marți, 6 martie 2012

FOTO Ionuţ Florea, românul preferat al lui Marilyn Monroe

FOTO Ionuţ Florea, românul preferat al lui Marilyn Monroe:

Ionuţ Florea, un american de origine română, fost fotograf de război şi de vedete, a intrat în graţiile lui Marilyn Monroe, în spatele pozelor cu diva de la Hollywood ascunzându-se o relaţie misterioasă.


John Florea vorbea perfect limba română. Deşi se născuse, în 1916, în Alliance, Ohio, un orăşel cu 15.000 de locuitori la acea dată. Mama sa, Elisabeta, o emigrantă din zona Braşovului, a avut grijă ca fiul, căruia îi spunea pe româneşte, Ionuţ, să înveţe limba de acasă. Florea avea să devină unul dintre cei mai importanţi fotografi ai prestigioasei reviste americane “Life”. A realizat reportaje foto din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după care a trecut cu lejeritate în lumea strălucitoare a Hollywood-ului.


Prietenul unei dive de la Hollywood


John Florea a devenit unul dintre rarii fotografi pe care superba Marilyn Monroe îi considera prieteni. Sunt fotografii cu ei doi care atestă acest lucru, ce datează din anii ’50. Românul a imortalizat-o pe diva de la Hollywood în mai multe ipostaze, amicale, dar şi senzuale, fapt care ridică un semn de întrebare. Este foarte posibil ca cei doi să fi avut mai mult decât o relaţie de amiciţie. John Florea era

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: