joi, 8 august 2013

Tupeul ,, lumii civilizate "


O companie scoţiană care organizează excursii de vânătoare în România a stârnit un val de critici şi acuzaţii pe reţelele de socializare în ultimele zile, după ce a postat o fotografie extrem de dură. Un vânător a pozat lângă un urs brun pe care tocmai îl împuşcase, specie aflată în declin în ţara noastră şi pe cale de dispariţie în Europa. Indignată de imaginea publicată pe Facebook, o utilizatoare pe nume Anca T. a decis să ia măsuri, trimiţându-i un email lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd, compania organizatoare a excursiilor. "Vă rog, nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat?Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?", a scris ea.
Răspunsul primit a fost unul însă revoltător: "Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii", a scris britanicul.
,,Sunteti o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi", a adăugat George Richmond Elliott. Potrivit sursei citate, Hunting and Sporting Scotland Ltd solicită un onorariu de 4.500 de euro pentru o excursie de vânătoare în România.



Comunicat de prof. Octavia Viviana Buhociu 

Niciun comentariu: