Silviu Prigoană și Roșia Montană Gold Corporation, Ioan Ghișe și CSAT au fost declarați repetenți la libertatea de exprimare.
Ei au primit “zmeura de aur a presei” pentru contribuția adusă îngrădirii libertății de exprimare, în cadrul Premiilor FreeEx 2011, care s-au decernat aseară la Cheful Presei.
“Cel mai important episod negativ care se detaşează din istoria anului trecut rămâne totuşi faptul că la nivelul CSAT s-a consacrat ideea că o campanie media poate pune în pericol siguranţa naţională, ceea ce este din punctul nostru de vedere inadmisibil”, a declarat Mircea Toma, preşedintele AMP ActiveWatch.
“Oscarul libertății de exprimare” a mers anul acesta la un elev de liceu și la Julian Assange, fondatorul Wikileaks.
Iată care sunt premianții și ce scrie pe diploma lor:
Repetenții libertății de exprimare:
Categoria: “Legi ale presei“, Premiul: “Fugărim presa pentru Securitatea României şi pentru liniştea domniei sale”“Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a descoperit anul trecut cine ameninţă siguranţa României: campaniile media. Acum, că strategii au dat mână liberă forţelor de securitate naţională să seLa aceeaşi categorie, parlamentarii Ioan Ghişe şi Silviu Prigoană au primit premiul “Nici parlamentarii nu se testează, nu-i aşa?”.
ocupe de periculoşii din mass-media, România poate să-şi bea liniştită whisky-ul la
Cotroceni”.
“Iniţiativele celor doi temerari ai gândirii demonstrează că România este o ţară în care libertatea de exprimare legislativă a parlamentarilor este lipsită de orice control intelectual”.Ioan Ghişe, la Premiile FreeEx 2011:
Senatorul Ioan Ghişe a lansat un proiect de lege a presei care propunea atestarea jurnaliştilor prin legitimaţii de presă obligatorii, controlul psihologic al acestora o dată la trei ani şi diferite alte soluţii de tip “adio presă.
Neobositul deputat Silviu Prigoană a lansat cel puţin două proiecte de lege pentru liniştirea presei: unul care propunea trecerea TVR Internaţional sub controlul MAE, celălalt trecea presa scrisă şi online sub controlul CNA.
Inițiativele celor doi temerari ai gândirii demonstrează că România este o țară în care libertatea de exprimare legislativă a parlamentarilor este lipsită de orice control intelectual.
” Vă recomand călduros tuturor celor prezenţi să faceţi minimul efort de a citi în amănunt atât proiectul de lege, cât şi expunerea de motive şi atunci veţi constata că, de fapt, premiul este parţial dat eronat, pentru că este vorba de o lege a unei profesii şi nu despre o lege a presei. Surpriza este că acum când vorbim este în vigoare Legea presei numărul trei din 1974 din timpul comunismului neabrogată”.Categoria: “Ajutor de neuitat”, Premiul: “Un monumental loc de veci în galeriile romane de la Roșia Montană”
El a spus că în România lipseşte definit juridic conceptul de jurnalist. “Când veţi citi proiectul de lege veţi vedea că dracul nu e aşa de negru după cum v-a fost spus”, a adăugat Ghişe.
“Ca să poată otrăvi Ardealul cu cianura, compania Roşia Montană Gold Corporation a otrăvit industria media cu cash. Pentru că a scos presa din foame pe timp de criză, dar şi pentru că a îndopat-o cât să nu mai vorbească, se acordă companiei aurarilor, ca premiu, un monumental loc de veci în galeriile romane de la Roşia Montană”.
Premianții libertății de exprimare:
Categoria: “Whistleblowers“, Premiul: Dracula, pentru felul în care au băgat spaima în “fundul Statelor Unite ale Cenzurii”“Wikileaks şi cofondatorul său, Julian Assange, au reuşit în ultimii ani să expună public grave încălcări ale drepturilor omului comise de guverne/forţe armate/servicii ale mai multor ţări care se pretind campioni ai democraţiei. Guvernele s-au enervat atât de tare, încât în 2010 şi-au abandonat total pretenţiile de promotori ai valorilor democratice şi au declanşat cea mai mare vânătoare globală din istorie contra unui mesager de informaţii de interes public”.Categoria: Tânăr, dar fotograf, Premiul: Bomba Molotov în Fotografie
Elevul Tudor Platon a câştigat premiul “Bomba Molotov în Fotografie” pentru proiectul “Elev în clasa a XII-a”, “adevărată ameninţare la adresa sistemului de învăţământ”.
Tudor Platon s-a înscris la concursul “Grădiniţa de Fotografie Documentară Oskar”, cu fotografii în care a arătat limpede ce înseamnă viaţa unui licean din clasa a XII-a, prin aceasta alegându-se cu o “exmatriculare transformată în transfer forţat”, la fel ca şi alţi cinci colegi folosiţi ca “modele internautice, fumătoare şi jucătoare de cărţi”."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu