luni, 18 aprilie 2011

Ari Borger Quartet vine la EUROPAfest 2011

Spirit brazilian pe ritmuri de jazz si blues

Pe 10 si 11 mai, in cadrul EUROPAfest, ritmurile braziliene si savoarea occidentala vor prinde contur pe scenele bucurestene prin intermediul muzicienilor de la Ari Borger Quartet / Brazilia-SUA, completand concertele de exceptie pe care ti le pregateste festivalul in aceasta primavara. 

Ari Borger, recunoscut ca cel mai bun pianist si organist din Brazilia, a avut ocazia sa concerteze la  cele mai mari festivaluri de jazz si blues din lume, impartind momente scenice cu nume cunoscute ale muzicii jazz internationale - B.B. King, Pinetop Perkins, Marcus Miller si Johnnie Johnson. Traind o lunga perioada de timp in New Orleans, a fost profund influentat de blues-ul si soul-ul american, genuri muzicale carora le-a adaugat intr-un mod indraznet, ritmuri urbane braziliene. Un funk-mix inedit, emotiile desavarsite, talentul nemasurat, toate acestea au devenit in timp ingredientele de baza pe care s-a format si a crescut cvartetul. Instrumentisti de exceptie s-au alaturat pianistului Ari Borger, in provocarea de a recrea de fiecare data cadrul ideal pentru o experienta muzicala aparte.

Muzica in stare pura. Aceasta ii defineste pe muzicienii de la Ari Borger Quartet. Bazandu-se in primul rand pe reprezentatiile instrumentale live si show-urile de improvizatie, cvartetul isi va purta publicul intr-o calatorie muzicala experimental – contemplativa, cu bilet dus-intors, de la modern la vintage. Notele suave de pian ale lui Ari Borger, sunetele de bas electric și acustic ale lui Marcos Klis, acordurile cadențate de chitara ale lui Celso Salim și cele electrice de percuție ale bateristului Humberto Zigler vor rasuna spectaculos intr-un repertoriu live exploziv, in interiorul unui spațiu total lipsit de rigiditate și strictețe, propice relaxarii – Club Tribute.

Cvartetul ofera o bogata experiența muzicala incarcata cu inedite valori culturale, aducand pe scena reprezentatii exceptionale - ritmurile de jazz, blues și soul iși vor da mana cu exotice influențe braziliene, toate fiind redate cu mult profesionalism și pasiune neobosita.

Agenda invitatiilor speciali la EUROPAfest este completata de alte nume de prestigiu precum The Merry Poppins / Austria, trupa care intrunește, intr-o maniera creativa, ritmuri de cabaret, jazz, hip-hop, pop și reggae sau Atmasfera / Polonia-Ucraina, a carei specialitate e imbinarea de efect intre vioara, chitara, flaut, dar și momente de improvizație, pe care le insereaza in piesele lor cu multa naturalețe și imaginație. Nu in ultimul rand, trupele de la New Jazz Generation vor surprinde cu pofta de viața pe care o preschimba in note muzicale, scrise pe un portativ de dinamism, entuziasm și creativitate.

Timp de o saptamana, incepand cu 7 pana pe 13 mai, EUROPAfest lanseaza publicului romanesc, provcarea de a degusta din deliciile muzicale, spicuite din intregul repertoriu international. Cu 18 ani de existenta in Romania, evenimentul caracterizat prin bun gust si profesionalism prezinta o incantatoare impletire a patru stiluri muzicale: jazz, blues, pop si clasic. Spectatorii vor avea ocazia sa simta emotia celor doua mari competitii: Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Flute Competition, dar si sa se delecteze cu seri relaxante de primavara, asistand la concerte atat in spatiile traditionale de concert, cat si in spatiile neconventionale din cadrul Caffe Festival.

Asadar, intre 7 si 13 mai, nu rata concertele extraordinare pe care ti le pregateste EUROPAfest 2011!

Informatii suplimentare si agenda completa: jmEvents - Organizator

www.jmEvents.ro | office@jmevents.ro | 0720.31.61.62 | 0740.759.566

Niciun comentariu: