marți, 15 februarie 2011

Circuitul informațiilor false în presa online: Cazul Arhi-Mircea Badea

Circuitul informațiilor false în presa online: Cazul Arhi-Mircea Badea: "

Adevărul și Click! au preluat pe site-urile lor, în această dimineata, o informație falsă de pe blogul lui Cetin Ametcea (arhiblog.ro) conform căreia un reprezentant al CNA l-ar fi anunțat pe acesta că postul Antena 3 a fost amendat cu 20.000 de lei și obligat să suspende timp de 90 de zile emisiunea realizată de Mircea Badea, scrie HotNews.

Articolul scris de Adevărul sub titlul Emisiunea “În gura presei” ar putea fi suspendată de CNA (materialul avea sa fie modificat ulterior) a fost preluat apoi de Realitatea.net și de Agerpres (la revista presei). “Informațiile” de pe arhiblog.ro au fost preluate de mai multe bloguri – care aveau să publice rectificări. Iar materialul Adevarul.ro a fost preluat de nenumărate agregatoare de știri, mai scrie HotNews.

Până la ora publicării acestui material articolul din Click și preluările Agerpres.ro și Realitatea.net au ramas neschimbate, la fel cum rămân și nenumăratele preluari ale agregatoarelor de știri.

Care este adevărul?

Mircea Badea a atras două sancţiuni pentru Antenele familiei Voiculescu. Canalul de ştiri Antena3 a fost amendat cu 10.000 de lei pentru încălcarea dreptului la propria imagine a lui Mircea Marian, editorialist la Evenimentul Zilei.

Iar postul Antena1 a primit o somaţie publică pentru reluarea emisiunii În gura presei, din 12 ianuarie, în care Mircea Badea a folosit un limbaj injurios. Sancțiunile au fost votate de membrii CNA în ședința din 10 februarie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Citiți mai multe în articolul de pe Hotnews, Aici.

"

Niciun comentariu: