luni, 8 decembrie 2014

Iohannis i-a propus scriitoarei Tatiana Niculescu Bran să-i fie purtătoare de cuvânt

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa a dispus, luni, constituirea unui colectiv de lucru care sa elaboreze un set de acte normative, privind utilizarea in MApN a animalelor de serviciu, in urma reactiilor din mass-media aparute despre situatia lui Max, cainele-veteran al Armatei romane.
Visit Website
Stefan Zoller, fost director al EADS Germania, ar fi fost pus sub acuzare in dosarul privind darea de mita pentru obtinerea unor contracte in Romania si Arabia Saudita, potrivit unor surse citate de publicatia Der Spiegel, preluata de Mediafax.
Visit Website
Fiica patronului Korean Air, nemultumita de modul de servire a aperitivului inainte de decolarea unui zbor New York-Seul, a ordonat debarcarea sefului de cabina si intoarcerea avionului la terminal, au anuntat luni surse oficiale, citate de Mediafax.
Visit Website
Perceptia romanilor asupra evolutiei tarii s-a rasturnat de la pesimism la optimism dupa alegerile prezidentiale castigate de Klaus Iohannis in fata lui Victor Ponta, insa votul din 16 noiembrie a avut o puterica incarcatura negativa, fiind influentat in mare masura de problemele din organizarea votarii la sectiile din strainatate, releva un sondaj de opinie realizat de INSCOP, la comanda Adevarul, transmis, luni, HotNews.ro.
Visit Website
Premierul Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa la sediul PSD, dupa sedinta Biroului Permanent National. El a facut mai multe declaratii privind bugetul, colaborarea cu Opozitia sau negocierile cu FMI.
  • HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratia
Visit Website
Visul lui Dantes, copilul care îşi făcea temele desculţ pe tejgheaua unei farmacii din Craiova

Visit Website
Tatiana Niculescu Bran, scriitoare şi fost jurnalist la BBC, scrie pe contul de Facebook că preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus să-i fie purtător de cuvânt şi consilier de comunicare la Palatul Cotroceni, informaţia fiind confirmată de persoane din staff-ul lui Iohannis.

Visit Website
Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran, autoarea "Spovedaniei la Tanacu", este alegerea lui Klaus Iohannis pentru postul de consilier de stat pentru Comunicare şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale în timpul mandatului său.

Visit Website
Un grup format din 33 de cadre didactice, economisti, antreprenori si manageri  romani au transmis luni presedintelui ales Klaus Johannis, prim-ministrului Victor Ponta si ministrului Muncii Rovana Plumb o scrisoare deschisa in care atrag atentia asupra proiectului de Hotarare de Guvern privind cresterea salariului minim în anul 2015, aratand ca masura este distructiva pentru economie si afecteaza bunastarea celui mai sarac segment al fortei de munca. Semnatarii scrisorii deschise (pe care o puteti citi in atasament) spun ca desi intuiesc ratiunile politice si totodata constrangerile bugetare care ar justifica o astfel de decizie, spera ca intr-o prima faza va determina reconsiderarea acestei deciziii.  "Fixarea unui nivel minim al salariilor mai sus decat cel determinat de realitatea economica duce la descurajarea cererii de munca din partea angajatorilor, la cresterea somajului si a economiei subterane, mai noteaza autorii scrisorii deschise.
Visit Website
Negocierile maraton, prelungite până după miezul nopţii, din ultimele zile dintre experţii FMI şi partea română nu au dus la nici un rezultat.

Visit Website
NINSORI în aproape toată ţara. AVERTIZAREA meteorologilor
.

Visit Website
Domnul Ionescu nu si-a permis nici in 2014 sa mearga in concediu. Adica si-a luat doua saptamani liber, asa cum au facut si colegii lui de munca, dar a ramas acasa. "Lasa, iti promit ca mergem la anul!", i-a spus el sotiei, dupa ce si-au facut ei "bugetul" pe 2015. Oricum, nu mai fusese intr-un concediu de prin 2010- aproape ca nu mai stia cum e. Cu doi copii si "aproape" proprietarul unui apartament cu trei camere cumparat pe credit, Ionestii au acum alte prioritati decat sa se distreze in concediu: cheltuielile cu copii, ratele si cheltuielile cu mancarea si intretinerea le inghit aproape toti banii. Ceea ce nu stie domnul Ionescu este ca face parte din cele 4,77 milioane de romani aflati tehnic in categoria celor saraci.
Visit Website
Un bărbat de etnie romă susţine că şi-a construit o casă în comuna Argetoaia din Dolj cu banii primiţi ca ajutor social în Marea Britanie, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Visit Website
Un bărbat de etnie romă susţine că şi-a construit o casă în comuna Argetoaia din Dolj cu banii primiţi ca ajutor social în Marea Britanie, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Visit Website
Ponta: „Nimeni nu mi-a pus pistolul la tâmplă să candidez. Am greşit”
Ponta_lÎntr-un interviu realizat pentru Realitatea TV şi realitatea.net de Costi Rogozanu şi Dan Duca, Victor Ponta recunoaşte că a greşit candidând la preşedinţia României, dar nu are de gând să facă un pas în spate. Pur şi simplu, se comportă ca şi când nu s-a întâmplat  nimic. Noua sa strategie – rezultă şi din interviul amintit – este să absoarbă lejer presiunea anti-PSD dată de votul din 16 noiembrie (prin spăşire, „recunoaşterea greşelilor” şi discurs nepolitic) şi să-l atragă de partea sa pe Klaus Iohannis (s-a văzut şi în interviul de la Antena 3 cu o zi înainte). De la distanţă ştirea cea mai interesantă a interviului pentru Realitatea TV rămâne însă recunoaşterea greşelii că a candidat pentru Palatul Cotroceni. Iată contextul:
D.D.: V-ați asumat vina. Dar dumneavoastră sunteți singurul vinovat? Ați avut consilieri în spate, domnul Bogdan Teodorescu, consilieri americani… Ei nu sunt vinovați?
VICTOR PONTA: Până la urmă antrenorul îți spune ce să faci, dacă tu faci bine sau prost, nu poți să dai vina pe el. Pentru că mie nu mi se pare corect, nu m-a forțat nimeni și la întrebarea cea mai dificilă pe care mi-ați pus -o cu candidatura, până la urmă nu mi-au pus pistolul la cap. Faptul că până la urmă i-am ascultat pe care mi-au spus să candidez deși eu simțeam că nu e bine să candidez e greșeala mea nu a lor. Cu toții trebuie să vedem cât am greșit. Dar nu mă voi schimba, așa am fost mereu.  Nu pot să spun public e vina celor care m-au sfătuit.
Victor Ponta admite de asemenea că prietenia cu Sebastian Ghiţă i-a dăunat în PSD, dar nu risipeşte dubiile privind demisia de formă a mogulului România TV:
D.D.: Prietenia cu Sebastian Ghiță nu vă dăunează imaginii?
VICTOR PONTA: Ba da. Și tocmai de aceea ne-am și despărțit. Dar altfel ce să spun …
D.D.: Lumea spune că totul ar fi un joc de imagine doar, că domnul Ghiță și-a dat demisia de gura lumii din partid.
VICTOR PONTA: Nici vorbă. Tocmai aia i-am și spus: dacă ești prietenul meu, îmi faci rău.
C.R.: Se vorbea de o faptul că exista un val anti-Ghiță în partid, că mai multă lume nu îl înghițea.
VICTOR PONTA: Nu cred și până la urmă valurile se creează.  Eu am fost uimit de votul din CEX apropo de excluderile domnilor Vanghelie și Geoană. 80 la 2 e un vot.
D.D.: Ați vorbit atunci cu domnul Iliescu apropo de declarațiile lui Sebastian Ghiță? Are vreo legătură asta cu demisia domniei sale?
VICTOR PONTA: Nu, nu am vorbit.
D.D.: Cu domnul Adrian Năstase ați vorbit după alegeri?
VICTOR PONTA: Vorbesc foarte des. Cred că am vorbit și după alegeri. E un om pe care eu îl respect foarte mult. Nu mai știu dacă am vorbit după alegeri, cred că da, vorbim.
Citiţi interviul complet, AICI
Visit Website

YESTERDAY

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, duminică, după meciul câştigat de Steaua în faţa echipei CSMS Iaşi, scor 1-0, partidă în care gazdele au evoluat fără însemnele clubului bucureştean, că "este o ruşine" ceea ce se întâmplă în România.

Visit Website
Cârcotaşii nu reprezintă o invenţie a secolului 21, ci au fost prezenţi dintotdeauna printre noi. În 1911, savantul Albert Einstein a sfătuit-o pe cercetătoarea Marie Curie cum să trateze „reptilele” care o supărau. Astrobiologul David Grinspoon a descoperit recent scrisoarea cu pricina.

Visit Website
Ţinând cont de evoluţia acţiunilor în 2014, Roubini a declarat recent că SUA se situează în mijlocul unei bule investiţionale. Anul viitor ar putea aduce unele câştiguri pe diverse pieţe financiare, dar bula, mai mare decât cea de dinaintea recesiunii din 2008, ar putea exploda în 2016.

Visit Website
Liberalul și reformatorul Tăriceanu ia lumină de la ”patriarhul” PSD Ion Iliescu
tariceanuCălin Popescu Tăriceanu a lăsat-o mai moale cu liberalismul și cu marii reprezentanți ai acestui curent politic. În schimb, a găsit un izvor de înțelepciune mai aproape de vremurile noastre, personificat de cel care, în urmă cu 25 de ani, chema minerii să facă ordine în sediul proaspăt reînființatului PNL: Ion Iliescu.
Revendicându-se acum de la o ideologie politică mai la ordinea zilei decât liberalismul, cea a ”uselismului”, Tăriceanu a ajuns să îi deplângă pe frații de suferință guveramentală social-democrați, împrumutând pentru asta și câteva cugetări de la marele părinte spiritual, Ion Iliescu.
”Iliescu care totuşi, fiecare om are calităţi și defecte, dar nu trebuie să nu îi recunoaștem calitățile, știe ce înseamnă social-democraţia a spus: Dragii mei colegi, dreptatea și justiția socială reprezintă elemente fundamentale care caracterizează social-democrația, trebuia să spuneţi nu că sunt pomeni electorale, trebuia să le explicați”, le-a citat liberalul reformator tinerilor membri ai partidului său, citat de digi24.ro.
”Din păcate cei din PSD, care ar fi trebuit să dea acest răspuns nu au știut să îl dea și s-au făcut mici, s-au înghesuit într-un colț și ceilalți le-au spus: ați dat pomeni electorale”, a pus verdictul Tăriceanu. Noi ni-i amintim mai degrabă guralivi și aroganți decât înghesuiți într-un colț, dar poate domnul Tăriceanu are o memorie mai bună.
E un verdict care ne amintește de alți guvernanți excepționali, dar neînțeleși de poporul înapoiat. Și de faptul că, din corul celor care se dădeau de ceasul morții acum trei-patru ani, prin studiourile TV, că Guvernul Boc face lucruri senzaționale, dar nu le comunică bine, majoritatea nu mai reprezintă acum decât amintiri asociate de public cu niște clovni cu nasul roșu.
Pe unii îi mai vedem fugind după Traian Băsescu pentru a-i smulge un ”selfie”, iar pe alții îi vedem fugăriți la rândul lor pentru a face poze, de data asta însă din față și din profil. Unde oare îl vom vedea pe domnul Tăriceanu peste câțiva ani, după ce îi va fi lămurit pe români cum e cu măsurile PSD, care nu sunt pomeni electorale?
Visit Website

Niciun comentariu: