marți, 23 octombrie 2012

Premiat de italieni, abandonat de instituţiile româneşti

Premiat de italieni, abandonat de instituţiile româneşti:
Scriitorul român Adrian Munteanu a fost desemnat câştigător al Premiului Internaţional de Literatură NUX, în cadrul primei ediţii a Salonului Internaţional al Cărţii de la Milano. Organizatorii evenimentului, aflat sub înaltul patronaj al Comisiei Europene, au contactat instituţiile româneşti din ţară şi Peninsulă, invitându-le să devină parteneri ai manifestării culturale. Dar, după cum povesteşte însuşi scriitorul premiat, singura instituţie care a răspuns solicitării a fost Primăria din Braşov. Celelalte instituţii, "de la Ministerul Culturii până la I.C.R., televiziuni şi radiouri" nici nu au răspuns invitaţiei.



Adrian Munteanu a contactat personal reprezentanţi ai Institutului Cultural Român, ai Ambasadei, ai Accademiei di Romania, dar nu a obţinut sprijinul solicitat.
"La Milano voi fi singur"- este concluzia amară a scriitorului român, care se simte abandonat de instituţiile din propria ţară.
Adrian Munteanu a povestit în detaliu demersurile făcute, într-o scrisoare deschisă pe care o redăm integral:

Scrisoare deschisă
La Milano voi fi singur
Câteva zile mai sunt până când se va deschide prima ediţie  a Târgului Internaţional de Carte de la Milano. De mult se ştie, aproape de la începutul anului, că printre cei trei scriitori din Europa, invitaţi de onoare ai manifestării aflată sub patronajul Consiliului Europei, alături de un nord

Citeşte mai mult...

Niciun comentariu: