duminică, 16 februarie 2014

Concurs de fotografie “Acţionează, Reacţionează, Decide! 15 februarie – 15 martie 2014

concurs-fotografie-actioneaza-reactioneaza-decide-15-februarie-15-martie-2014
Foto-expoziţie: Acționează, reacționează, decide! Alegeri europarlamentare 2014
Regulamentul expoziţiei de fotografie organizat de catre Clubul Fotografilor Botoșani http://www.clubfotobotosani.ro/ in parteneriat cu Centrul Europe Direct Botoșanihttp://www.europedirectbotosani.ro/.
1. Organizare:
1. Expoziţia este organizată de catre Clubul Foto și Centrul Europe Direct Botoșani, denumiți in continuare “organizatori”.
2. Expoziţia se desfasoara on-line, pe site-ulhttp://www.clubfotobotosani.ro, site-ul http://www.europedirectbotosani.ro/ și blogul http://alegeriuropene2014.blogspot.ro. O selecţie a lucrărilor va fi expusă în mediul real, la Botoşani, data şi locul urmând a fi anunţate ulterior.
3. Expoziţia are două secţiuni: 1. membrii Clubului Foto Botoşani; 2. fotografi amatori din Botoşani şi din ţară.
2. Tema si perioada de desfasurare a expoziţiei :
1. Tema expoziţiei este: Acționează, reacționează, decide! Alegeri europarlamentare 2014 cu următoarele subteme: 1. Criza economică – probleme și soluții; 2. Botoșani – Proiecte cu fonduri europene; 3. Uniunea Europeană și România: 4. Botoșăneni de succes; 5. Jobs – munca în România și Europa.
2. Calendarul desfasurarii expoziţiei :
1. 15 februarie – 15 martie2014 : înscrierea lucrarilor si deschiderea paginilor de foto-expoziţie în mediul virtual.
2. 16 – 31 martie: Afisarea castigatorilor și expoziție în mediul real.
3. Inscrierea fotografiilor:
1. Fiecare utilizator poate inscrie una sau mai multe fotografii in cadrul fiecarei teme a foto-expoziţiei. Odata cu inscrierea fotografiei, participantul este de acord ca aceasta sa fie publicata pe siteu-rile fotoexpoziţiilor şi in expoziţia finală. Latura mare a fotografiei trebuie sa aiba minimum 1.000 de pixeli si maxim 1.500px (maxim 1MB marime fisier, recomandat!), iar rezolutia trebuie sa fie de 72 dpi (RGB). Pentru a putea fi inscrisa în galerii fiecare fotografie va trebui sa fie in format JPG (cu extensie .jpg sau .jpeg).
2. Fiecare fotografie inscrisa in galerii trebuie aprobata de catre organizatori inainte ca aceasta sa fie afisata. Aprobarea fotografiilor inscrise poate dura pana la 48 de ore din momentul inscrierii. In momentul aprobarii utilizatorul va primi un email de confirmare ce va contine inclusiv linkul unde poate fi vizualizata fotografia.
3. Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor care contin semnatura, data, rama sau alte insemne grafice pe imagine. Totodata, ne rezervam dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor ce au o calitate tehnica indoielnica (fotografii facute cu telefonul mobil etc).
4. Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor ce apartin utilizatorilor anonimi (sau care nu au furnizat la inscriere numele real si o adresa de e-mail valida).
5. Participantul declara in mod implicit, prin inscrierea imaginii, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acesteia si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiei. Expozantul este unic responsabil pentru orice consecinte directe sau indirecte care pot aparea ca urmare a participarii cu fotografii la expoziţii. De asemenea, in cazul in care utilizatorul nu este detinatorul drepturilor de autor asupra fotografiei acesta va fi descalificat.
6. Fotografiile inscrise trebuie sa fie originale, realizate de participanţi. Organizatorii expoziţiilor nu isi pot asuma raspunderea pentru nicio fotografie insusita in mod ilegal de catre participanţi. Participanţii selectaţi pentru expoziţia propriu-zisă vor trebui sa trimita organizatorilor fotografia la rezolutie maxima (minim 4 mega pixeli). Toate datele EXIF vor trebui pastrate intacte. Participantul care nu trimite fotografia sau datele din EXIF lipsesc (sau se dovedesc a fi manipulate) va fi descalificat.
7. Nu vor fi acceptate in galerii fotografii ce contin sau instiga la orice forma de violenta sau au caracter ofensator, abuziv, indecent, calomniator sau obscen. Totodata, nu vor fi acceptate imagini ce contin publicitate, materiale promotionale sau sigle/branduri vizibile, exceptând insemnele organizatorilor şi ale Uniunii Europene.
8. Organizatorii pot refuza inscrierea unei fotografii daca aceasta nu respecta conditiile din regulament, fara a-si justifica decizia.
9. Drepturile asupra imaginilor inscrise in galerii apartin autorilor acestora.
10. Datele personale ale participanţilor vor fi folosite doar pentru desfasurarea logistica fireasca a foto-expoziţiilor.
11. Organizatorii nu isi pot asuma in nici un fel responsabilitatea in cazul in care terte parti vor descarca / utiliza materialele de pe site-ul galeriilor sau din alte surse.
12. Inscrierea în expoziţie implica acordul autorului ca materialele participante realizate de acesta sa poata fi folosite de catre oragnizatori pe site-ul propriu (afisarea imaginilor inscrise in galerii si nu numai!), sau in scopul promovarii evenimentului.
13. In cazul in care varsta participantului este sub 18 ani (este minor), participarea la expoziţie este conditionata de acordul parintelui sau ocrotitorului legal conform legislatiei. Astfel raspunderea pentru fotografiile transmise precum si pentru orice consecinte ce ar putea decurge din participarea la acest eveniment va reveni parintelui sau ocrotitorului legal.
4. Premiile acordate:
1. Foto expoziţiile va avea doua tipuri de premii: Premiul Colectiv Foto Club Botoşani si Premiul fotografilor amatori.
2. Premiul Colectiv Foto Club în materiale foto se acordă expozanţilor sub egida Foto Club Botoşani, în condiţiile în care se vor reuni minimum 10 participanţi cu un total de minimum 50 fotografii expozabile, aprobate si vizibile pe paginile de Internet ale expoziţiei şi selectabile pentru expoziţia finală.
3. Premiul fotografilor amatori pentru se va acorda primelor zece fotografii clasate in ordinea. descrescatoare potrivit aprecierii juriului şi numărului de vizualizări de pe site-uri.
5. Jurizare
1. Jurizarea va fi facuta de catre juriul ales de organizatorul expoziţiei, prin persoana/persoanele desemnate de acesta.
2. Decizia alegerii fotografiilor castigatoare pe baza juriului va fi definitiva, irevocabila si nu va trebui justificata.
3. Jurizarea va fi facuta de catre echipa Clubul Foto Botoșani.
6. Premiile oferite si modalitatea de livrare a acestora
1. Premiul colectiv pentru Foto Club Botoşani: materiale foto – video în valoare de 100 euro acordate ce Centrul Europe Direct Botoșani. Premiile fotografilor amatori: se acorda minimum zece premii pentru expozanţii desemnaţi de juriu luând în calcul şi numărul însumat de vizualizări (voturi) obținut de fotografii pe site-uri, respectiv în urma chestionarelor completate pe parcursul vizionării expoziției. Premiile constau în pachete de publicații oferite de Centrul Europe Direct Botoșani .
2. Premiile vor fi livrate/ridicate de la Centrul Europe Direct Botoșani de catre castigatori (daca aceştia se afla in Botoșani). In cazul in care castigatorii nu au domiciliul in Botoșani se poate opta pentru trimiterea premiilor prin poștă. Costurile de transport vor fi asigurate de Centrul Europe Direct Botoșani.
7. Prevederi finale
1. Imaginile care nu respecta prevederile din acest regulament vor fi excluse din galerii.
2. Prin inscrierea si participarea la foto-expoziţie, participantul declara ca a citit si este de acord cu acest regulament.
3. Organizatorii isi rezerva dreptul de a aduce modificari acestui regulament oricand si ori de cate ori este necesar, fara nici o obligatie si fara o instiintare in prealabil.
Coordonator Centru Europe Direct Botoşani,   Preşedinte Club Foto Botoşani
Radu Căjvăneanu                                                      Constantin Oneaga

Niciun comentariu: