miercuri, 17 iulie 2013

Antrenorii români sunt extrem de apreciaţi în străinătate. Au lăsat fotbalul autohton pentru a pleca în campionate mai puţin cunoscute şi dezvoltate, dar cu patroni putred de bogaţi. Este cazul lui Cosmin Olăroiu, plătit regeşte în Emiratele Arabe, la Al Ahli. Nu este singurul atras de mirajul Estului. Răzvan LucescuMihai Stroichiţă sau Ioan Andonesunt alte nume mari ale fotbalului românesc care au ales să antreneze "la arabi".
Cosmin Olăroiu a plecat în această vară, de la Al Ain, după doi ani în care a câştigat titlul în fiecare sezon, la rivala Al Ahli. Fostul antrenor al Stelei a semnat un contract pe trei ani, perioadă în care va câştiga 12 milioane de euro. Oli va fi ajutat pe banca de fostul "Balon de Aur", Fabio Cannavaro. Mutarea l-a propulsat pe tehnicianul român în topul mondial al celor mai bine remuneraţi antrenori.
Antrenorul român a fost luni, 15 iulie, prezentat oficial pe banca lui Al-Ahli Dubai, într-o conferinţă de presă ce s-a transformat într-un mega-eveniment. La prezentarea lui Olăroiu au luat parte peste 70 de jurnalişti din tot Golful, iar mai multe televiziuni au transmis-o în direct.
"Chiar nu mă aşteptam la aşa ceva", a
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Il Giornale a publicat pe ascuns "precizările" Ambasadei României
După ce cotidianul Il Giornale a publicat articolul din 11 iulie, intitulat "Nebunescul schimb Italia-România La noi infractorii, la ei firmele", Ambasada României a trimis a doua zi un drept la replică destul de modest faţă de acuzaţiile din text. Noi l-am apreciat drept "moale". Il Giornale a publicat acest drept la replică sub formă de "precizări", în ziua de duminică.
Atacul din "Il Giornale", replica moale a Ambasadei României
Pe site nu se poate găsi această replică, cel puţin pe căutarea liberă (probabil avem nevoie de abonament), dar în acelaţi timp primul articol, vizibil fără restricţii, are aproape 4000 de "share" pe facebook, iar fotografia a rămas tot cea cu arestaţii nevinovaţi din cazul Caffarella.
Atacul din "Il Giornale", replica moale a Ambasadei României
Mai mult, cei doi autori ai articolului, Fausto Biloslavo şi Giuseppe Marino, fac o precizare la "precizarea" Ambasadei, afirmând că "nimeni nu voia să susţină că românii au o înclinaţie de a comite infracţiuni mai mare decât alte popoare, ci că a avut loc o emigraţie criminală din România în Italia, confirmată de autorităţile politice şi de siguranţă publică române. În ceea ce priveşte
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Băsescu: Poporul Republicii Moldova e latin, nu are ochii oblici, nu înţeleg opţiunile ...
Aflat în vizită oficială la Chişinău, preşedintele statul român, Traian Băsescu a declarat, miercuri, 17 iulie, că poporul Republicii Moldova este latin şi nu a văzut în rândul acestuia "cetăţeni cu ochii oblici", convingerea sa fiind că opţiunea majorităţii populaţiei ţării vecine este pentru integrarea europeană şi că nu are ce să caute în Uniunea Eurasiatică.
"Poporul acestei ţări este un popor latin, nu am văzut cetăţeni ai Republicii Moldova cu ochii oblici. Deci, cred că opţiunea este spre integrare europeană, iar dacă vor apărea opţiuni ale societăţii civile, aşa cum evoluează foarte prolific numărul de ONG-uri pro-asiatice, sunt convins că opţiunea majorităţii populaţiei va fi pro-europeană", a afirmat Băsescu miercuri, în conferinţa de presă comună cu omologul său de la Chişinău, Nicolae Timofti.
Preşedintele român a arătat că vizita sa la Chişinău vine într-un moment foarte important pentru ţara vecină, care se află la câteva luni de semnarea la Summit-ul de la Vilnius a Parteneriatului Estic al Acordului de Asociere cu UE şi a Acordului de Liber Schimb. Băsescu a arătat că ţara vecină nu are alternativă la drumul european, "de apropiere de UE şi viitoare integrare' şi a reiterat că România va rămâne un "avocat
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
O româncă, la braţul lui Bill Clinton
Fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, a organizat în urmă cu câteva zile o cină privată pentru susţinerea lui Terry McAuliffe la funcţia de guvernator, la care au fost prezente două românce celebre: Carmen Harra şi fiica acesteia, Alexandra.
Potrivit www.ziarulring.ro, cele două românce s-au aflat printre alte 20 de persoane invitate special la acel eveniment iar Alexandra Harra a publicat o fotografie în care se află alături de Clinton, pe pagina personală de Facebook.
Potrivit aceleiași surse, din meniul invitaților la eveniment nu au lipsit preparatele raw vegan, care s-au dovedit pe placul tuturor. Astfel, musafirii s-au delectat cu sparanghel alb şi verde, salată din smochine şi burrata, paste cu ciuperci sălbatice, îngheţată cu fructe asortate şi lapte de migdale, tartă cu cireşe confiate şi cremă de zahăr ars.
Carmen Harra a avut ocazia să stea de vorbă cu fostul preşedinte al Americii despre noul său regim. Acesta i-a mărturisit că dieta raw vegan l-a ajutat să scape de kilogramele în plus şi îi dă mai multă energie.
„Când m-a ţinut de mână, am simţit că are forţă", a declarat Carmen Harra, susţine că ea este una dintre persoanele care l-au ghidat pe Clinton şi
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: