marți, 28 februarie 2012

România, tot mai bătrână şi fără talente

România, tot mai bătrână şi fără talente:

Îmbătrânirea populaţiei şi scăderea numărului de locuitori aduc o perspectivă îngrijorătoare pentru piaţa muncii şi impun, împreună cu alţi factori negativi, măsuri rapide precum flexibilizarea pieţei, crearea de locuri de muncă şi atragerea românilor care au emigrat înapoi în ţară, arată Manpower.


"În contextul schimbărilor demografice care se manifestă la nivel global, scăderile considerabile ale volumului populaţiei reprezintă şi în România un fenomen important. Statistici ale Secretariatului Naţiunilor Unite arată că până în 2050 una din cinci persoane la nivel global va avea 60 de ani sau peste. Îmbătrânirea populaţiei este un trend confirmat atât pe plan mondial cât şi în România. Realizând o corelare a scăderii populaţiei cu îmbătrânirea acesteia, perspectiva devine îngrijorătoare", potrivit unui comunicat al companiei de resurse umane ManpowerGroup România.


Măsuri care să combată acest fenomen demografic şi care să asigure stabilitatea pieţei muncii din punct de vedere al disponibilităţii personalului ar trebui să fie adoptate constant, conform sursei citate.


"Mai mulţi factori însă, deşi semnalaţi punctual în ultima perioadă, priviţi in ansamblu relevă o evoluţie complexă. Problema scăderii populaţiei dificultate de ordin cantitativ este dublată de o dificultate de ordin calitativ, conform studiului privind Deficitul de Talente 2011, realizat

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: