vineri, 21 mai 2010

Student pentru o zi!

Cei mai buni elevi din judeţele Botoşani, Suceava şi Neamţ vor participa timp  de 4 weekenduri consecutive la programul „Student pentru o zi” iniţiat de Universitatea „Ştefan cel Mare” şi ajuns la cea de-a doua ediţie. Concursul va începe în perioada 22-23 mai 2010, pentru elevii claselor a XI-a, domeniile de concurs fiind: Economie, Matematică, Biologie vegetală, Informatică, Franceză, Electronică-Automatizări, Fizică, Română, Engleză, Germană, Spaniolă, Istorie, Geografie, Filosofie, Psihologie. Propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a au putut fi trimise până pe 30 martie”, a precizat coordonatorul concursului, conf. univ. dr. Mihai Dimian.
      Câştigătorii concursului “Student pentru o zi”  vor fi premiaţi cu burse speciale pentru fiecare domeniu. Premiile vor consta în  500 lei, premiul I, 300 lei, premiul II; şi 200 lei premiul III. Elevii care se califică pe primele trei locuri obţin automat un certificat care le oferă posibilitatea de a fi studenţi ai Universităţii Ştefan cel Mare, cu înscriere gratuită, pe locuri fără taxă, la specializări unde se studiază disciplina la care au susţinut proba. “Tot ce trebuie ei să mai facă pentru a deveni studenţi cu drepturi depline este să promoveze examenul de bacalaureat”, ne spune  Adrian Graur, rectorului universităţii sucevene.
      La proba de limbă şi literatură  română, municipiul Botoşani va fi reprezentat de elevele Bălan Cristiana, Conţac Roxana şi Hemen Oana. Fetele sunt eleve în clasa a 11-a la profilul socio-uman, liceul A.T. Laurian. “Ne-am pregatit mult pentru acest concurs şi vrem să ne întoarcem în Botoşani victorioase.  Vom da tot ce avem mai bun pentru a caştiga!” mărturiseste Hemen Oana. Fetele au fost pregatite de doamna profesoară Viviana Leonte careia ţin să îi mulţumească pentru sfaturile date. “Sperăm că munca noastră va da roade şi să îi dovedim doamnei profesoare că a meritat toată truda” adaugă Balan Cristiana.
          Intrebate ce vor alege în cazul în care vor caştiga, banii sau bursele, tinerele ne-au raspuns că tot ce contează acum e să caştige, să reprezinte municipiul Botoşani şi mai ales liceul Laurian cu mandrie şi abia apoi vor decide impreună ce vor face. “Încă nu ne-am gândit la planurile noastre de viitor. Dacă vom urma o facultate la Iaşi, Suceava sau în orice alt oraş, ne vom decide la anul, când cu siguranţă vom fi stăpâne pe viitorul nostru. Deocamdată vom vedea cum este să fim studente pentru o zi”-  Conţac Roxana.
    
        
Meteleţ Irina 
Sanauţanu Anamaria      
(eleve la cursul de jurnalism, realizat in cadrul C.N. A. T. Laurian) 

Niciun comentariu: