marți, 26 iunie 2012

UPDATE Claudiu Saftoiu - propus presedinte-director general al TVR, dar nu a putut fi validat din lipsa de cvorum. Parlamentul a votat noul Consiliu de Administratie al TVR, fara niciun membru PDL. Democrat-liberalii nu au participat la vot

UPDATE Claudiu Saftoiu - propus presedinte-director general al TVR, dar nu a putut fi validat din lipsa de cvorum. Parlamentul a votat noul Consiliu de Administratie al TVR, fara niciun membru PDL. Democrat-liberalii nu au participat la vot: Camerele reunite ale Parlamentului au votat, marti, noul Consiliu de Administratie al TVR, ai carui membri au primit avizul Comisiilor de Cultura in cursul diminetii. Noul CA al Televiziunii publice nu include niciun membru PDL, in conditiile in care membrii Comisiilor au respins, in cursul diminetii, propunerile acestui partid. Democrat-liberalii contesta decizia la Curtea Constitutionala, iar deputatii partidului au reluat, in plen, acuzatiile de ilegalitate a votului. Parlamentarii PDL au parasit sala inaintea votului. Dupa vot, membrii desemnati au inceput sa depuna juramantul in Parlament. Vezi in text cine sunt cei 13 membri ai noului CA al SRTv.
UPDATE In lipsa parlamentarilor PDL, in favoarea noului CA al TVR s-au exprimat 238 de parlamentari, iar impotriva - unul singur, potrivit Agerpres.
UPDATE 2 Claudiu Saftoiu a fost nominalizat de membrii desemnati ai CA ca presedinte-director general al TVR, potrivit TVR Info. Saftoiu trebuie sa primeasca votul parlamentarilor.
UPDATE 3 Valentin Nicolau, al carui nume fusese vehiculat pentru pozitia de presedinte TVR: "Nu era nevoie sa vina un expert in dezinformare, un fost sef al serviciilor secrete"
UPDATE 4 Claudiu Saftoiu nu a putut fi validat de Parlament din lipsa de cvorum.

Niciun comentariu: