luni, 21 februarie 2011

AUDIO Ce spune deputatul PDL Mihail Boldea despre limitarea accesului la dosarele penale: Obiectivul meu a fost sa tai sursele jurnalistilor

AUDIO Ce spune deputatul PDL Mihail Boldea despre limitarea accesului la dosarele penale: Obiectivul meu a fost sa tai sursele jurnalistilor: "Deputatul PDL Mihail Boldea a depus la Parlament doua proiecte de lege prin care doreste sa limiteze accesul la dosarele penale si sa sanctioneze scurgerile de informatii din faza de urmarire penala. In modificarea legislativa se prevede ca poate fi sanctionata cu inchisoarea orice persoana care are acces la informatii din dosarele penale. O formulare considerata prea generala, care ar putea include oricand si jurnalistii, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro presedintele CSM, Horatius Dumbrava. Desi spune ca intentia lui nu a fost sa sanctioneze presa, recunoaste ca a dorit sa “taie sursele” din justitie ale jurnalistilor.
  • Magistratii sau procurorii care vor fi prinsi ca furnizeaza informatii presei pot fi, potrivit initiativei legislative, condamnati chiar si la 5 ani de inchisoare.
  • Horatius Dumbrava presedintele CSM: “Nu as sustine o astfel de reglementare, este exagerata
  • Vezi in text de ce spune deputatul ca accesul presei la dosarele penale trebuie limitat.
"

Niciun comentariu: