luni, 14 mai 2012

Lecţie de viaţă/ Gabriel Saiu, imigrant cu un picior amputat

Lecţie de viaţă/ Gabriel Saiu, imigrant cu un picior amputat:
Gabriel Saiu are 42 de ani şi este din Buzău. A venit la Giuliano Napoli) acum doi ani, de nevoie. Povestea sa ar trebui să fie o pildă pentru cei care sunt veşnic nemulţumiţi de ceea ce au. Gabriel are un picior amputat în urma unui accident la muncă, 33 şi trei de operaţii la picior, iar statul român îi dă pentru asta aproape 100 de euro.
La începutul dialogului nostru, Gabriel răbufneşte: "Sunt supărat rău pe italieni: şi ca grad de civilizaţie,şi ca bun simţ, şi ca igienă personală. Italianul minte doar de dragul de a minţi, chiar dacă nu are nimic de câştigat."
Iniţial a venit soţia lui în Italia, trimisă de o agenţie de plasament din România, căreia a trebuit să îi plătească o sumă mare de bani. Ajunsă la Napoli, a aflat că trebuie să plătească din primul salariu alţi 300 de euro italianului care i-a găsit locul de muncă.
Gabriel în schimb munceşte ca paznic de noapte pentru 150 de euro pe lună. Păzeşte casa patronului şi păzeşte şi alte trei depozite închiriate: a trebuit să vorbească el cu fiecare patron în parte şi să se ofere ca paznic, şi în felul acesta

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: