miercuri, 25 mai 2011

Super Euro Direct 26 mai

Posted: 25 May 2011 01:41 AM PDT
Să consumăm mai puţin ca să trăim mai bine!: "
Săptămâna Verde 2011 începe astăzi prin lansarea către cetăţeni a unui apel de 'a consuma mai puţin şi a trăi mai bine”.
"
Posted: 25 May 2011 12:45 AM PDT
Transport aerian: Comisia Europeana a lansat o procedura de constatare a incalcarii legislatiei UE impotriva Romaniei: "
Comisia European a lansat o procedura de constatare a incalcarii dreptului comunitar impotriva Romaniei in legatura cu incheierea unui acord bilateral privind serviciile aeriene incheiat cu Rusia si a trimis Romaniei o cerere oficiala de informatii cunoscuta sub denumirea de „scrisoare de notificare oficiala”. Comisia este ingrijorata de faptul ca acest acord ar putea compromite tratamentul egal al companiilor aeriene din UE si ar putea denatura concurenta dintre acestea.
Mai multe detalii:
"
Posted: 25 May 2011 12:32 AM PDT
Comisia Europeana solicita unui numar de noua state membre sa implementeze directiva care vizeaza imbunatatirea sigurantei cailor ferate europene: "
Comisia Europeana a trimis un aviz motivat unui numar de noua state membre, solicitandu-le in mod oficial sa implementeze integral directiva privind siguranta cailor ferate. AustriaGermaniaLituaniaLuxemburg,OlandaPoloniaRomaniaSuedia si Marea Britanie nu si-au aliniat inca legislatia nationala la directiva respectiva, desi aveau obligatia de a face acest lucru pana la data de 24 decembrie 2010. Comisia le-a acordat acestor state membre un termen de doua luni pentru remedierea situatiei, iar in caz contrar poate transmite cauzele respective Curtii de Justitie.
"
Posted: 25 May 2011 12:32 AM PDT
Uniunea Europeana va acorda micro-imprumuturi fermierilor si micilor intreprinzatori din Romania: "
Multi mici-intreprinzatori si producatori agricoli, in special din zonele rurale si orasele mici ale Romaniei, au dificultati in obtinerea de credite din partea institutiilor bancare traditionale. Pentru a facilita acest lucru, ca parte aInstrumentului European de Microfinantare Progress, un acord de imprumut in valoare de 8 milioane de euro a fost semnat cu institutia romana de microfinantare Patria Credit. Acesta va permite acordarea de micro-imprumuturi cu o valoare maxima de 25.000 de euro unui numar de peste 2.000 de micro-intreprinderi din Romania. Este cel de-al cincilea acord si cel mai mare de pana acum din cadrul Instrumentului European de Microfinantare Progress.
"
Posted: 25 May 2011 12:31 AM PDT
Comisia Europeana asigura o mai buna protectie a victimelor infractionalitatii: "
In fiecare an, aproximativ 75 de milioane de persoane, pot fi victime ale infractionalitatii in intreaga UE. Asemenea evenimente pot avea consecinte fizice, emotionale si financiare devastatoare pentru victime si familiile acestora. Atunci cand aceste evenimente au loc in strainatate, diferentele culturale, lingvistice si legislative pot crea probleme considerabile. Pentru a afla cui se adreseaza victimele pentru ajutor si care sunt drepturile acestora, accesati http://ec.europa.eu/romania/news/180511_infractionalitate_ro.htm.
"
Posted: 25 May 2011 12:31 AM PDT
Agenda digitala: Comisia Europeana doreste sa afle care ar fi cel mai bun mod de a exploata informatica dispersa (cloud computing) in Europa: "
Comisia Europeana doreste sa afle opiniile cetatenilor, intreprinderilor, administratiilor publice si altor parti interesate in legatura cu modul in care se poate valorifica la maximum informatica dispersa (cloud computing). Aceasta permite companiilor, administratiilor publice si indivizilor care utilizeaza retele precum cea de internet, sa-si acceseze datele si programele informatice pe computere aflate in alta parte. Poate ajuta intreprinderile – mai ales IMM-urile – sa reduca drastic costurile aferente tehnologiei informationale, poate ajuta guvernele sa furnizeze servicii la costuri mai reduse si poate contribui la economisirea energiei prin utilizarea mai eficienta a echipamentelor hardware. Acest sistem este deja utilizat la scara larga, de exemplu pentru serviciile de e-mail prin intermediul internetului. Aceasta tendinta este tot mai accentuata si se prevede ca serviciile de acest tip vor genera, in Europa, aproape 35 de miliarde de euro pana in 2014. Promovarea conditiilor adecvate pentru ca cetatenii si intreprinderile sa beneficieze la maximum de aceasta evolutie tehnica este una dintre actiunile prevazute de Agenda Digitala pentru Europa . Consultarea publica se va desfasura pana la 31 august. Raspunsurile vor fi utilizate la elaborarea unei strategii europene in domeniu, pe care Comisia o va prezenta in 2012.

Niciun comentariu: