marți, 29 martie 2011

Profesorii botoşăneni nu cedează şi continuă protestele începute în urmă cu mai bine de două săptămâni

Profesorii botoşăneni nu cedează şi continuă protestele începute în urmă cu mai bine de două săptămâni: "

Peste 20 de unităţi de învăţământ rămân, în continuare, închise. Cadrele didactice vor să li se dea salariile integrale, cu tot cu acea majorare obţinută în instanţă de 33%. Liderii celor două sindicate locale din învăţământ au anunţat că marţi vor încerca să poarte noi discuţii cu prefectul Cristian Roman, dar şi cu primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur pe problema salarizării. Sindicaliştii vor să obţină un document oficial din care să rezulte că profesorii vor primi diferenţa de 33% la începutul lunii aprilie, aşa cum a promis ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
Am discutat şi cu colegii, iar situaţia rămâne aceeaşi. Încercăm acum să purtăm discuţii şi cu prefectul, dar şi cu primarul“, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.
Am discutat cu domnul prefect în ideea sistării protestului, cu respectarea salariilor cadrelor didactice, nu trunchiate, ci în procent de 100%. Am promis membrilor noştri de sindicat aflaţi în protest că nu vom accepta sub nicio formă nicio ofertă, iar acum singura variantă pentru a se detensiona acest conflict ar fi alocarea unui avans de 90-92%, ca la Dorohoi, urmând ca în aprilie să se primească diferenţele. Deci, nu se vor plăti acele viramente către stat şi poate, în acest fel, se va ajunge la înţelegere din partea colegilor noştri. Numai că vrem o granţie, ceva oficial, ca să transmitem în şcoli ceva semnat, parafat“, a spus Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.
Banii nu au intrat încă pe cardurile profesorilor, întrucât, spun liderii de sindicat, trebuie să se facă programări de plată funcţie de garanţiile oficiale pe care speră să le obţină sindicaliştii din partea autorităţilor. Statele de plată vor fi întocmite şi cu majorările salariale obţinute în instanţă, susţin sindicaliştii. Aceştia au avertizat prin nişte adrese directorii de şcoli să respecte legea în acest sens. Profesorii vor ieşi şi marţi în faţa Prefecturii pentru proteste.
"

Niciun comentariu: