vineri, 31 ianuarie 2014

Decanul Baroului Bucureşti: Codurile trebuiesc amânate. Infrastructura nu permite funcţionarea noilor instituţii | Romania Libera

Decanul Baroului Bucureşti: Codurile trebuiesc amânate. Infrastructura nu permite funcţionarea noilor instituţii | Romania Libera: "Ion Ilie Iordăchescu consideră că articolul 276 din noul Cod Penal, potrivit căruia "fapta persoanei care pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă", este unul inoportun.

"Avocatul, jurnalistul, politicianul, inculpatul şi justiţiabilul pot fi traşi la răspundere penală şi pedepsiţi cu închisoare daca vor face vreun comentariu sau vor emite judecăţi de valoare, deoarece judecătorul sau organul de urmărire penală pot oricând să reclame că declaraţiile publice au fost 'nereale', fiind făcute cu scopul de a îi influenţa sau intimida", este de Iordăchescu."



'via Blog this'

Niciun comentariu: