, Şcoala Cristeşti – fonduri pentru pază şi camere video, iarăşi se vede că unii directori nu cunosc faptul că nu este de competenţa Inspectoratului, ci a Consiliilor Locale, Şcoala Copălău, un post de paznic vom analiza dacă este necesar”, a completat Botezatu. Potrivit acestuia ISJ împreună cu unităţile de învăţământ ia toate măsurile pentru a preveni problemele care ar putea apărea pe fondul unor neglijenţe.


sursa: botosaneanul.ro

Niciun comentariu: