joi, 19 aprilie 2012

Editura românească Rediviva, înfiinţată la Milano

Editura românească Rediviva, înfiinţată la Milano:
Centrul Cultural Italo-Român din Milano, asociaţie născută în anul 2008 cu scopul de a promova cultura româna în Italia, dar şi de a crea o legătură culturală şi sufletească între cele două popoare, anunţă înfiinţarea Editurii Rediviva.
Editura se naşte ca o continuare firească a celor cinci ani de eforturi continue pentru aducerea în lumină a culturii româneşti în orice formă artistică. Echipa editorială îşi propune, printre altele, scopul nobil dar şi complex de a promova literatura română în Italia, în speranţa de a face cunoscut publicului italian autori români de valoare, o adevărată carte de vizită a României către Europa.
Concepută în mai multe ramuri, editura va conţine diferite colecţii, fiecare dedicată unui proiect specific: programe de traducere în limba italiană a unor autori români consacraţi, promovarea tinerilor scriitori români care trăiesc în Italia, dar şi a celor italieni care au legături culturale sau sufleteşti cu România.
Deşi născută sub egida unui centru cultural italo-român, Rediviva nu este nici pe departe o editură dedicată doar scriitorilor de origine română. Ediţiile noastre vor fi deschise scriitorilor de orice naţionalitate care au un mesaj importat de adus publicului şi care îşi pun stiloul în slujba păcii, a dialogului şi a

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: