luni, 11 aprilie 2011

Botoşăneni la Românii au talent: Oamenii au vrut să vadă şi altceva, pe lângă numerele de muzică şi dans






            





































Vineri seară, am vizionat cu mult interes şi  entuziasm emisiunea "Românii au talent". Starea mea de spirit, alături de  a multor botoşăneni,  s-a intensificat când au sosit momentele cu Agache Cosmin şi Florescu Ştefan . Am urmărit cu atenţie filmuleţele de prezentare şi „mi s-a făcut pielea de găină”! Urmau botoşănenii!
Numerele celor doi au fost spectaculoase. Mihai Petre nu a avut prea multe de spus după numerele băieţilor, semn că s-au ridicat  la înălţimea aşteptărilor sale . El a precizat că talentul nativ căutat poate fi Cosmin Agache, că acest copil este foarte bun în ceea ce face şi că are personalitate. De asemenea, a sesizat trăirea intensă a copilului în timpul actului său artistic şi i-a prevăzut un viitor plin de succes.
      Iată că Botoşani, considerat a fi unul din cele mai sărace judeţe din România, a reuşit să iasă în faţă prin aceşti doi reprezentanţi ai săi. Multe ore de muncă şi-au pus amprenta pe numerele băieţilor. Talentul, curajul de a ieşi din umbră pentru a arăta tuturor ce pot realiza, prezenţa scenică, atitudinea şi încrederea de sine, au convins publicul spectator si telespectator să acorde voturile care le-au adus primele două locuri şi i-au calificat în finala mult visată.
Cred că niciunul dintre ei nu se aştepta la un dublu verdict câştigător, luând în calcul posibilităţile materiale ale  judeţului nostru. Însă locuitorii ţării i-au susţinut pe moldoveni, propulsându-i astfel pe spirala succesului. Teoretic, şansele din voturile locale erau destul de reduse, deoarece Botoşaniul are o populaţie relativ  mică şi este unul dintre cele mai slab dezvoltate judeţe din punct de vedere economic. Iar, la faza semifinalelor voturile costă! Şi nu puţin – raportat la nivelul de trai din cea mai săracă regiune a ţării! Dar modestia materială a ţinutului de baştină nu i-a împiedicat pe tinerii noştri să fie cei mai buni dintre cei buni. Concluzia: botoşănenii noştri, de care suntem mândri pe deplin... au talent !
            Ambii concurenţi au fost repartizaţi în aceeaşi semifinală.  Dincolo de obligaţia de a concura între ei,  în viziunea mea, situaţia reprezintă un prilej de susţinere reciprocă psihică şi morală. Numele celor doi botoşăneni au fost pronunţate primele în cel mai important moment al serii, desemnarea câştigătorilor -  ocupând locurile I şi II în cea de-a 3-a din cele 4 semifinale. Emoţiile au fost vizibile, iar, în momentul decisiv,  s-au văzut din expresiile, gesturile şi mimica băieţilor.
Personal am sperat din tot sufletul,  până în ultimul moment, la clasamentul final, ca botoşănenii noştri să fie ocupanţii primelor locuri. Şi aşa s-a întâmplat! Am avut aşteptări mari de la ei, le-am apreciat talentele şi i-am susţinut sufleteşte până la încheierea emisiunii.
În ediţia ulterioară a emisiunii, Andi Moisescu a revenit asupra semifinalei 3 şi  s-a declarat mulţumit de rezultatele serii precedente, asta însemnând că şi el, la fel ca noi, a susţinut talentele noastre valoroase.
            Comentariile nu  lipsesc  pe site-ul postului organizator. Există  unii care încearcă să influenţeze opinia publică  în defavoarea botoşănenilor noştri. Cu toate acestea,  sunt şi foarte mulţi susţinători de toate vârstele. Micuţul Cosmin este apreciat, printre multe altele, deoarece coardele sale vocale ar putea înlocui cu succes multe instrumente muzicale. Ştefan, este de asemenea admirat de o mare parte din comentatori. El a câştigat admiraţia multor stelişti, deoarece el a afirmat în concurs că este susţinător înfocat al roş-albaştrilor. În plus,  a oferit un număr care a vizat cel mai iubit sport din România, fotbalul. A adus inovaţie şi creativitate în acest domeniu şi astfel a fost apreciat de privitori.  
Oamenii au vrut să vadă şi altceva, pe lângă numerele de muzică şi dans. Şi-au dorit ceva inedit şi exact asta le-a oferit Ştefan.  
Am certitudinea că băieţii ne vor uimi şi în finală, cu numere bine pregătite şi că vor epata, cum au făcut până acum, prin propriile calităţi, cu ajutorul cărora au câştigat simpatia publicului.  
            Să ne amintim că  din Botoşani, din  Moldova, au plecat  cândva Eminescu, Creangă, Iorga, Enescu, Luchian , genii care au dus numele României peste hotare. A venit şi secolul 21, cu botoşănenii lui de renume. Cred că zilnic păşim pe un pământ norocos şi trăim într-un colţ de  ţară din care nasc mereu  şi oameni frumoşi şi talentaţi.


Diana Dădăcuş






5 comentarii:

alex. spunea...

http://www.botosanilife.ro/un-botosanean-se-califica-la-norvegia-cauta-talente-2011.html

>>botosanean,dar in Norway!

Europe Direct Botoşani spunea...

L-am dat, de mult şi noi!

alex. spunea...

poate in alta viata ati dat:-j

Europe Direct Botoşani spunea...

Stă pe blog de prin 21 martie, s-a bucurat de o audienţă deosebită. Între timp am căpătat şi o nouă viaţă!
http://botosanibotosani.blogspot.com/2011/03/bogdan-fiul-dr-alexandru-ota-din.html

Anduzu spunea...

Stefan e cel mai tare mi-as dori foarte mult sa castige ...si meria