joi, 5 septembrie 2013

Sub presiune, Putin joacă poker cu rachete S-300.
La Sankt Petersburg a inceput ieri reuniunea la nivel inalt a tarilor membre G20, in ultimul an Rusia detinand presedintia acestui grup. Summitul organizat de presedintele rus Vladimir Putin ar fi trebuit sa se concentreze asupra economiei si cresterii mondiale, dar Orientul Mijlociu si dosarul sirian au dominat ordinea de zi. Un vant rece planeaza peste summit, drama siriana etaland prapastia exi
Atentat. O luptă de patru ore, morţi, răniţi şi opt avioane distruse. ...
Daily Mail a dezvaluit un raport despre tentativa talibanilor de asasinare a printului Harry in septembrie 2012, cand se afla la o baza militara in Afganistan. Un episod sangeros, in cadrul caruia si-au pierdut viata si doi puscasi marini americani, descris drept 'cea mai mare pierdere suferita de US Air Force intr-un singur incident de dupa razboiul din Vietnam'. Capitanul Harry Wales, identifica
Hezbollahul a respins ameninţările SUA împotriva Damascului, pe care le-a catalogat ca "teroriste"
Mişcarea şiită libaneză Hezbollah, primcipalul aliat al regimului de la Damasc, a respins joi cu forţă ameninţările cu atacuri militare împotriva Siriei, acuzându-i pe autorii acestor ameninţări, în special pe Statele Unite, că se livrează unui "terorism planificat".
Berlinul doreşte sesizarea Curţii Penale Internaţionale privind atacul chimic din Siria
Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a declarat joi că vrea să fie sesizată Curtea Penală Internaţională (CPI) în legătură cu atacul cu gaze chimice în Siria.
Nicolăescu: În cabinetele şcolare trebuie făcută prevenţie, putem s-o facem şi cu asistenţi medicali
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, joi, la Sighişoara, unde a participat la o dezbatere publică a reformei din sănătate, că el crede că în cabinetele şcolare trebuie făcută prevenţie, iar aceasta poate fi făcută şi de către asistenţi medicali.
Antonescu: Dacă proiectul privind Roşia Montană nu are avizul Ministerului Justiţiei, cred că nu-l putem lua în discuţie
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că, dacă proiectul de lege privind Roşia Montană nu are avizul ministrului Justiţiei, el crede că acesta nu poate fi luat în discuţie în Parlament.
O persoană necunoscută s-a autoincendiat în faţa Palatului ONU de la Geneva
O persoană necunoscută s-a autoincendiat în faţa Palatului ONU de la Geneva joi dimineaţa, lăsând în urma sa ca indicii doar portretul unui militar cu o siglă reprezentând nişcarea Tigrii Tamuli şi documente referitoare la cazuri de autoincendieri în Tibet.
Londra afirmă că deţine proba utilizării de gaze chimice în Siria
Premierul britanic David Cameron a afirmat joi că deţine noi probe privind folosirea armelor chimice în Siria, o sursă precizând din partea sa că este vorba despre gaz sarin, relatează AFP.
Protestul din Capitală faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, ajuns la a cincea zi
Aproximativ 200 de persoane, în majoritate tineri, s-au adunat joi seară, pentru a cincea zi la rând, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
A ajuns la spital bătut şi susţine că a fost agresat de poliţişti. "Au zis că eu sunt din ăia care fac probleme"
Un bărbat de 38 de ani, din Târgu Jiu, ajuns la spital, joi, cu mai multe lovituri pe corp, susţine că a fost bătut de mai mulţi poliţişti, IPJ Gorj confirmând deschiderea unei anchete pentru a clarifica faptele sesizate de acesta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Trei nave ruse au traversat strâmtoarea Bosfor în drum spre Siria
Trei nave ruse de război au traversat joi strâmtoarea turcă Bosfor cu scopul de a ajunge, potrivit unei surse militare ruse, în estul Mediteranei, în apropiere de Siria, pe fondul pregătirilor unei intervenţii militare occidentale împotriva regimului de la Damasc, relatează AFP.
Comandantul US Navy: Costul unor posibile acţiuni militare în Siria nu va fi extraordinar. Cât costă o rachetă Tomahawk
Costul unor posibile acţiuni militare în Siria nu va fi "extraordinar", a apreciat joi comandantul Marinei americane, care a precizat, totuşi, că o singură rachetă de croazieră de tip Tomahawk ar costa "1,5 milioane de dolari", relatează AFP.
Panică în Mexic, după o descoperire ciudată: “Nu ştim ce sunt sau dacă provin de pe Pământ”
Mai multe roci ciudate, care strălucesc şi degajă un abur ciudat, au fost descoperite în Mexic, scrie Daily Mail.
ROMÂNIA-UNGARIA. Aproape 3.400 de poliţişti, mobilizaţi pe traseele suporterilor unguri veniţi la meci
Aproape 3.400 de poliţişti au fost mobilizaţi, la nivel naţional, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea în ţară şi până în Capitală, în aeroporturi şi gări, precum şi în Bucureşti, pentru a preveni eventualele incidente violente, informează Poliţia Română.
Bărbat în stare gravă la spital, cu hemoragie digestivă, după ce şi-a înghiţit proteza dentară
Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Bacău, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din localitate, cu hemoragie digestivă, după ce şi-a înghiţit proteza dentară, care a fost identificată în colon în urma ecografiei făcute de către medici, transmite corespondentul MEDIAFAX.
ONG-urile reacţionează: nu sunt prea mulţi oameni muşcaţi de câini.
In Constanta exista circa 20.000 de caini maidanezi, dupa unele estimari aproximative ale primarului Radu Mazare. Numarul lor nu se cunoaste cu exactitate. Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, Claudia Cambrea, in perioada ianuarie - iunie, 1.293 de persoane, intre care 214 copii, au ajuns la unitatea medicala, dupa ce au fost muscate de caini. De asemen
Amenajarea camerei copilului tău: sfaturi de la Irina Constantin.
In curand incepe scoala, un motiv in plus sa fim preocupati mai mult de camera copilului sau a adolescentului. Irina Constantin, cu o experienta bogata in amenajarea a spatiilor de acest fel, atat ca binecunoscut designer de interior cat si ca parinte, discuta despre cum alegem camera, cum trebuie sa fie patul, biroul si accesoriile, cum potrivim culorile, astfel ca adolescentul sa se simta bine s
Contractul de 2 milioane de lei pentru cardurile europene de sănătate, atribuit singurei firme înscrise
Contractul pentru producţia şi distribuţia cardurilor europene de asigurări sociale de sănătate, în valoare de două milioane de lei fără TVA, a fost atribuit de CNAS companiei S&T Romania SRL, aceasta fiind, de altfel, singura care a înaintat o ofertă.
Meciul România - Ungaria: Aproape 3.400 de poliţişti, mobilizaţi pe traseele suporterilor unguri
Aproape 3.400 de poliţişti au fost mobilizaţi, la nivel naţional, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea în ţară şi până în Capitală, în aeroporturi şi gări, precum şi în Bucureşti, pentru a preveni eventualele incidente violente, informează Poliţia Română.
Proiect: Paşapoartele vor putea fi expediate la domiciliul titularului
Paşapoartele vor putea fi ridicate de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa acestor documente, respectiv de la orice reprezentanţă diplomatică a României în străinătate, existând şi posibilitatea de a fi expediate la domiciliul solicitanţilor, conform unui proiect de HG.
REPORTAJ: Moartea lui Ionuţ lasă în urmă durere şi revoltă faţă de o problemă cotidiană
Ionuţ, copilul sfâşiat de câini vagabonzi în Bucureşti, a fost condus pe ultimul drum, joi, de membri şi apropiaţi ai familiei, dar şi de zeci de oameni care nu l-au cunoscut, dar care şi-au exprimat astfel revolta faţă de ceea ce i s-a întâmplat acestuia şi faţă de ceea ce trăiesc zilnic.
FOTOGALERIE Protestele impotriva proiectului de la Rosia Montana, ziua 5// Protestatarii s-au impartit in Piata Universitatii si in Piata Constitutiei/ Nu s-au semnalat incidente majore/ Iesiti din casa/daca va pasa
Peste 1.000 de oameni au reluat si Joi protestul din Bucuresti indreptat impotriva guvernului si proiectului de la Rosia Montana, care a primit unda verde de la Executiv. Manifestantii au resuit sa-i pacaleasca pe jandarmi si s-au impartit in mai multe grupuri ajungand in final sa ocupe carosabilul din dreptul Pietei Universitatii si din Piata Constitutiei din fata Palatului Parlamentului. Au avut
Protestul care schimba jurnalismul
Cei care ies zilele acestea in strada impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana pot schimba felul in care se face jurnalism in tara asta. Protestele au scos la iveala fata urata a multora dintre organizatiile media care fie au ignorat evenimentele, fie au elaborat teorii ale conspiratiei menite sa diminueze importanta activismului din strada.

TODAY

Niciun comentariu: