miercuri, 13 aprilie 2011

Reclama ColonHelp, interzisă din cauza Simonei Bălănescu

Reclama ColonHelp, interzisă din cauza Simonei Bălănescu: "

Spotul ColonHelp a fost interzis de CNA pentru că suplimentul alimentar este recomandat de Simona Bălănescu, prezentatoarea emisiunii ”Trăieşte sănătos!, de pe Antena2.

Legislaţia audiovizuală interzice difuzarea de publicitate la suplimente alimentare recomandate de “personalităţi ale vieţii publice”.

Înainte de alte explicaţii, iată spotul:

Click here to view the embedded video.

Consiliul Naţional al Audiovizualui a decis somarea cu intrare în legalitate a tuturor posturilor care difuzează reclama ColonHelp.

Spotul va putea rula din nou pe TV după ce va fi modificat astfel încât să respecte legislaţia audiovizuală. Acest lucru ar însemna excluderea din reclamă a prezentatoarei de la Antena2.

În luarea acestei decizii, Consiliul Naţional al Audiovizualului a solicitat şi punctul de vedere al Consiliului Român de Publicitate (RAC).

Din decizia RAC, prezentată în şedinţa CNA:

  • Codul RAC este încălcat prin faptul că pentru promovarea produsului se foloseşte recomandarea unei persoane publice. (art. 28.3 litera J din Codul RAC)
  • Afirmaţia “un produs cu adevărat natural pentru detoxifiere şi reglarea metabolismului” şi imaginea grafică cu menţiunea “100% natural” afişată pe ecran, coroborate cu afirmaţia “Scapă de balonări, oboseală, constipaţie şi dureri de cap” pot crea consumatorului ideea că eficienţa produsului se datorează ingredientelor sale naturale.
  • Totodată, afirmaţia “scapă de balonări, oboseală, constipaţie şi dureri de cap” mai poate sugera consumatorului şi faptul că produsul are un efect garantat.

"

Niciun comentariu: