joi, 1 martie 2012

Dezbatere la Şcoala 11 Botoşani: Preia controlul asupra datelor personale




Astăzi, 1 martie, ziua când a intrat în vigoare noua politică de confidenţialitate a Google, Centrul Europe Direct Botoşani a organizat o dezbatere cu elevii din clasa a IV-a B de la Şcoala Generală nr. 11 din municipiul Botoşani – învăţător, d-na Daniela Ganea.
Dezbaterea s-a desfăşurat pe marginea broşurii „Preia controlul asupra datelor tale personale”  editată de Comisia Europeană.
Elevii clasei au dovedit că sunt utilizatori activi de Internet, inclusiv pe anumite reţele de socializare şi cunosc,  în genere, din familie şi de la şcoală,  principalele reguli de protejare a identităţii în mediul on line. Ei au comentat plini de aplomb desenele şi caricaturile din broşură care arată consecinţele – uneori nefaste -  ale navigării pe Internet în condiţii lipsite de siguranţă.
Elevii au fost puşi în temă asupra regulilor pe care trebuie să le respecte pentru navigarea în condiţii de siguranţă pe Internet şi asupra modificărilor pe care le propune Uniunea Europeană pentru a consolida protecţia on line.
În final cei mai activi dintre elevi au fost răsplătiţi cu premii, constând în  cărţi şi publicaţii. Ei au oferit, la rândul lor frumoase mărţişoare lectorilor.
Activitatea continuă, cu dezbateri, şi în alte şcoli botoşănene.

Declaraţia d-nei învăţătoare (audio):


raducaj , aproximativ 5 ore în urmă

Învăţător Daniela Ganea




Invatator Daniela Ganea


Potrivit Associated Press,  autorităţile europene au solicitat Google să amâne data intrării in vigoare a noilor politici de confidenţialitate pana când instituţiile de reglementare din domeniul datelor cu caracter personal vor verifica daca acestea încalcă legislaţia in domeniu.

Niciun comentariu: