miercuri, 27 august 2014


USA Today: A tăiat capul şarpelui. Capul şarpelul mort l-a muşcat şi l-a ucis
cobraUn bucătar a tăiat capul unei cobre. Nimic spectaculos, având în vedere că scena s-a petrecut în China, unde reptilele sunt procesate în vederea perparării diverselor sortimente culinare.
Aşadar, undeva în provincia Guangdong din China, chef-ul Peng Fan a retezat capul unei cobre-care-scuipă-venin, operaţiune necesară înainte de a tăia restul reptilei în bucăţi mici pentru supă.
20 de minute mai târziu, Fan a luat capul pentru a-l arunca la gunoi. Capul cu cei doi colţi feroce, legaţi la glandele ce secretă venin, era încă în stare de funcţionare şi l-a muşcat de mână pe bucătar.
“Am auzit ţipete din bucătărie”, avea să relateze un martor.
Peng a murit înainte de a-i fi administrat antiveninul. Neurotoxinele secretate de cobră provoacă asfixie, paralizie şi, în cele din urmă, moartea.
Un expert citat de presa internaţională spune că incidentul este perfect explicabil.
Este perfect posibil ca Peng să fie muşcat de capul retezat. Decapitarea a oprit funcţiile de bază ale corpului reptilei dar unele reflexe s-au păstrat. Adică, şarpele a putut să muşte şi să injecteze venin chiar şi după decapitare”, a declarat expertul, conform USA Today.

Niciun comentariu: