joi, 21 iunie 2012

Cum funcţionează “poliţia” reţelei Facebook

Cum funcţionează “poliţia” reţelei Facebook:
Cum reuşeşte Facebook să controleze postările celor aproape 900 de milioan de abonaţi? Reţeaua de socializare a prezentat, pe propriul site, un grafic cu sistemul elaborat pe care îl foloseşte pentru a ţine sub control semnalările primite de la utilizatori, scrie Reuters, citat de Gândul.
Reţeaua de socializare are sute de angajaţi, în birouri din întreaga lume, care verifică toate situaţiile în care utilizatorii se raportează unul pe altul, semnalând nereguli cum ar fi violenţa limbajului, conţinutul inadecvat sau spam-ul.

Fiecare dintre aceste cereri trece pe la diverşi angajaţi ai Facebook, care decid dacă utilizatorului acuzat îi vor fi limitate anumite drepturi (spre exemplu de a trimite mesaje sau cereri de prietenii), dacă acestuia îi va fi dezactivat contul sau dacă trebuie alertate autorităţile din ţara respectivă.
Reuters scrie că, datorită numărului foarte mare de utilizatori, Facebook are o întreagă „armată” de oameni care se asigură că site-ul are un conţinut decent. Angajaţii sunt împărţiţi în patru divizii: echipa pentru siguranţa utilizatorului, echipa care analizează presupusele hărţuiri, echipa care permite accesul pe reţeaua de socializare şi echipa care se verifică presupusul conţinut abuziv.
„Internetul este un loc periculos şi murdar, în timp ce Facebook se

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: