vineri, 17 ianuarie 2014

Foto / Lansare proiect Cheia Sol: Festivalul pentru copii Muzica pentru toti





























Asociaţia Culturală Cheia Sol a organizat lansarea primului ei proiect transfrontalier cu fonduri europene. Este vorba despre un proiect intitulat “Festivalul pentru copii Muzica pentru toti”, care va fi derulat in parteneriat cu Agenția pentru Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană Cahul, Republica Moldova şi Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii  Tradiționale Românești Cernăuți, Ukraina. De altfel, partenerii proiectului, Iurie Levcic din Ucraina şi Maria Ajder din Republica Moldova au fost prezenţi la evenimentul de lansare al proiectului găzduit de sala George Enescu a Hotelului Rapsodia.
Proiectul al cărui beneficiar este Asociaţia Culturală “Cheia Sol” are o valoare de 99.575 euro din care sumele nereambrusabile acordate de Uniunea Europeană se ridică la 89.617 euro, adică 397.550 lei, iar partea beneficiarului şi a partenerilor la 9.978 euro.
lansare proiect cheia sol - 4Activităţile proiectului se vor desfăşura pînă pe data de 28 iulie 2014 şi cuprind organizarea unui festival concurs de muzica la care sunt asteptati  să participe circa 45 de copii şi tineri, înfiinţarea unei trupe internaţionale formată din copii din Botoşani precum şi celelalte două localităţi partenere, editarea unui compact disc cu muzica reprezentativă a tinerilor şi a copiilor participanţi la festival, realizarea unui videoclip pentru trupa creată prin acest proiect.
Proiectul oferă sprijin financiar pentru tinerii și copiii care fac parte din grupruile țintă  pentru a  se afirma, asigurînd echipamentul  de scenă necesar  pentru  atingerea unor noi performanțe.
Prin activitățile organizate, proiectul va promova patrimoniul cultural tradițional din zona transfrontalieră  cu prilejul  organizării  Festivalului-concurs, cât și prin diverse materiale publicitare.
Obiectivele proiectului sunt promovarea tinerilor și copiilor talentați din zona transfrontalieră  amintită prin activități cultural-artistice,  care vor aduce beneficii concrete membrilor grupurilor țintă şi respectiv popularizarea  muzicii  specifice tinerilor și copiilor, dezvoltând  dialogul intercultural și cunoștințele tuturor participanților privind patrimoniul cultural.
Prezentarea proiectului a fost precedată de prezentarea localităţilor din punct de vedere cultural de către cei doi participanţi în calitate de parteneri, respectiv Iurie Levcic şi Maria Ajder. Oana Puşcaşu, preşedintele Asociaţiei Cheia Sol a declarat că îşi doreşte prin acest proiect promovarea legăturii transfrontaliere între cele trei localităţi implicate.
“Promovarea legăturii transfrontaliere este lucrul cel mai important pentru care ne-am întâlnit şi totodată acela ca cei care participă, copiii, tinerii să formeze o formaţie internaţională de muzică, să participe împreună la festivaluri, să se creeze o colaborare care să dăinuie”, a spus Oana Puşcaşu.
Iurie Levcic, preşedintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii  Tradiționale Românești Cernăuți, Ukraina a trecut în revista evenimentele culturale pe care le organizează, între acestea remarcându-se Festivalul Vise printre stele la care laureate anul trecut au fost şi două membre ale grupului Cheia Sol, respectiv Oana Tăbultoc şi Isabela Pamparău şi Festivalul “În grădina cu flori multe” pentru care, acesta a ţinut să sublinieze, că un sprijin important l-a primit de la fostul primar Cătălin Flutur.
Evenimentul de lansare a primului proiect al Asociaţiei Cheia Sol s-a încheia cu o colindă interpretată de câţiva dintre membrii grupului Cheia Sol prezenţi.

Niciun comentariu: