duminică, 30 noiembrie 2014

MOLDOVA ÎŞI ALEGE DRUMUL: „Nu ne întoarcem în mocirlă”
Scrisoarea românilor din Transnistria către moldoveni

Visit Website
Iohannis cere Parchetului să urgenteze anchetarea celor care i-au împiedicat pe românii din diaspora să voteze
Pe pagina sa de Facebook, președintele ales Klaus Iohannis cere Parchetului să urgenteze anchetarea celor care i-au împiedicat pe românii din diaspora să voteze. "Sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-și exercite un drept fundamental sunt încă în funcții" susține Iohannis ...
Visit Website
Cu puţin timp îniantea vizitei pe care o vaa face în Statele Unite începând cu 2 decembrie, preşedintele ales pe 16 noiembrie, Klaus Iohannis, cere într-un mesaj public retragerea din funcţii a celor care au împiedicat diaspora să-şi exercite dreptul la vot la alegerile prezidenţiale. „Sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcţii”, scrie Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Visit Website
Corespondenţă specială de la Chişinău. Studenții europeni apără UE în Republica Moldova
Câteva zeci de studenți din mai multe țări europene au ajuns în Republica Moldova, prin București, pentru a participa ca observatori internaționali la alegerile ce au loc duminică dincolo de Prut. S-au mobilizat prin intermediul rețelelor sociale și vor să demonstreze astfel că și tinerilor le pasă de soarta Europei, după cum au explicat câțiva dintre ei pentru România liberă. ...
Visit Website
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) şi-a exprimat îngrijorarea faţă de vizita pe care a efectuat-o la Chişinău Klaus Iohannis, apreciind că "este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o ţară vecină să se amestece în procesul electoral din Moldova".

Visit Website
MAREA BRITANIE: Muncitorii din UE ar putea fi obligaţi să se înregistreze la poliţie imediat după sosirea în Regat
Un membru al Guvernului de la Londra a declarat că imigranţii ar putea fi nevoiţi să se înregistreze la poliţie după sosirea în ţară, pentru a permite autorităţilor să verifice dacă şi-au găsit un loc de muncă după şase luni. ...
Visit Website
Iohannis, către Parchet: Aștept rezultatul investigației privind Diaspora!
Președintele ales, Klaus Iohannis, care își va începe mandatul pe data de 22 decembrie, sancționează pe pagina sa de facebook tăcerea care s-a așternut în legătură cu neregulile înregistrate la votul de la secțiile din străinătate din 2 și 16 noiembrie.
iohannis ponta realitatea
„Aștept cu maxim interes ca Parchetul Curții Supreme să-și respecte obligațiile constituționale de a apăra drepturile și libertățile cetățenilor și, în consecință, aștept cât mai curând rezultatul investigației privind împiedicarea exercitării drepturilor electorale de către românii din Diaspora”, scrie Iohannis.
Postarea sa vine în contextul în care doi membri marcanți ai PSD, Mircea Geoană și Marian Vanghelie, i-au acuzat public pe Victor Ponta și pe Liviu Dragnea de faptul că au împiedicat cu bună știință votul a mii de români din străinătate.
Marian Vanghelie a cerut autoritatilor sa verifice stenogramele convorbirilor din ultimele sase luni dintre Victor Ponta, Liviu Dragnea, Titus Corlatean si strategul de campanie al PSD, Bogdan Teodorescu, despre votul in diaspora.
„Sunt convins că a fost un act deliberat de împiedicare a votului pentru românii din străinătate. Domnul Ponta este principalul vinovat”a spus Mircea Geoană.
Iată ce a scris în urmă cu câteva minute Klaus Iohannis:


Visit Website
Aproape trei milioane de beculeţe de tip LED - care vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 24 de kilometri - vor fi aprinse sâmbătă de la esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, unde a fost montat un brad înalt de 16 metri, potrivit municipalităţii.

Visit Website
Președinta Judecătoriei Făurei, prinsă cu mita de 1.000 de euro
Președinta Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost prinsă în flagrat după ce a primit mită 1000 de euro. Ea a fost reținută și urmează ca instanța Curții de Apel Galați să decidă arestarea preventivă. ...
Visit Website
Potrivit Legii privind finanţele publice (nr.500/2002) si a Legii responsabilităţii fiscal-bugetare (nr.69/2010), nu ai voie mai mult de doua rectificari intr-un an de zile, iar cea mai tarzie rectificare poate avea loc la 30 noiembrie. Cu toate acestea, Guvernul incalca aceste prevederi si publica vineri seara tarziu, in ajunul mini-vacantei de 1 Decembrie (o perioada in care nu multa lume sta conectata pe site-ul MFP) proiectul celei de-a treia rectificari bugetare din 2014. E normal?
Visit Website
Pe 30 noiembrie, moldovenii îşi aleg viitorul. Printre ei, şi Doni, Leonid Doni, actor. Unul dintre cei pe care românii l-au "adoptat" odată cu apariţia sa în serialul de comedie "Las Fierbinţi".

Visit Website
Principesa Margareta a declarat, sâmbătă, că sănătatea mamei sale, Regina Ana, este mult mai bună în prezent, precizând că speră că Regina Ana şi Regele Mihai îşi vor petrece Crăciunul la domeniul regal Săvârşin.

Visit Website
Le Monde: „Iohannis, STAR al Facebook în Europa”
iohannisCotidianul francez Le Monde consideră că Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale datorită campaniei de pe internet. În doar o săptămână, primarul Sibiului ajungând la 1, 2milioane de like-uri adunate.
Este de origine germană, protestant și un taciturn. La 16 noiembrie, el a reușit totuși să câștige președinția României, țară ortodoxă în proporție de 87% și unde locuitorii, adevărați latini, adoră să sporovăiască. Klaus Iohannis, primar al Sibiului, bijuterie a regiunii Transilvania situată în centrul României, a câștigat alegerile prezidențiale cu aproape 55% din sufragii — notează publicația franceză, potrivit Agerpres.
De la victoria sa, el a devenit un fel de star al Facebook în Europa. Cu peste 1,2 milioane de „like”-uri adunate într-o săptămână pe pagina sa, el i-a depășit pe Angela Merkel, care trebuie să mulțumească cu 900.000, pe François Hollande, care înregistrează în jur de 500.000, și pe premierul britanic, care abia depășește 400.000.
Visit Website
Ghiță, despre Diaspora: NU am știut. Habar n-am avut că oamenii ăia se interesează de România!
Deputatul Sebastian Ghiță, demisionar din PSD și patron al România TV, a declarat la Prime Time News, la Realitatea TV, cu privire la organizarea deficitară a votului din diaspora, că președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, nu a avut atribuții, în acest sens, și a subliniat că „partidele nu au capacitatea de a contracta, de a plăti oameni”, pentru a suplimenta numărul de secții de vot din străinătate.
ghita2-300x163Liviu Dragnea nu a avut atribuții în organizarea votului din străinătate și această chestiune, pe care o discutăm, este una care trebuie tratată corect. Legea spune evident și clar că nu ai voie să schimbi numărul de secții de vot, între turul unu și turul doi. Așa scrie în lege și, slavă Domnului, că astăzi ne e frică tuturor de lege. În România organizăm  câteo secție de vot la o mie de locuitori, în străinătate, la trei milioane de locuitori, e greu să organizezi trei mii de secții de vot. Statul român nu are această capacitate, partidele nu au capacitatea de a contracta, de a plăti oameni.
Dacă Victor Ponta sesiza să mai înființăm secții de vot, să știți că niciun partid nu avea oameni să trimita acolo (…) Asta nu ne absolvă de nereușita organizării unui vot lin. La un număr de secții de vot din străinătate, de fiecare dată s-a stat la coadă. Acum au venit mai mulți români. Realitatea e nu că am fost răi, ci că am fost fraieri. Habar nu am avut că oamenii ăia se interesează de România. Nu am știut (…) Toată lumea a prezis maxim o prezență de 250.000 de români în diaspora”
Visit Website
Aflat până la alegerile prezidenţiale într-un tandem declarat cu Sebastian Ghiţă pentru succesiunea la şefia PSD, preşedintele executiv Liviu Dragnea îi dă dreptate acestuia în legătură cu remarcile legate de eticheta comunismului aplicată PSD care l-au deranjat pe Ion Iliescu.

Visit Website
Avertizare meteo de ninsori, vant si polei in toata tara. Va ninge si in Bucuresti
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori, vant moderat, depuneri de polei, valabila de sambata de la ora 20.00 pana duminica la ora 10.00. Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), de sambata, ora 20.00, si pana duminica, la ora 10.00, va ninge in jumatatea de est a tarii, iar in jumatatea de vest vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.
Visit Website
AVERTIZARE METEO de ninsori, vânt şi polei. Va ninge şi în Bucureşti
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori, vânt moderat, depuneri de polei, valabilă în toată ţara, de sâmbătă seară până duminică dimineaţă, stratul de zăpadă care se va depune ajungând la 5-7 centimetri în sudul Moldovei, în Dobrogea şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti.

Visit Website
Banii rămaşi în buget la finalul anului, având în vedere, printre altele, numărul redus de mari investiţii, vor ajunge să acopere datoriile spitalelor şi ale primăriilor, dar şi cheltuielile pe care Guvernul le-ar avea în 2015 pentru a achita diferenţa de salarii câştigată în instanţă de bugetarii din învăţământ în urma tăierilor din 2010.

Visit Website
Sfântul Andrei. Acest sfânt este considerat ocrotitorul României şi patronul spiritual al românilor.

Visit Website
CONSPIRAȚIA PSD anti-Diaspora | Noi dezvăluiri de la Marian Vanghelie
londraImagine de la Londra, înaintea turului al doilea din 16 noiembrie
Marian Vanghelie a cerut autoritatilor sa verifice stenogramele convorbirilor din ultimele sase luni dintre Victor Ponta, Liviu Dragnea, Titus Corlatean si strategul de campanie al PSD, Bogdan Teodorescu, despre votul in diaspora.
„O sa vedeti ce discutau ei despre cum sa nu se faca sectii de vot in strainatate”, a spus Vanghelie la B1 TV.
Intrebat daca are informatii ca Victor Ponta ar fi interceptat telefonic, Marian Vanghelie a precizat ca el se refera la faptul ca „se pot scoate (convorbirile), sunt sase luni in care stau aceste interceptari la Vodafone”.
vanghelieMarian Vanghelie a mai sugerat ca unul dintre Victor Ponta, Liviu Dragnea si Sebastian Ghita ar avea probleme in dosarul Alinei Bica, fostul procuror sef al DIICOT aflata in prezent in arest preventiv. Primarul sectorului 5 le-a recomandat ziaristilor sa-i intrebe pe cei trei daca „dorm bine in dosarul Alina Bica, sefa DIICOT”.
„E bine sa-i intrebati si uitati-va la ei si vedeti care dintre ei are probleme, ca nu au toti trei, decat unul (sic!)”, a spus acesta.
In opinia sa, demisia lui Sebastian Ghita din PSD este doar un „alt tip de aranjament gen Dubai”.
sursa: hotnews.ro
Visit Website
Andreea Pora: „Lucrul bine făcut” nu poate începe cu Mihalache…
Informatia ca Dan Mihalache ar urma sa devina seful cancelariei prezidentiale, m-a facut sa ma intreb ce intelegeti oare domnule presedinte Klaus Iohannis prin schimbarea felului de a face politica? Doar o chestiune de stilistica? Nu spun ca nu e necesara ca aerul in oceanul de mitocanie, topenie si tupeism in care politicienii (campion absolut […]
Visit Website
Președintele rus Vladimir Putin a prezentat Dumei de Stat un proiect de lege care reduce sanctiunile in cazurile de coruptie. În nota justificativa a proiectului de lege, presedintele spune ca reducerea  condamnarilor pentru crime de corupție va crește “gradul de executabilitate al acestui tip de pedepse“. Totodata, președintele propune ca in loc de condamnarea cu […]
Visit Website
Oficial moldovean: Votul de duminică decide între Europa şi defuncta URSS
Președintele Curții Constituționale din Republica Moldova, Alexandru Tănase, a comentat, sâmbătă, situaţia dinaintea scrutinului parlamentar din ţara sa. Tănase s-a aflat la Alba Iulia, unde a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universității „1 Decembrie 1918″ din municipiu. Este un scrutin complicat unde asistăm la implicări masive și nedorite din partea vecinilor noștri estici, în […]
Visit Website
Iohannis aşteaptă concluziile Parchetului privind votul din Diaspora
Președintele ales, Klaus Iohannis, care își va începe mandatul pe data de 22 decembrie, sancționează pe pagina sa de facebook tăcerea care s-a așternut în legătură cu neregulile înregistrate la votul de la secțiile din străinătate din 2 și 16 noiembrie. „Aștept cu maxim interes ca Parchetul Curții Supreme să-și respecte obligațiile constituționale de a […]
Visit Website
Ghiţă: „Rareş Bogdan parcă era plătit de Vanghelie”
Sebastian Ghiţă, mogulul România TV, a avut o intervenţie telefonică la Realitatea TV din care rezultă că nu vede bârna din ochiul televiziunii sale, dar în schimb e foarte interesat să arate paiul din ochii altora. Intervievat în emisiunea Andrei Miron pe tema demisiei sale din PSD, Ghiţă a răspuns întrebărilor de bun-simţ, formulate decent […]
Visit Website
Partidul Patria – eliminat din cursa electorală fără drept de apel
În cadrul ședinței de astăzi a Curtii Supreme de Justitie de la Chisinau s-a decis menținerea în vigoare a hotărârii luată zilele trecute de Curtea de Apel privind excluderea partidului Patria din cursa electorală. Partidul Patria, infiintat de omul de afaceri rus de originea moldoveana Renato Usatîi, a fost exclus joi din scrutinul parlamentar în […]
Visit Website
Alegerile parlamentare din 30 noiembrie, cruciale pentru Republica Moldova
Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, a subliniat, sâmbătă, la Alba Iulia, importanţa scrutinul parlamentar de duminică. Este un moment crucial pentru destinul prezent sau mai ales cel viitor al Republicii Moldova, care va marca profund soarta noastră europeană, soarta noastră comună”, a spus diplomatul. El a fost prezent la ceremonia de acordare a titlului „Doctor […]
Visit Website
Care a fost răspunsul separatiştilor la vestea sancţiunilor UE
Extinderea listei de sancțiuni a UE cu un numar de 13 lideri ai rebelilor din Donetk (DNR) și Lugansk (LNR) este un “nonsens complet”, care nu va afecta activitatea conducerii. Aşa au raspuns liderii separatisilor din estul Ucrainei la vestea impunerii de catre UE a unor sanctiuni personale, potrivt Interfax. Dennis Pushilin, vice-președintele Consiliului Suprem […]
Visit Website
Sclavi în Anglia. Românii sunt a 4-a cea mai numeroasă categorie
Amploarea fenomenului sclaviei moderne în Marea Britanie este mai mare decât s-a estimat anterior, pe baza unor agenții guvernamentale care monitorizează traficul de persoane. Numărul victimelor exploatate astfel se situează între 10 mii și 13 mii, conform unor evaluări ale ministerului de Interne britanic, citate de presa din insulă şi menţionate de Agerpres. Este pentru […]
Visit Website
Imigranţii originari din state membre ale Uniunii Europene ar putea fi obligaţi să se înregistreze la secţiile de poliţie după sosirea în Marea Britanie. Luarea lor în evidenţă ar face ca aceştia să fie mai uşor de expulzat dacă nu îşi găsesc de lucru în termen de şase luni. Ideea a fost evocată de un […]
Visit Website
Remeş a pierdut procesul pentru divulgarea probelor din dosarul „Caltaboşul”
Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş a pierdut la Tribunalul Bucureşti procesul în care cere despăgubiri de zece milioane de lei pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul „Caltaboşul”, în care a dat în judecată SRTv, DNA, pe preşedintele Traian Băsescu şi pe Rodica Culcer. Dosarul, deschis în octombrie 2010 la Tribunalul Bucureşti […]
Visit Website
Guvernul face, ocolind legea, a treia rectificare bugetară din acest an
A treia rectificare bugetară din acest an va suplimenta bugetele Justiţiei, Agriculturii, Transporturilor, Educaţiei, Apărării, în principal pentru plata în avans a titlurilor executorii pentru bugetari, dar va tăia din bugetele Preşedinţiei, Parlamentului, Externelor, Economiei. Deficitul bugetului de stat rămâne 2,2% din PIB. Conform Executivului, rectificarea, efectuată în mod excepţional, prin derogare de la lege […]
Visit Website
AUDIENȚE. Câți români s-au uitat la a doua ediție live a show-ului Vocea României
Vocea României a fost urmărită de peste 1,2 milioane de telespectatori din întreaga țară, în cele aproape patru ore și jumătate de show, la cea
Visit Website

Niciun comentariu: