vineri, 17 august 2012

Artista Irina Albu a fondat în Sardinia o colonie de pisici unică în lume/VIDEO

Artista Irina Albu a fondat în Sardinia o colonie de pisici unică în lume/VIDEO:

Irina Albu, născută la Iaşi în urmă cu 40 de ani, este o artistă stabilită de mai mulţi ani în Sardinia, lângă Oristano. Site-ul Sardegna Reporter i-a dedicat româncei un amplu articol, în care a fost prezentată pasiunea artistei pentru o artă, dar şi pentru…feline.

Românca a ajuns cunoscută în toată Europa datorită unui proiect dedicat pisicilor: împreună cu soţul ei, jurnalistul Andrea Atzori, au fondat “Colonia Felină din Su Pallosu”. Este vorba despre colonie de pisici unică în lume, pentru că membrii ei- cele aproape 40 de feline- trăiesc la doi paşi de una din cele mai frumoase plaje din Sardinia.

Odată cu transferul în Sardinia lângă Oristano, în 2007, românca a început să se ocupe, împreună cu soţul ei, de cele câteva zeci de feline care trăiesc pe malul mării. Cei doi au grijă de pisici, le hrănesc şi le duc la veterinar. Cuplul, împreună cu alţi câţiva locuitori din mica localitate de pe malul mării, au fondat o asociaţie pentru promovarea proiectului “Colonia Felină din Su Pallosu”.

În scurt timp, pisicile “marine” din Sardinia au devenit o atracţie turistică şi adevărate vedete la televizor. Chiar şi canalul “Animal Planet” le-a dedicat un

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: