miercuri, 30 martie 2011

Şcoala de media a grupului Intact a admis 106 studenţi

Şcoala de media a grupului Intact a admis 106 studenţi: "

Intact Media Academy, şcoala de media a trustului Intact, a pus la bătaie pentru prima sesiune 128 de locuri, dar a admis, în urma examenului, 106 studenţi.

Cei mai mulţi tineri s-au înscris la modulul de prezentator. În medie, concurenţa la admitere a fost de patru oameni pe loc.

“Nu le garantăm un loc de muncă, dar ne dorim foarte mult ca cei mai buni dintre ei să rămână la noi, pentru asta trebuie însă să dovedească că merită”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare al Intact Media Group, pentru paginademedia.ro.

Şcoala a început 21 martie, iar pentru trei luni de cursuri taxa este de 1.500 de euro. Lansarea Intact Media Academy a fost anunțată, în exclusivitate, de paginademedia.ro, aici.

În ce constă examenul de admitere al şcolii Intact Media Academy?

Examenul de admitere presupune două probe, un interviu şi un test grilă de cultură generală.

“Nu iti cerem experienta dar iti cerem sa vorbesti corect limba romana si sa ai o cultura generala temeinica. Sunt conditii primordiale pentru ca voi sa faceti parte din noua generatie de jurnalisti!”, se arată pe site-ul intactmediaacademy.ro.

Pentru a se putea înscrie la examenul de admitere, concurenţii trebuie să dovedească că au absolvit liceul.

Această condiţie este impusă de Consiliului Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), Intact Media Academy fiind o instituţie autorizată de CNFPA.

Înscrierile la concursul de admitere pentru prima sesiune de cursuri au avut loc în perioada 22 februarie – 14 martie.

Scoala Intact Media Academy este recunoscută de Ministerul Educaţiei

  • “În urma absolvirii cursurilor de trei luni, studenţii Intact Media Academy obţin un certificat de absolvire a cursurilor de formare în următoarele meserii: reporter, prezentator tv, editor imagine, cameraman-fotoreporter.
  • “Diploma este recunoscuta de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei sociale, precum si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului”, ”, potrivit unui comunicat al trustului Intact.

La o saptamana de la deschidere, Intact Media Academy a avut, luni, primul invitat special.

Mircea Badea s-a intalnit cu studentii pentru o sesiune de doua ore in care le-a impartasit din experienta lui de televiziune.
Realizatorul emisiunii În gura presei este primul dintr-un sir de vedete pe care Intact Media Academy le aduce în calitate de invitati speciali.

Cine sunt profesorii Intact Media Academy?

Pe parcursul celor trei luni de curs, trainerii care ii vor indruma pe cursantii celor patru specializari ale academiei sunt:

Gabriela Vranceanu Firea, Mihai Gadea, Alessandra Stoicescu, Victor Ciutacu, Simona Gherghe Mihaela Calin, Dan Capatos, Niels Schnecker, Lucian Mandruta, Dan Negru, Cristina Stanciuescu, Dana Mladin, Eugen Kelemen, Sebi Boteanu, Vali Caloiu, Leo Moga, Ileana Carstea, Tudor Lucaciu, Neil Coltofeanu, Trestiana Cristian, *Cristi Geambasu, Alexandru Agarici, Alex Molovata, Ferenc Vasas.

*Iniţial, pe lista profesorilor era trecut şi Radu Naum. Având în vedere faptul că realizatorul TV îşi încheie socotelile, pe 1 aprilie, cu GspTv (postul grupului Intact) şi merge la B1 TV, acesta va fi înlocuit de Cristian Geambaşu – editorialist la Gazeta Sporturilor.

Citeşte şi:

"

Niciun comentariu: