joi, 17 octombrie 2013

Avocată din Bucureşti, atacată cu toporul într-o parcare. Femeia e în stare gravă la spital
O avocată din Bucureşti a fost transportată în stare gravă la spital, după ce, joi după-amiază, a fost atacată într-o parcare din sectorul 2 de un individ care a lovit-o în cap cu un topor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.
Comisia Roşia Montană: Pentru exploatarea altor elemente decât aur, argint e necesară o nouă licenţă
Comisia Roşia Montană a adoptat, joi, un amendament la proiectul de lege transmis de către Guvern prin care se prevede că titularul unei licenţe de exploatare a aurului şi argintului nu poate exploata alte elemente în afară de acestea decât după obţinerea unei noi licenţe.
Arhiepiscopia Romano-Catolică va continua măsurile legale privind desfiinţarea Cathedral Plaza
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti s-au declarat, joi, după discuţiile purtate cu reprezentanţii municipalităţii, nemulţumiţi de neprezentarea deciziei de desfiinţare a imobilului Cathedral Plaza şi au anunţat continuarea măsurilor legale legate de această problemă.
Elan Schwartzenberg: Nu am fost citat de nimeni în legătură cu Realitatea Media şi nu mă ascund
Omul de afaceri Elan Schwartzenberg spune că nu a fost citat de nimeni în legătură cu Realitatea Media şi că nu se ascunde, precizând că toate operaţiunile comerciale pe care le-a făcut au la bază acte şi justificări legale.
GRAV ACCIDENT în Năvodari: O fetiţă de trei ani, omorâtă pe trecerea de pietoni
O fetiţă de trei ani a murit, iar mama acesteia a fost rănită uşor, joi după-amiază, după ce au fost lovite de un microbuz de transport persoane, în timp ce traversau pe o trecere de pietoni din Năvodari.
Patriarhul Constantinopolului cere călugărilor de la Muntele Athos să evite investiţiile financiare
Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, a cerut călugărilor de la Muntele Athos, important centru monastic situat în Grecia, să evite investiţiile financiare şi să se dedice în întregime misiunii lor.
Ministerul Mediului: Autorizarea explorărilor pentru gaze de şist s-a făcut cu consultarea celor interesaţi
Reprezentanţii Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) precizează că, în cadrul procedurilor de emitere a acordurilor de mediu pentru autorizarea explorărilor pentru gaze de şist, au fost organizate dezbateri publice unde au fost consultate "persoanele interesate", inclusiv cetăţenii.
Tragedie: Un elev de 14 ani, medaliat la olimpiada naţională de informatică, s-a spânzurat în locuinţa sa
Un elev de 14 ani din Iaşi, medaliat la olimpiada naţională de informatică, s-a spânzurat în locuinţa lui, iar motivul pentru care a recurs la acest gest nu este deocamdată cunoscut, colegii băiatului spunând că miercuri, la şcoală, acesta a fost vesel şi nu a dat de înţeles că ar avea vreo problemă
NSA este foarte implicată în atacurile CIA cu avioane fără pilot împotriva Al-Qaida
Agenţia americană de informaţii NSA este foarte implicată în atacuri cu avioane fără pilot ale Statelor Unite în Pakistan împotriva Al-Qaida, prezentate până acum ca operaţiuni exclusiv CIA, scrie The Washington Post, citând documente provenind de la fostul consultant Edward Snowden, relatează AFP.
VIDEO Cronica de film: Cainele japonez - Ilie Moromete sufera azi de pe urma inundatiilor
N-ai cum sa il privesti pe Victor Rebengiuc in filmul de debut al lui Tudor Cristian Jurgiu si sa nu te gandesti la "Morometii". Taranul pe care il interpreteaza isi pierde sotia si casa dupa un potop, iar fiul vine din Japonia cu gand sa-l ia cu el. Plecand de la scenariul lui Ioan Antoci, premiat la atelierul european Scripteast, Jurgiu face un film inegal dar cald, dandu-ti posibilita
Prima noapte pe care am petrecut-o la Pungeşti. Cine sunt oamenii de la capătul lumii care se opun statului român şi gigantului american Chevron
În noapte, Pungeştiul pare să fie locul de la capătul lumii. O „zonă”. Un tărâm pe care istoria se reinventează live: câteva sute de „răzeşi” se luptă cu maşinăria americană.
Staţiunea Moneasa, fără curent de 24 de ore; peste 500 de turişti afectaţi.
Comuna aradeana Moneasa, incluzand statiunea montana, nu are energie electrica de 24 de ore, din cauza ruperii unui stalp cu linii de inalta tensiune. Cel putin 500 de turisti au ramas fara apa calda, lumina si caldura in hoteluri si pensiuni, transmite Mediafax. Primarul comunei aradene Moneasa, Ioan Herbei, a declarat, joi dupa-amiaza, ca o pana de curent afecteaza localitatea, satul apartinator
Basarabia cucerită cu graffiti şi mişcări de stradă.
"Basarabia e Romania" - scrie in tara-mama. "Aici e Romania" - vezi oriunde te-ai uita, in Republica Moldova. Pe ziduri sau pe garduri - sloganurile amintesc istoria si prezentul, cine suntem si unde ne aflam. Asta fac, de cativa ani incoace, activistii si voluntarii "Platformei Civice Actiunea 2012". Si multe altele au realizat, din 2011, de cand zeci de organizatii
Cum ne fură Chevron „bărbăţia” cu gazele de şist.
Isteria protestelor impotriva exploatarii gazelor de sist de la Pungesti si Bucuresti poarta toate caracteristicile unei vanatori de vrajitoare clasice in care se amesteca spaime apocaliptice, o xenofobie agresiva la limita rasismului bine inradacinata in regiunea respectiva, un antioccidentalism si antiamericanism de sorginte (post)comunista peste care este altoit un ortodoxism vulgar si o mare d
Un galez a câştigat 150.000 de euro după ce a pariat în anul 2000 pentru o selecţie a nepotului său
Un galez în vârstă de 62 de ani a câştigat aproape 150.000 de euro pentru că a pariat la 17 ianuarie 2000 că nepotul său va evolua într-o zi pentru naţionala Ţării Galilor, lucru care s-a întâmplat marţi, cu Belgia.
Masacrul de la Perla: Gheorghe Vlădan va face închisoare pe viaţă, a decis Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, joi, să menţină pedeapsa hotărâtă de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Gheorghe Vlădan - autorul masacrului de la Perla -, condamnându-l pe acesta, în faza de apel, la închisoare pe viaţă.
STUDIU: Bărbaţii cu voci grave sunt "mai atrăgători"
Bărbaţii cu voce gravă şi masculină, precum cea a lui Barry White, atrag mai uşor femeile decât cei cu voce subţire, cum este cea a lui David Beckham, cel puţin atunci când este vorba despre relaţii pe termen scurt, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni.
Conducerea TVR va fi audiată la Comisia pentru Cultură din Senat pentru cheltuieli nejustificate
Conducerea TVR va fi audiată la Comisia pentru Cultură din Senat, a anunţat, joi, vicepreşedintele acesteia, Marius Paşcan (PDL), care susţine că, "pe fondul prăbuşirii audienţei, "cresc nejustificat cheltuielile" la televiziunea publică.
Documentul gigantului american Chevron care prezintă zona secretă din Europa care ar conţine gaze de şist. Porneşte din Nordul Europei, de lângă Rusia, şi se opreşte la Marea Neagră între România şi Bulgaria
Gigantul american Chevron, care încearcă să găsească gaze de şist în Europa, prezintă falia care se întinde din Lituania până în România şi Bulgaria, unde datele lor arată că s-ar găsi zăcăminte importante care ar putea să ameninţe "monopolul" gazelor naturale ale ruşilor, de care toată Europa este dependentă.
Cea mai mare stea din Univers cunoscută până în prezent se pregăteşte să explodeze
Cea mai mare stea din Univers cunoscută până în prezent se pregăteşte "să moară", întrucât este pe cale să explodeze, a anunţat miercuri o echipă internaţională de astronomi.
Rezultat INEDIT al blocajului bugetar din SUA: O vulpe locuieşte în grădina de la Casa Albă
Blocajul bugetar care a paralizat în ultimele zile funcţionarea instituţiilor publice din Statele Unite a avut şi un rezultat amuzant, afirmă jurnaliştii de la huffingtonpost.com, potrivit cărora o vulpe a decis să se mute şi să trăiască în grădina de la Casa Albă.
Cher: Femeile din generaţia mea nu cedează locul nimănui
Cântăreaţa americană Cher a declarat că femeile din generaţia ei nu cedează locul nimănui, într-o conferinţă de presă care a avut loc recent la Paris, în timpul căreia a anunţat că va pleca într-un turneu de promovare a celui mai nou album al ei, "Closer to the Truth".
Marin Pirvulescu, ofiterul de Securitate care l-a anchetat pe disidentul Gheorghe Ursu, nu va fi cercetat penal
Marin Pirvulescu, ofiterul de securitate care l-a anchetat pe disidentul Gheorghe Ursu, nu va fi cercetat penal, a decis miercuri Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, potrivit Agerpres.
Vita nova: Aleksandr Iakovlev si curajul apostaziei
Discut azi cu studentii mei itinerariul intelectual al lui Arthur Koestler, apostatul paradigmatic. Tot un apostat, un om capabil sa se reinventeze, a fost Aleksandr Iakovlev (1923-2005), principalul arhitect al strategiilor gorbacioviste cunoscute sub numele de perestroika si glasnost. A simbolizat despartirea de vraja utopiei bolsevice, curajul rupturii cu o doctrina pe candva o imbratisase cu e
Protestele anti-Chevron: citeva observatii
Tavalugul protestelor de toamna, pornit pe tema Rosia Montana, a ajuns la gazele de sist. E o evolutie previzibila, care surprinde insa printr-o intensitate crescuta in strada si o diversitate mai mare a participantilor. Protestele amesteca sateni, activisti de mediu, preoti, dar si tinerii sofisticati din Piata Universitatii. Protestele anti-Chevron au specificul lor, o simbolistica aparte, dar s
Dr. Google: de ce unele persoane sufera de anxietate atunci cand cauta afectiuni medicale online
Pentru persoanele care nu pot trai cu incertitudine, cautarea informatiilor medicale online ar putea sa aiba efectul invers. Potrivit unui nou studiu, pe masura ce cautati printre site-uri pentru a gasi raspunsuri (si in acelasi timp descoperind toate problemele pe care organismul dumneavoastra le poate avea), deveniti mult mai anxiosi.
Miza imediata a majoritatii create de PSD in Parlament - adoptarea proiectului Rosia Montana
Dincolo de posibila ruptura USL, surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca social-democratii au racolat parlamentari PP-DD pentru a avea asigurata o majoritate care sa adopte proiectului Rosia Montana. Conform noii configuratii politice din Parlament, PSD detine deja o majoritate la Camera Deputatilor, for al Parlamentului care va decide daca se adopta sau nu proiectul Rosia Montana. In aces
Monica Macovei anunta ca a castigat pe fond procesul cu Dan Sova care afirmase ca tatal ei ar fi fost general de securitate: Sova a mintit, duce o batalia politica murdara
Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat joi, intr-un comunicat de presa ca a Tribunalul Bucuresti a admis plangerea depusa de ea si de mama ei pe numele lui Dan Sova, care afirmase ca tatal ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost  "general de securitate" si "seful securitatii Giurgiu".
Un lucrător care izola o conductă într-o groapă a murit strivit de o maşină căzută peste el. Alţi trei muncitori au fost răniţi
Un muncitor de la societatea Apa Vital din Iaşi, care lucra la izolarea unei conducte, într-o groapă, pe o stradă din oraş, a murit, joi, după ce un autoturism al cărui şofer a pierdut controlul volanului a căzut peste el, strivindu-l, alţi trei muncitori aflaţi pe marginea gropii fiind răniţi.
UE ne obligă să construim infrastructura de transport: Vezi în ce proiecte va fi inclusă ...
Romania va fi implicata cu mai multe proiecte in cadrul programului de revizuire radical a politicii UE in domeniul infrastructurii de transport. Este vorba despre proiectele care sunt incluse in Coridorul Rin-Dunare, a carui axa principala este formata de caile navigabile interioare Main si Dunare, si in Coridorul Orient/est-mediteraneean, ce face legatura intre interfetele maritime ale Marii Nor
PDL cere demisia Rovanei Plumb, în urma protestelor de la Pungeşti.
PDL a cerut, joi, demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb, pentru modul "dezastruos" in care gestioneaza problema explorarii gazelor de sist. "PDL cere demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb, pentru modul dezastruos in care gestioneaza problema explorarii gazelor de sist. Observ cu ingrijorare ca de la un timp ministrul Mediului, Rovana Plumb, a disparut. Nicio vorba despre R
Vâlcov: Proiectul de lege privind Roşia Montană, SCHIMBAT total.
Presedintele Comisiei pentru Rosia Montana, Darius Valcov, a declarat, joi, ca proiectul de lege primit de la Guvern a fost schimbat total de catre comisie si a aratat ca a fost modificat inclusiv titlul si ca proiectul nu se mai refera la Rosia Montana, ci la exploatari auro-argintifere in general, transmite Mediafax. Valcov a spus ca Acordul dintre Guvern si RMGC a fost scos din proiectul de leg
Ianukovici: O las pe Timoşenko să plece în străinătate. Ucraina, presată de UE.
Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a declarat, joi, ca promulga legea care sa o autorizeze pe opozanta incarcerata Iulia Timosenko sa plece in strainatate pentru ingrijiri medicale, daca Parlamentul o va adopta, transmite AFP, citata de Mediafax. Cazul lui Timosenko impiedica semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europana (UE), pe care Ucraina spera sa o obtina la sfarsitul lui noiembr
Direcţia pentru Protecţia Copilului: Copiii lui Florin Salam nu sunt în situaţie de risc.
Copiii cantaretului Florin Salam nu se afla intr-o situatie de risc, este concluzia anchetei derulate de Directia pentru Protectia Copilului (DGASPC) din Sectorul 4, dupa ce manelistul a fost audiat pentru consum de cocaina. "La resedinta domnului Florin Stoian s-a deplasat o echipa din doi asistenti sociali si un psiholog, in vederea efectuarii unei anchete sociale. La domiciliul domnului St
Iohannis, întrebat despre componenţa regiunilor: N-am discutat nici măcar aşa la o ţigară sau la o cafea
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări despre componenţa viitoarelor regiuni în urma întâlnirii cu vicepremierul Liviu Dragnea, că nu a discutat despre reîmpărţirea României "nici măcar, aşa, la o ţigară sau la o cafea".
Coridorul Rin-Dunăre a fost inclus în noua politică UE în domeniul infrastructurii
Comisia Europeană a prezentant, joi, cea mai importantă revizuire a politicii UE în domeniul infrastructurii, incluzând coridorul Rin-Dunăre între cele nouă coridoare principale care vor constitui "coloana vertebrală" a transporturilor în cadrul pieţei unice europene.
Guşă a fost la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile la adresa societăţii sale
Cozmin Guşă a fost, joi, la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile în cazul societăţii la care el este acţionar şi care a preluat controlul Realitatea Media, în dosarul în care au fost puse sub învinuire 12 persoane, printre care şi asociatul său în firmă, Maricel Păcuraru.
CE a aprobat strategia privind transporturile până în 2020. România are proiecte pe două coridoare
CE a aprobat noua politică privind infrastructura de transport a UE în perioada 2014-2020, urmând ca două dintre cele nouă coridoare principale europene să traverseze România, unde pot primi finanţare mai multe proiecte, precum calea ferată Arad-Braşov-Bucureşti-Constanţa şi portul Constanţa.
Unsprezece laureaţi ai Nobelului pentru Pace i-au scris lui Putin în apărarea echipajului Greenpeace
Unsprezece laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, inclusiv arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu, i-au scris preşedintelui rus Vladimir Putin, luând apărarea celor 30 de membri ai echipajului unei nave Greenpeace arestaţi în septembrie, o scrisoare dată publicităţii joi.
Misterul lui YETI ar fi fost ELUCIDAT
Enigma "Omului zăpezii" a fost în sfârşit elucidată, afirmă un cercetător britanic de la Universitatea Oxford, potrivit căruia legendarul Yeti ar putea fi rezultatul unei încrucişări dintre un urs polar şi un urs brun.
Vâlcov: Proiectul de lege privind Roşia Montană, schimbat total de către comisie. Acordul dintre Guvern şi RMGC, scos din proiect
Preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat, joi, că proiectul de lege primit de la Guvern a fost schimbat total de către comisie, el arătând că a fost modificat inclusiv titlul şi că proiectul nu se mai referă la Roşia 

Niciun comentariu: