joi, 9 iunie 2011

Kanal D, OTV și Antena3, amendate pentru prea multă publicitate

Kanal D, OTV și Antena3, amendate pentru prea multă publicitate: "

Kanal D a fost amendat cu 15.000 de lei pentru depășiri de 10 minute în luna martie. Iar posturile OTV și Antena3 au fost amendate cu câte 10.000 de lei, pentru depășirea celor 12 minute legale de publicitate cu circa 8 minute într-o singură lună.

Ca urmare a aceluiași raport de monitorizare, Consiliul a sancționat cu somație publică posturile TVR1, Realitatea TV, Prima TV și Național TV.

CNA a monitorizat, în perioada 1 – 30 aprilie, duratele inserțiilor de publicitate în intervalul orar 18.00-23.00 la posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Național TV, OTV, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV și TVR1.

Pe de altă parte, membrii Consiliului au formulat o instrucțiune privind condițiile de prezentare a informațiilor și avertizãrilor din cadrul mesajelor comerciale.

Răsvan Popescu, președinte CNA:

“Pentru CNA aceasta este o modalitate de a marca, de a sublinia odatã în plus și de a încerca sã determine posturile sã nu mai primeascã acele spoturi de publicitate care sunt scrise ilizibil și pe o duratã insuficientã ca sã poatã fi citite”.

"

Niciun comentariu: