duminică, 27 februarie 2011

Antena 1, pastişa degradantă a Pro TV

Antena 1, pastişa degradantă a Pro TV: "

După modelul Media Pro, trustul Intact îşi face şcoală de televiziune. Toţi viitorii aspiranţi la poziţia de cameramani, reporteri sau prezentatori Tv în cadrul trustului familiei Voiculescu vor scoate din buzunare câte 1.500 de euro pentru trei luni de training. Dacă este să comparăm modul în care cele două grupuri media şi-au promovat proiectul (vezi aici o mostră jenantă), dar şi cum evoluează lucrurile acum, anteniştii au toate şansele să consemneze un alt mare insucces.

VerticalNews vă propune o analiză în urma căreia veţi afla de ce Antena 1 este şi, probabil, va fi mereu aproape de ProTv, dar mai în spate.

Nu este primul proiect în care Antenele copiază Pro Tv, însă orice ar face postul din Băneasa, audienţele şi faima rămân de partea celui din Pache Protopopescu.

Ceea ce Antenele n-au ştiut să speculeze, cei de la Pro Tv au desăvârşit. Era o vreme, când Observatorul (cu Alecsandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă) avea morgă, seriozitate, imagine corectă a evenimentelor (mai puţin cele politice, deseori influenţate de interesele patronului). La concurenţă, Andreea Esca nu mai prididea cu prezentarea celor mai cumplite scene de viol (neapărat comise asupra minorelor sau a bătrânelor), bătăi, crime, accidente mortale şi alte tragedii petrecute prin cine ştie cătun ascuns al României. În acele vremuri, nu prea îndepărtate, Antena 1 se mândrea şi cu umorul. Era cel mai bun post la capitolul divertisment cu emisiuni de calitate, la care contribuia din plin trupa Divertis. Pe acest segment, ProTV făcea, ce-i drept, audienţă cu prostul-gust etalat de “Vacanţa Mare” şi maneliştii lui Teo Trandafir. Au continuat, şi încă nu s-au oprit, cu apologia ţiganilor, în serii de telenovele.

Mereu Aproape de rele

Şi parcă, dintr-o dată, totul s-a schimbat. Nu se poate spune cu precizie când a venit momentul în care anteniştii lui Voiculescu au decis să schimbe macazul şi au început să copieze “la greu” grupul rival din Pache Protopopescu. Ce se ştie este că Observatorul a început să geamă sub ploaia de orori şi tragedii, a luat naştere “Acces direct”, emisiune care adună, zi de zi, cam tot gunoiul uman ce era promovat odinioară de ProTv. Şi pentru că ţiganul State nu putea fi înfrânt aşa de uşor, la Voiculescu în ogradă a răsărit o “Narcisă”. Producătorii i-au spus sălbatică, dar în telenovela cu accese porno, sălbatice sunt doar scenele de sex, al căror număr creşte odată cu numărul episoadelor. Mai nou, sunt copiate şi filmele stupide cu bătăuşul Steven Segal. Producţiile cu Segal, transmise anul trecut de ProTV, au fost cele mai urmărite. Acum, nu !“Gândeşte liber!” a revenit în Pache

Toate acestea, în timp ce ProTv a trecut la un alt nivel. A cedat Vacanţa, a preluat Divertis (mai scump, nu atât de inspirat ca-n trecut, dar mai lung), necazurile din Jurnalul Andreei Esca s-au mai îndulcit, poveştile minorelor siluite prin satele scufundate în sărăcie au fost înlocuite cu ştiri scei, simple menţiuni. Au reluat în schimb obiceiurile bune: seriale şi campanii care fac cinste nu doar postului, ci şi jurnalismului. Doar două exemple: „România, să fii sănătoasă!” şi „România, te iubesc!”. În plus, când au observat de „Dansez pentru tine” nu mai poate ţine ritmul, au ştiut să găsească rapid o nouă găină cu aur, Românii au talent”.

Urmează…
Probabil înjurături din partea susţinătorilor grupului media aflat în proprietatea familiei Voiculescu. Acuzaţii de partizanat cu grupul media condus de Adrian Sârbu. Suportăm, pentru că aceasta este realitatea, susţinută de emisiuni, cifre de audienţă, dar şi alte fapte ce vor fi prezentate mâine.

Până atunci, aflaţi şi:

Cine este cel mai influent om din România

Topul audienţelor



Maria Dumitran



PS-Despre posturile secunde deţinute de cele mai importante grupuri media din România, precum şi despre ce şi cum se fac acolo emisiuni veţi afla în zilele următoare.

"

Niciun comentariu: