miercuri, 5 noiembrie 2014

Suspect: 11% din voturi pe listele suplimentare

​Alo - Opozitia, ziaristi, DNA, SRI, ONG-uri - se ocupa cineva de cele 11% din voturi pe listele suplimentare? E cineva curios sa-i cunoasca pe turistii si studentii din Giurgiu, Olt, Calarasi?
Au trecut deja doua zile de la incheierea votului din turul 1 si aproape nimeni nu discuta despre cele aproape 11 % din voturi exprimate pe listele suplimentare. Nu banuiesc vreo conspiratie, ci constat ca majoritatea discutiilor publice se duc pe teme parazite (dezbaterile televizate, fura sau nu Iohannis Ardealul) sau pe teme a caror miza e mult mai mica in marele joc electoral (votul din diaspo
Semnificaţii istorice pentru ziua de 5 noiembrie
1784 - Ţăranii răsculaţi aflaţi sub conducerea lui Horea şi Cloşca ocupă Câmpenii, apoi Abrudul şi întreg Zarandul

YESTERDAY

BEC: Declaratia pe propria raspundere pentru votantii din strainatate poate fi descarcata online si completata in afara sectiei de votare; semnarea si datarea acesteia, numai in fata membrilor sectiei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat marti o decizie ce prevede ca, doar pentru alegatorii din diaspora, formularul declaratiei pe propria raspundere poate fi descarcat online si completat in afara sectiei de votare, dar ca semnarea si datarea acestuia se va face numai in fata membrilor biroului electoral al sectiei de votare din strainatate. Decizia BEC prevede si suplimentarea, in termen de
Lupta pe viaţă și pe moarte cu securiștii a lui Andrei Ursu
De 14 zile, fiul fostului disident comunist Gheorghe Ursu este în greva foamei, cerându-i procurorului general al României, Tiberiu Niţu, redeschiderea dosarului penal referitor la uciderea tatălui său de către maiorul de Securitate Marian Pârvulescu. ...
Corabia Tribunilor
CORABIA TRIBUNILOR
Scrisoarea pentru diaspora semnată de Tommy Tomescu, românul care s-a luptat cu Nigel Farage: „Vino la vot în 16 noiembrie, pentru a le arăta că nu eşti învins!”
Tommy Tomescu, medicul stomatolog român care a candidat la euroalegeri în Marea Britanie, transmite o scrisoare pentru diaspora.
Ministrul Finanţelor nu ştie termenul legal până la care era obligată să prezinte Parlamentului bugetul pe 2015
Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice (MFP), a dat de înţeles în cadrul unei dezbateri televizate că nu ştie termenul legal până la care trebuia să prezinte proiectul de buget pe 2015 Parlamentului.
Centrul de Resurse Juridice: Victor Ponta deruleaza o campanie care instiga la ura, facand apel la cele mai joase instincte umane
Centrul de Resurse Juridice (CRJ) critica, marti, declaratiile premierului Victor Ponta, care a afirmat despre contracandidatul sau la prezidentiale Klaus Iohannis ca este "un lucru, nu un om politic". Intr-un comunicat remis redactiei, CRJ avertizeaza ca "un astfel de discurs este nu doar profund nociv pentru societatea romaneasca, cu potential de a instiga si invrajbi, mentinand p
Iohannis: Eu nu negociez, nu tranzacţionez voturile românilor să promit premier "de rezervă"
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că el nu negociază şi nu tranzacţionează voturile românilor din primul tur de scrutin al prezidenţialelor, astfel încât să promită premieri ”de rezervă” ca în cazul lui Victor Ponta, pe care îl acuză de minciună.
Singura universitate din România inclusă în topul Best Global Universities
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este singura universitate din Romania inclusa în topul Best Global Universities, realizat de U.S.News.
Monica Macovei: Începem o nouă construcţie politică
Fostul candidat independent la Preşedinţie Monica Macovei anunţă, pe Facebook, o nouă construcţie politică, menţionând că în zilele următoare va face precizări privind denumirea acesteia.
Studentii romani din Cambridge: Autoritatile din Romania incalca dreptul la vot prin modul in care organizeaza sectiile de votare din diaspora
Autoritatile romane care organizeaza sectiile de votare din diaspora incalca unul din drepturile fundamentale - dreptul la vot, avertizeaza Cambridge Romanian Society. Intr-un apel remis HotNews.ro, studentii romani de la Universitatea Cambridge se declara "extrem de dezamagiti de modul in care autoritatile din Romania inteleg democratia" si sustin ca daca in turul 2 al alegerilor prezid
VIDEO Klaus Iohannis: Nu concep sa fie tranzactionate voturile romanilor ca o marfa. Vreti sa ma apuc si eu de trocuri politice, sa promit nu stiu cui ca-l fac premier de rezerva?
Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a reiterat marti seara, intr-o conferinta de presa, ca nu va negocia cu candidatii care au iesit din cursa pentru a fi sustinut in cel de-al doilea tur de scrutin. "Ce vreti, sa ma apuc si eu de trocuri politice, sa promit nu stiu cui ca-l fac premier de rezerva? Sau ca il fac consilier de obiecte sau de lucruri? Eu doresc votul romanilor, nu d
​FOTOGALERIE Peste 25.000 de oameni au participat in weekendul trecut la DreamHack Masters Bucharest - cel mai mare turneu de sport electronic din tara
Peste 25.000 de oameni au participat weekendul trecut la DreamHack Masters Bucharest - cel mai mare eveniment de sport electronic din Romania. "Timp de trei zile, intre 31 octombrie si 2 noiembrie, Sala Polivalenta din Bucuresti a fost kilometrul zero al gamingului mondial. Cei mai buni jucatori profesionisti din tara si din strainatate s-au infruntat pentru trofee prestigioase si premii in v
Monica Macovei anunta infiintarea unui partid
Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat marti, pe pagina sa de Facebook, ca urmeaza sa infiinteze o noua constructie politica, "in jurul principiilor si valorilor" promovate in timpul campaniei electorale.
Reacţia lui Iohannis, după negocierile lui Ponta pentru Cotroceni
Reacţia lui Iohannis, după negocierile lui Ponta pentru Cotroceni
De ce nu a funcţionat procesul de votare din diaspora. Studenţii români din străinătate: „Vrem să ştim cine sunt vinovaţii”
De ce nu a funcţionat procesul de votare din diaspora. Studenţii români din străinătate: „Vrem să ştim cine sunt vinovaţii”
Reacţia Ambasadei SUA la scandalul votului din diaspora
Procesul electoral este primordial în democraţie, precizează, la solicitarea MEDIAFAX, Ambasada SUA care salută angajamentul autorităţilor române de a face rectificările necesare astfel încât fiecare cetăţean să-şi exprime votul, în conformitate cu Constituţia.
Mesajul unei românce din Londra care vreme de 7 ani a fost PSD - istă: „Mulţumim, domnule Ponta, pentru că ne amintiţi încă odată ce ne-a făcut să plecăm din ţară”
Mesajul unei românce din Londra care vreme de 7 ani a fost PSD - istă: „Mulţumim, domnule Ponta, pentru că ne amintiţi încă odată ce ne-a făcut să plecăm din ţară”
Scrisoarea deschisă a unei românce din SUA: "Suntem dispuşi să facem voluntariat în secţiile de votare. Vrem să votăm"
O româncă din SUA scrie, într-o scrisoare deschisă adresată, premierului, ministrului de Externe şi ambasadorilor, în numele său şi al mai multor conaţionali din diaspora, că românii din străinătate sunt dispuşi să se implice, inclusiv prin voluntariat în secţiile de votare, pentru că vor să voteze.
„Duminică, am trăit şi altceva pe lângă dezgustul unei false democraţii”. Ce a găsit Gabriela, studentă la Sorbona, la coada românilor care voiau să voteze în Paris
Gândul.info vă prezintă azi relatarea Gabrielei Costache, o studentă în vârstă de 23 de ani de la Universitatea Sorbona, din Paris. Dincolo de nemulţumirile privind organizarea alegerilor în diaspora, Gabriela scrie şi despre o „descoperire” plăcută de la cozile de români
Convins că va câştiga alegerile, Ponta împarte funcţii la Cotroceni. Ce i-a promis azi lui Meleşcanu
Victor Ponta a promis marţi că dacă ajunge preşedintele României îl va lua consilier pe probleme de securitate naţională la Palatul Cotroceni pe fostul său contracandidat la alegerile prezidenţiale Teodor Meleşcanu.
Corlăţean, despre demisie: Să aşteptăm turul II pentru a trage concluziile. MAE şi-a făcut datoria
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, întrebat dacă îşi dă demisia, că vor fi trase concluzii după turul II al prezidenţialelor, subliniind, totodată, că este om politic şi respectă regulile jocului.
Corneliu Vadim Tudor: Îl susţin pe Ponta pentru că nu aş putea vota un preşedinte străin de neam şi lege
Secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, şi Corneliu Vadim Tudor au prezentat, într-o conferinţă de presă, protocolul de susţinere în turul 2 la prezidenţiale pentru Victor Ponta, liderul PRM menţionând că demersul său nu are nicio legătură cu sprijinul oferit de UDMR actualului premier.
Avertizarea Comisiei Europene pentru Guvern: Anul viitor, veţi fi nevoiţi să creşteţi taxele sau să tăiaţi cheltuielile pentru a vă încadra în deficit
Guvernul va fi nevoit să crească taxe sau să taie cheltuieli pentru a compensa scăderile de venituri prognozate în 2015 din reducerea CAS, a taxei pe stâlp şi a accizelor, în caz contrar urmând ca deficitul bugetar să urce la 2,8% din PIB, apreciază Comisia Europeană, cu 10 miliarde lei peste ţintă.
Topul prosperitatii: Romania a coborat cinci pozitii, pe locul 60, sub Mongolia, Trinidad Tobago si Uzbekistan
Romania ocupa locul 60 intr-un top al prosperitatii pe 2014, in coborare cu cinci pozitii fata de anul trecut, fiind depasita de statele vecine Bulgaria si Ungaria, precum si de tari ca Mongolia, Kazahstan, Uzbekistan sau Belize, potrivit unui studiu realizat de think tankul Legatum si citat de agentia Mediafax.
Iohannis: Cer premierului să mandateze echipa de campanie să poarte negocieri pentru dezbatere reală
Klaus Iohannis îi cere lui Victor Ponta să-şi mandateze echipa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului său "pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale", apreciind că "singura variantă corectă" este o dezbatere organizată pe un teren neutru.
Vadim a început campania pro-Ponta: Să se mai TERMINE cu ARESTĂRILE astea abuzive!
Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, şi-a oficializat parteneriatul cu UNPR pentru susţinerea lui Victor Ponta în turul II prezidenţial. Vadim Tudor a susţinut o conferinţă de presă alături de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, reprezentant UNPR. Preşedintele Partidului România Mare afirmat că a fost “ofertat” de ambele tabere – a lui Victor Ponta şi a lui Klaus Iohannis – în vederea susţinerii p
Negruțiu: Neamțul ne VINDE ungurilor Ardealul, ultima manipulare a Geniului Carpaților
„Mândrul Român a intrat azi în faza terminală a delirului naţionalist”, scrie Florin Negruțiu în editorialul său din „Gândul” despre ultima „găselniță” electorală a candidatului PSD Victor Ponta: Oricât aş încerca să ignor prostiile livrate la foc continuu de propaganda de partid, unele sunt atât de insultătoare, încât mă văd obligat să-mi înving sila şi să scriu. Testate seara la Ghiţă TV în stil

Niciun comentariu: