duminică, 2 februarie 2014


Facturi la căldură mai mari şi cu 60% în decembrie 2013 faţă de decembrie 2012 în unele oraşe
Facturile la căldură pentru luna decembrie 2013 au fost mult mai mari faţă de perioada similară a anului 2012, când a fost mai frig. La Arad diferenţa este, în medie, de 60%, în timp ce la Ploieşti ajunge la 50%, administratorii de blocuri punând acest fapt pe seama creşterii preţului la gigacalorie
Sistemul antirachetă al SUA ar putea fi consolidat prin montarea unor interceptoare pe Coasta de Est
Departamentul american al Apărării va efectua studii privind impactul asupra mediului pentru eventuala construire a patru sisteme terestre antirachetă pe Coasta de Est a Statelor Unite, pe fondul recomandărilor de reconfigurare a dispozitivului de apărare.
Blaga: Este bine că cei care au vrut să părăsească PDL au făcut-o acum. Udrea nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al PDL
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că este bine că membrii de partid care au părăsit PDL au făcut-o acum şi nu mai târziu, el susţinând că, în mare parte, aceştia "nu prea au avut treabă cu partidul nici înainte" şi au fost deseori în conflict cu PDL.
Noi proteste faţă de explorarea gazelor de şist: Peste 100 de persoane s-au strâns în Piaţa Civică din Vaslui
Peste 100 de persoane au protestat în Piaţa Civică din Vaslui, sâmbătă după-amiază, faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist, manifestanţii venind din mai multe localităţi ale judeţului, inclusiv din zone unde compania Chevron deţine acorduri de mediu pentru explorarea gazelor.
Deutsche Welle: Traian Băsescu, ignorat de Angela Merkel. Care este motivul
Nimeni nu mai are timp pentru Traian Băsescu, scrie publicaţia germană Deutsche Welle, în timp ce preşedintele român efectuează o vizită oficială la Berlin.
Colegiul director al PDL a inceput sambata la Brasov. Emil Boc, absent de la reuniunea PDL. / Blaga: Miscarea Populara, un adversar politic
Primarii municipiilor Cluj-Napoca si Piatra Neamt, democrat-liberalii Emil Boc si Gheorghe Stefan, sunt absenti de la reuniunea Delegatiei Permanente si Colegiului Director al PDL, care a inceput sambata, la Brasov. Intrebat de absenta lui Emil Boc, presedintele PDL, Vasile Blaga, a raspuns: "Nu ar fi prima data".
Elena Udrea: PMP vine alături de preşedinte, pentru a se lupta cu puterea USL
Deputatul Elena Udrea, proaspăt înscrisă în Partidul Mişcarea Populară, a declarat, sâmbătă, la Sighişoara, că această formaţiune vine, din acest moment, alături de preşedintele Traian Băsescu, pentru a se lupta cu puterea USL.
Un extract din rădăcină de muşcate, un posibil leac contra SIDA - studiu
Un extract preparat din rădăcinile de muşcate ar putea să devină elementul-cheie pentru o nouă clasă de tratamente anti-SIDA, întrucât împiedică virusul HIV să invadeze celulele umane, informează Mediafax.
VIDEO Cicatricile scandalului amoros ce a inghitit presedintia franceza. Studii de caz: summitul Hollande-Cameron si Premiile Cesar
Un presedinte si un premier stau "la o bere" - de fapt, la un pahar de vin frantuzesc - intr-un pub din Oxfordshire si discuta probleme arzatoare pentru Europa. Au venit neinsotiti de parterele de viata: unul tocmai s-a despartit, altul a avut curtoazia sa-si lase sotia acasa. Cam in acelasi timp, la Paris sunt anuntate nominalizarile pentru Premiile Cesar, unde o actrita de 41 de ani pr
Udrea: PMP vrea scor cu 2 cifre la euroalegeri. Partidul poate sprijini un candidat cu şanse la Preşedinţie
Deputatul Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Sighişoara, că PMP îşi propune să aibă la euroalegeri un scor cu două cifre, menţionând şi că formaţiunea poate sprijini un candidat cu şanse la Preşedinţie.
Acesta este primul beneficiar al legii mai favorabile aplicate deţinuţilor din Bucureşti
Primul beneficiar al aplicării legii mai favorabile în cazul deţinuţilor din Capitală este un minor, care urmează să fie transferat într-un centru educativ, în urma unei decizii luate de Tribunalul Municipiului Bucureşti.
Vaslui: Miting impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist
Peste 100 de persoane protesteaza, sambata, in Piata Centrului Civic din municipiul Vaslui fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, anunta Agerpres. La miting participa activisti de mediu din Vaslui si Barlad, dar si cetateni din cateva comune ale judetului. Oamenii au cerut demisia presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu si a premierului Victor Ponta.
Norica Nicolai: Guvernul nu are abilitare sa emita OUG pe Justitie, ar fi incalcat Constitutia
Europarlamentarul PNL Norica Nicolai sustine ca daca Guvernul ar fi raspuns solicitarilor presedintelui Traian Basescu si ar fi modificat Codurile prin OUG, atunci ar fi incalcat Constitutia, pentru ca nu a cerut abilitare pentru a emite Ordonante in domeniul Justitiei. Nicolai sustine, intr-un comunicat remis Mediafax, ca solicitarile din partea unor institutii ale statului roman, precum Presedin
Nicuşor Constantinescu s-a întors din SUA.
Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-a intors vineri din SUA, unde plecase in 23 ianuarie, pentru investigatii medicale, de sambata intrand in vigoare interdictia de a parasi tara, impusa de procurorii DNA, care il cerceteaza pentru sase infractiuni de abuz in serviciu. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-a intors vineri din Statele Uni
Deutsche Welle despre vizita presedintelui Traian Basescu la Berlin: Poate ca pur si simplu n-are nimeni timp de el
Intr-un moment in care presedintele si cancelarul german au alte prioritati oficiale, presedintele Romaniei, Traian Basescu, face o vizita de lucru la Berlin si Munchen. E o vizita lipsita de fastul si importanta oficiala care insotesc de obicei vizitele in strainatate ale unui presedinte de stat. Editia online a Deutsche Welle scrie vineri ca "presedintele roman Traian Basescu nu are insa ni
Peste 5.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi intervin în zonele afectate de viscol.
Peste 5.000 de politisti, pompieri si jandarmi continua actiunile de deszapezire si de interventie in localitatile afectate de viscol, cu aproape 1.500 de mijloace tehnice, iar Inspectoratul General de Aviatie are pregatite noua aeronave pentru misiunile aeromedicale, informeaza MAI. Sapte sate din cinci comune mai sunt izolate, sambata dimineata, in judetul Braila, la Buzau continua sa fie blocat
Soarta şefului STS, duminică în CSAT: Ponta şi Opriş prezintă rapoarte despre accidentul ...
Premierul Victor Ponta si seful STS, Marcel Opris, prezinta duminica, in sedinta CSAT, in contextul in care seful Guvernului a cerut demiterea directorului Serviciului, rapoartele institutiilor pe care le conduc privind cu modul in care s-a actionat in cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie. Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se reuneste, duminica, de la ora 16.00, in prima sedinta din 2014
Un deputat naţionalist israelian îl acuză pe John Kerry de antisemitism - Haaretz
Un membru al Parlamentului israelian a criticat atitudinea secretarului de Stat american, John Kerry, acuzându-l de "tonuri antisemite" şi declaraţii "antiisraeliene", în contextul negocierilor de pace israelo-palestiniene, informează ziarul Haaretz.
Poliţia italiană a recuperat bucata de pânză îmbibată cu sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea
Poliţia italiană a recuperat bucata de pânză îmbibată cu sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea, vineri, la o zi după ce reuşise să recupereze şi fiola din sticlă şi filamente din aur în care se aflase această relicvă religioasă, informează Reuters.
Şedinţa Colegiului Director lărgit PDL - Cezar Preda: "Cei care au plecat la PMP spuneau că taie salarii, că ei au de luat bani." Boc, absent de la şedinţă
Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, la Braşov, unde are loc şedinţa Colegiului Director lărgit al partidului, că aceia care au plecat la PMP sunt "oameni care s-au obişnuit la guvernare, care au tăiat salariile spunând că ei au de tăiat panglici, de suit pe cal şi de luat bani".
Cum răspunde Gheorghe Falcă atunci când e întrebat despre plecarea la Mişcarea Populară
Democrat-liberalul Gheorghe Falcă este interesat de Mişcarea Populară. Prezent la Braşov, la şedinţa Colegiului Director al PDL, primarul Aradului a evitat să ofere un răspuns tranşant când a fost întrebat dacă va părăsi PDL-ul pentru partidul lui Traian Băsescu.
Cezar Preda: Cei care au plecat la PMP spuneau că taie salarii, că ei au de suit pe cal şi de luat bani
Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, la Braşov, unde are loc şedinţa Colegiului Director lărgit al partidului, că aceia care au plecat la PMP sunt "oameni care s-au obişnuit la guvernare, care au tăiat salariile spunând că ei au de tăiat panglici, de suit pe cal şi de luat bani".
Suceava: Furnizarea energiei electrice, afectată de viscol; 750 de locuinţe sunt nealimentate
Alimentarea cu energie electrică a fost afectată de viscol, sâmbătă, în judeţul Suceava, unde au rămas fără curent electric 750 de familii, tot din cauza viscolului circulându-se cu dificultate pe toate drumurile din judeţ.
Nave militare ale SUA se îndreaptă spre Marea Neagră, pentru situaţii de necesitate în timpul JO
Două nave militare ale Statelor Unite au plecat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă din Italia spre Marea Neagră, unde vor fi disponibile pentru evacuarea cetăţenilor americani, în cazuri de necesitate, sau pentru alte situaţii de urgenţă, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.
PROIECT OUG: Interceptările vor putea fi făcute şi dacă urmărirea penală este dispusă in rem
Metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun şi dacă urmărirea penală este începută in rem, prevede un proiect de OUG, în care se mai precizează că DIICOT va avea competenţă pe anumite infracţiuni dacă prejudiciul este mai mare de 500.000 de euro.
CONCERTELE lunii februarie în Bucureşti: Deep Purple, Dulce Pontes şi Ja Rule, pe scena muzicală din Capitală
Deep Purple va urca din nou pe scena bucureşteană, pe 20 februarie, Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, îi va încânta pe spectatori pe 9 februarie, iar Ricchi e Poveri, una dintre cele mai cunoscute trupe italiene ale ultimilor 40 de ani, se reîntoarce în România pe 26 februarie.
Premiile CESAR 2014: Printre nominalizaţi se află Julie Gayet, presupusa iubită a preşedintelui francez François Hollande. LISTA COMPLETĂ a nominalizărilor
Julie Gayet, presupusa iubită a preşedintelui francez François Hollande, a fost nominalizată, vineri, la premiile César 2014, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar".
VREMEA. Cea mai scăzută temperatură din ţară în această iarnă, minus 23,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc
Cea mai scăzută temperatură din această iarnă s-a înregistrat, sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 23,6 grade Celsius
SUA avertizează China vizavi de insulele disputate de Vietnam.
Statele Unite au avertizat vineri China impotriva unei tentative de a instaura in Marea Chinei de Est o noua "zona de identificare aeriana", care ar include insulele disputate de Vietnam, relateaza Mediafax. Washingtonul detine informatii "neconfirmate, potrivit carora China se pregateste sa instaureze" o noua zona de identificare aeriana (ZAI), a declarat purtatorul de cuvant
Partidul lui Timoşenko, anchetat penal pentru tentativă de uzurpare a puterii de stat.
Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au initiat vineri o ancheta penala pentru tentativa de uzurpare a puterii de stat impotriva partidului Batikivscina al Iuliei Timosenko, relateaza agentia UNIAN, conform Mediafax. Citeste si: UPDATE. Premierul ucrainean a demisionat. Liderul opozitiei: Un pas catre victorie "Informatiile obtinute in urma examinarii serverelor confiscate arata ca protes
O rachetă lansată spre sudul Israelului a fost interceptată în zbor
O rachetă lansată spre oraşul Eilat din sudul Israelului, în apropiere de frontiera egipteană, a fost distrusă în zbor, vineri seara, de un sistem de interceptare, a anunţat un purtător de cuvânt a poliţiei.

TODAY

Mai multe sectoare de drumuri din județ închise din cauza viscolului
Social Buttons by Linksku Din cauza viscolului, circulaţia rutieră a fost închisă pe următoarele sectoare: - drumuri naţionale: - DN 29 A Dorohoi – Darabani – Rădăuţi Prut; - DN 29 Botoşani – Săveni – Manoleasa. - drumuri judeţene: - DJ 294 A Avrămeni – DN 24 C; - DJ...Read more »
O decizie a justiţiei americane schimbă total regulile după care funcţionează internetul
News O decizie recentă a unei curţi de apel din SUA ar putea schimba regulile internetului, aşa cum îl ştiam până acum. La cererea unui fost director al Comisiei Federale de Comunicaţii (FCC), furnizorii de internet sunt reclasificaţi drept furnizori comuni, adică similar companiilor de utilităţi publice, care furnizează gaz, curent sau apă.

YESTERDAY

Niciun comentariu: