luni, 30 ianuarie 2012

SOCIAL | Poliţiştii botoşăneni informează liceenii cu privire la raportarea abuzurilor de pe Internet

SOCIAL | Poliţiştii botoşăneni informează liceenii cu privire la raportarea abuzurilor de pe Internet:

În temeiul Protocolului de colaborare dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Centrul pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual – FOCUS, precum şi ca o continuare a demersurilor pe care Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii le-a realizat în domeniul siguranţei pe internet a tinerilor, vă informăm că, în perioada ianuarie-februarie 2012, poliţiştii botoşăneni vor susţine un demers de informare a elevilor de liceu despre modul de funcţionare a platformei de raportare a abuzurilor de pe Internet - www.safernet.ro.


Acest lucru presupune organizarea, în perioada ianuarie-februarie 2012, a 6 sesiuni de informare cu elevi din clasele de liceu, target-ul fiind de 360 tineri participanţi.


Acţiunile programate presupun informarea elevilor din clasele IX-XII cu privire la utilizarea în siguranţă a Internetului şi în special a site-urilor şi platformelor de socializare, precum şi cu privire la modul de raportare a abuzurilor de pe Internet prin intermediul platformei www.safernet.ro. Activităţile vor fi derulate la nivelul a şase licee din Botoşani, prima unitate şcolară inclusă în proiect fiind Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani.


Sesiunile de informare din cadrul proiectului vor fi derulate inclusiv în ziua de 7 februarie 2012, pentru a marca Ziua Siguranţei pe Internet.


Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin structurile de combatere a crimei organizate, participă la funcţionarea platformei www.safernet.ro ca organism public competent în cercetarea oricăror raportări privind existenţa pe Internet a unor materiale care pot reprezenta infracţiuni specifice mediului informatic.


Niciun comentariu: