luni, 27 august 2012

Ţiganozaurul, dinozaurul ţigan, o nouă specie descoperită în Franţa: "Seamănă ...

Ţiganozaurul, dinozaurul ţigan, o nouă specie descoperită în Franţa: "Seamănă ...:
Românii, jigniţi ştiinţific de cercetătorii francezi: O nouă specie de dinozaur descoperită în Franţa a primit numele de "dinozaur ţigan", pentru că seamănă cu "verii români", scrie Gândul, care citează AFP.
O echipă de cercetători din Franţa şi Belgia a numit o nouă specie de dinozaur descoperită în regiunea franceză Aix-en-Provence "dinozaurul ţigan", pe motiv că este înrudit cu o specie de dinozaur găsită în România.
Atsinganosaurus velauciensis (adică "dinozaurul ţigan") a trăit în urmă cu 75 de milioane de ani, în Cretacicul superior, şi face parte din familia titanozaurilor (dinozaur ierbivor de talie mare).
Până în prezent, în Europa au mai fost descoperite doar trei specii de titanozauri, dintre care una în România. De aceea paleontologii care au lucrat în Aix-en-Provence au decis că legătura dintre dintre dinozaurul lor şi "verii din România" justifică numele de "dinozaur ţigan".
Ştirea nu este de natură să relaxeze tensiunile referitoare la romii români din Franţa, expulzaţi la foc automat de guvernul Francois Hollande, exact aşa cum făcea precedentul guvern condus de Nicolas Sarkozy.
Pe 9 august, 240 de cetăţeni români de etnie romă au fost expulzaţi din Franţa, cu un avion care a decolat de la aeroportul din Lyon. Jean-Philippe, un activist pentru

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: