luni, 23 septembrie 2013

Transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arşinel s-a transformat într-un scandal naţional

România a câştigat titlul mondial la dans sportiv
Pop Eszter şi Vlad Pâslariu sunt noii lideri mondiali, după ce au cucerit medalia de aur laCampionatul Mondial de Dans Sportiv Standard pentru Tineret, desfăşurat la Braşov.
Cei doi tineri şi-au reconfirmat valoarea, după ce anul trecut în China au cucerit medaliile de argint. Majoritatea arbitrilor din finală i-au dat câştigători pe Vlad Pâslariu şi Pop Eszter. România a mai avut o pereche în concurs, dar aceasta nu a reuşit să treacă de semifinale.
64 de perechi, din 32 de ţări de pe patru continente şi-au trimis la Braşov campionii şi vicecampionii naţionali pentru a se lupta pentru medalii.
Vlad Pâslariu şi Pop Eszter, conform Adevărul.ro, sunt o pereche ce a adunat în palmares, din 2007 şi până în prezent, peste 67 de locuri I, 28 de locuri II, 11 locuri III la competiţii naţionale şi internaţionale. Perechea mai are în palmares şapte titluri de campioni naţionali şi patru titluri de deţinători ai Cupei României.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arşinel s-a transformat într-un scandal naţional
Celebrul actor Alexandru Arşinel este implicat într-un scandal cu iz penal. Recenta operaţie prin care actorului i s-a realizat, la Cluj, un transplant renal, a devenit subiectul unei plângeri penale.
Preşedintele unei asociaţii care se ocupă de pacienţii cu insuficienţă renală susţine că Arşinel, care a primit un rinichi la trei zile de la luarea în evidenţă, ar fi fost favorizat de medicii care au efectuat transplantul deoarece este o persoanalitate, pe când cei mai mulţi alţi bolnavi aşteaptă luni sau chiar ani întregi până li se găseşte un donator.
Scandalul transplantului de rinichi suferit, la sfârşitul lunii august, de actorul Alexandru Arşinel (70 de ani) la Insitutul de Urologie şi Transplant Renal (IUTR) din Cluj, ia proporţii. Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a declarat, pentru "Adevărul" că pe lângă plângerea penală pe care o va face împotriva IUTR, va înainta solicitări Ministerului Sănătăţii, Preşedinţiei României şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Ungureanu susţine că este suspect faptul că Alexandru Arşinel, un pacient de 70 de ani, care nu a făcut nicio zi de dializă şi a fost luat în evidenţele IUTR cu trei zile înainte de transplant, a
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Salariu de român: 180 euro pe lună
Cei cinci ani de recesiune puternică au avut efecte dezastruoase asupra românilor de rând. Fie că au rămas şomeri în urma disponizbilizărilor masive din sectorul de stat sau din cel privat, fie că nu s-au putut angaja, nivelul de trai al românilor a scăzut până la cote îngrijorătoare.
Românii au făcut cunoştinţă rapid cu sărăcia deoarece măsurile guvernanţilor anti-criză nu au produs efectele dorite. În acest context, veniturile românilor în perioada 2008-2013 au avut o rată de creştere anemică în raport cu preţurile.
În timp ce salariile au fost îngheţate în aparatul de stat, angajaţii din mediul privat s-au văzut nevoiţi să accepte ori fel de salarizare. Acest lucru a făcut ca, ca în România anului 2013, nu mai puţin de 700.000 de români să depindă de salariul minim pe economie: 800 de lei sau 180 de euro/lună.
Doar bulgarii au un salariu minim mai mic decât noi, dintre toate statele Uniunii Europene.
Alţi 220.000 de oameni trăiesc de la lună la lună cu şi mai puţin de atât, aşteptând să primească venitul minim garantat. Cei mai mulţi asistaţi social provin din zonele cele mai sărace din România: sudul Moldovei, cel al Munteniei şi al Olteniei.
Perioada de criză a culminat cu cea mai gravă
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: