marți, 24 septembrie 2013

Ştefan Bănică şi Andreea Marin, folosiţi de escroci pentru a păcăli românii

Mircea Lucescu a doborât un record de 44 de ani la Şahtior
Începând de luni, 23 septembrie 2013, Mircea Lucescu a intrat în istoria clubului Şahtior Doneţkdrept cel mai longeviv tehnician din toate timpurile care a antrenat echipa ucraineană. Cu cele 3,417 zile petrecute la campioana Ucrainei, tehnicianul român în vârstă de 68 de ani l-a devansat pe legendarul Oleg Oshenkov, care a antrenat clubul timp de 3,416 zile în anii 60.
După 44 de ani a fost bătut un record. Mai mult, nu numai perioada de timp este în favoarea antrenorului român, ci şi performanţele pe care le-a reuşit. Mircea Lucescu a preluat conducerea tehnică a echipei ucrainene la 16 mai 2004, el fiind antrenor de 3.417 zile. Oleg Ohenkov a fost numit antrenor la Şahtior pe data de 17 iunie 1960, antrenând actuala campioană a Ucrainei până pe 24 Octombrie 1969, atunci când a fost demis. Mircea Lucescu, în vârstă de 68 de ani, mai are contract cu echipa din Ucraina până în 2015, astfel că recordul său ar putea fi trece de 4000 de zile. Tehnicianul român are 446 de meciuri pe banca lui Şahtior în campionat, Cupa Ucrainei, Supercupa Ucrainei şi cupele Europene, în timp ce Oleg Ohenkov a antrenat echipa de 359
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Electrocutat mortal la furat cupru, abandonat de complici la o benzinărie
Gheorghe Marin Motruna, un tânăr de 21 de ani de origine română, a fost găsit în agonie, vineri noapte, după ora 23, de un automobilist în zona de servicii San Donato Est (foto), unde a fost”descărcat” de complicii săi.
A fost electrocutat în timp ce tăia cabluri din cupru de-a lungul căii ferate şi apoi abandonat ca un sac de gunoi în întunericul unei zone de servicii de pe drumul de centură est din Milano. Vegheat în timp ce agoniza de un alt băiat ca şi el, probabil un complice, într-atât de şocat încât nu ştia să cheme ajutoarele, nici să explice de unde veneau şi de ce.

În cele din urmă a murit pe o targă în ambulanţă, fără măcar a ajunge la spital. Printre prădătorii de aur roşu este considerat ca un accident la locul de muncă. Ceva ce poţi lua în calcul, dacă eşti atât de disperat şi lipsit de experienţă în manevrarea firelor de înaltă tensiune pe întuneric.

Român la furat cupru, cade de pe acoperiș și moare

Alarma s-a dat la puţin timp după ora 22 şi a fost lansată de Poliţia feroviară din Rogoredo. Au fost tăiate cabluri la un kilometru distanţă,
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Ştefan Bănică şi Andreea Marin, folosiţi de escroci pentru a păcăli românii
Popularitatea de care se bucură Andreea Marin şi Ştefan Bănică îi ajută pe escroci să păcăleasca din ce în ce mai mulţi români.
În numele celor două vedete se organizează concursuri fictive astfel că cei doi ţin să informeze despre pericolul în care cad multe persoane. În numele Andreei Marin se promit premii inexistente, iar în numele lui Ştefan Bănică se răspândesc concursuri pe internet cu premii pe baza reâncărcării cartelelor telefonice.
“Un grup de escroci sună pe diverse telefoane şi promit oamenilor premii din partea mea, iar pentru aceste premii mari le cer să plătească taxe, sume de bani aşadar. E important să ştiţi de la sursă: nimeni nu vă va suna în mod real din partea Andreei Marin, nu există asemenea premii, e doar o modalitate de a vă păcăli pentru a scoate bani din buzunarul dumneavoastră”, a declaratAndreea Marin.
La rândul lui, Ştefan Bănică ţine să precizeze: „În urma mai multor mesaje primite de la voi, referitoare la nişte anunţuri-concursuri care circulă pe facebook şi în care este folosită ilegal imaginea mea (mai exact, o fotografie de-a mea), anunţuri care conţin proceduri de reîncărcare a cartelelor telefonice şi menţionarea unor aşa-zise câştiguri
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Medic militar, reţinut de procurori. A fost prins în flagrant când primea mită de 2.000 de euro
Şeful secţiei Chirurgie Cardiovasculară de la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei "Vasile Cândea", colonelul doctor Iancu Mocanu, a fost prins în flagrant de procurorii militari în timp ce primea mită 2.000 de euro de la un pacient. În condiţiile unor salarii reduse şi în lipsa unor controale asupra activităţii din spitale şi din cabinetele proprii, finanţate cu bani de la stat, unii medici ajung să ia mită, iar problema "plăţilor informale" nu şi-a găsit încă rezolvarea.
Potrivit procurorilor, pe 5 iulie 2013, medicul Iancu Mocanu ar fi cerut de la un pacient, care este şi denunţător în dosar, suma de 2.000 euro, "pentru a îndeplini un act referitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv internarea şi investigarea medicală în scopul efectuării intervenţiei chirurgicale asupra unui pacient (aflat în relaţie de afinitate cu denunţătorul) diagnosticat cu o gravă afecţiune cardiacă, la unitatea spitalicească menţionată". Pe 23 septembrie 2013, Mocanu a primit suma de 2.000 de euro, moment în care a fost prins în flagrant de procurori. Drept urmare, Iancu Mocanu a fost reţinut, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Festivalul românesc “România - Tradiții si Valori Europene”, în organizarea ARI Milano
ASOCIAȚIA ROMÂNII ÎN ITALIA MILANO, ÎN COLABORARE CU CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI DIN MILANO, BISERICA ORTODOXĂ DIN MILANO,
PRIMĂRIA MILANO, CONSILIUL JUDEŢEAN OLT ŞI ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE ŞI MESERII DIN SLATINA
organizează în perioada 28-29 septembrie 2013 a X-a ediţie a Festivalului Românesc “ROMANIA-Traditii şi Valori Europene”.
Program:
Sâmbătă, 28 septembrie 2013, orele 15.30, la Teatrul Oscar din Milano va fi pusă în scenă de către actorii Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina piesa de teatru "Ibovnice cu ochi de Maramureş”. Aceasta promovează prin elementele de decor, limbaj (grai) şi costumele populare autentice, patrimoniul cultural material şi imaterial din zona Maramureşului, precum şi tradiţiile populare specifice zonei.
Duminică, 29 septembrie, 2012 orele 17.30, în Piazza San Lorenzo alle Colonne din Milano(lângă Biserica Ortodoxă din Via de Amicis 13 )va avea loc o demonstraţie de creaţie populară românească. Începând cu orele 19.00 vă invităm la un CONCERT DE MUZICĂ ŞI DANSURI ROMÂNEŞTI.
Invitaţi:
Claudia Corina Serdan şi Feciorii (muzica folk), Genţiana Ganea (din Târgu Mureș va interpreta melodii îndrăgite de muzică uşoară), Mariana Dumitru Creţu(interpretă de muzică populară),naistul Dan Dumitru Creţu şi Ansamblul de dansuri populare “DATINA”.

Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG
A murit Roman Vlad, patriarhul român al muzicii italiene
A murit la 93 de ani muzicologul, pianistul și compozitorul Roman Vlad, născut în România, dar care a trăit în Italia peste 70 de ani. La Repubblica l-a numit "patriarhul muzicii italiene".
Cel mai important muzicolog din Italia al secolului XX s-a stins sâmbătă 21 septembrie, la Roma. Născut la Cernăuți, oraș aflat atunci în România (astăzi Ucraina) pe 29 decembrie 1919, unde a luat diploma în pian, s-a mutat în Italia la 19 ani, în 1938, obținând cetățenia în 1951.
La Roma a fost elevul lui Alfredo Casella la cursurile de perfecționare de la Academia Națională Santa Cecilia, unde a obținut diploma în 1941.

După al doilea Război Mondial Vlad a devenit apreciat la nivel internațional și ca muzicolog și conferențiar: în 1954 și 1955 a ținut cursuri la Summer School of Music din Dartington Hall, Anglia și a participat la congrese și seminare în întreaga Europă, în America și în Japonia.
A scris opere teatrale, simfonice și de cameră. A făcut și muzică de film și de scenă, precum coloana sonoră din "La beaute du diable" de Rene Clair, sau comentariul muzical la "Racconto di un affresco" film de Luciano Emmer despre Giotto.

Viața la Văscăuți

Cu ajutorul a doi
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Grecia reia discuţiile cu creditorii externi, sindicatele se pregătesc de grevă
Troica creditorilor externi s-a întors la Atena, pentru un nou audit asupra economiei greceşti, relatează BBC News.
Vizita inspectorilor va determina dacă Grecia va primi sau nu ultima tranşă a celui de-al doilea împrumut. Reprezentanţi ai Comisiei Europene, FMI şi Băncii Centrale Europene vor verifica cât de eficiente au fost măsurile dure de austeritate.
Noi greve sunt planificate de către funcţionarii publici, ca răspuns la această vizită a experţilor străini. Discuţiile de duminică urmează să decidă care sunt, în continuare, condiţiile pentru ca Grecia să primească ajutor financiar, şi o tranşă de un miliard de euro, pe care speră să o primească în octombrie.
UE cere lichidarea industriei apărării elene, o reducere şi mai mare a posturilor din sectorul bugetar şi un program de privatizare sănătos.
Principalul sindicat din sectorul public Adedy spune că va organiza o grevă de două zile, marţi şi miercuri, în timp ce alte sindicate îl vor urma în curând. “Vom continua să luptăm împotriva politicilor distructive ale guvernului şi ale troicii”, anunţă Adedy, într-un comunicat.
Ultima rundă de proteste contra austerităţii vine la câteva zile după ce ministrul grec de Finanţe, Yannis Stournaras, a declarat că economia ţării sale se îndreaptă “încet spre redresare” şi că va exista creştere economică în al doilea trimestru al anului.
Yannis Stournaras a precizat că dovezi evidente sugerează că Grecia va înregistra un progres de la un trimestru la altul, pentru prima dată de la începerea crizei economice. Grecia a mai raportat şi cifre uşor mai bune în ceea ce priveşte şomajul, pentru perioada verii, în timp ce turismul a înregistrat o creştere modestă comparativ cu anul trecut.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG

Niciun comentariu: