joi, 26 mai 2011

EVZ, primele probleme la salariile compensatorii

EVZ, primele probleme la salariile compensatorii: "

La mai puțin de o săptămână după ce aproximativ 20 de jurnaliști de la Evenimentul zilei au ales să plece cu salarii compensatorii, au apărut primele probleme.

Aflat în imposibilitatea de a plăti toate salariile compensatorii (din cauza numărului peste așteptări de plecări), managamentul a decis să plătească sumele în rate.

Varianta propusă celor care pleacă însă îi punea pe aceștia în situația de a nu mai putea lucra în altă parte.

De ce, în continuare:

Ieri și astăzi, ziariștii care au ales să plece au primit un contract de cesiune exclusivă a drepturilor de autor pe următoarele trei luni. Explicația dată ziariștilor de conducerea EVZ: nu sunt bani pentru a achita salarile datorate, iar aceasta este singura modalitate prin care se pot da, în rate, cele trei salarii compensatorii.

Dacă nu semnați, nu vă veți primi banii. Așa ne-a spus Claudiu Șerban”, a declarat un ziarist care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Contractul pune alte probleme: în condițiile în care cei care pleacă au acest contract de cesiune exclusivă a drepturilor de autor, nu mai pot lucra în altă parte.

Este un contract ilegal”, a declarat pentru paginademedia.ro unul dintre ziariștii implicați în această situație. “Contractul de muncă a fost încheiat și prevede trei salarii. De ce trebuie să mai semnăm un contract nou?”, se întreba ziaristul.

Pe de altă parte, temerile jurnaliștilor erau legate de faptul că, în cazul în care se angajează în altă parte, EVZ ar putea rezilia contractul de cesiune a drepturilor de autor fără a mai plărti salariile datorate.

Până la ora redactării știrii, niciun ziarist nu a semnat acest contract.

Claudiu Șerban nu a putut fi contactat până la ora redactării știrii.

"

Niciun comentariu: