duminică, 15 noiembrie 2009

Atenţie … virus!!!


  • Browserul nu permite afişarea acestei imagini.       Virusul A H 1 N 1 a ajuns şi în Botoşani. Unul  dintre liceele afectate de noul virus gripal, din judeţul Botoşani este şi Colegiul Naţional A. T. Laurian.

     Virusul a fost descoperit la o elevă din clasa a XI-a F, vineri, de 6 noiembrie 2009.
Adolescenta s-a prezentat la Spitalul de Boli infecţioase din  Municipiul Botoşani.Avea  dureri de cap, stare de vomă, dureri în gât şi temperatură ridicată.
În urma analizelor făcute s-a constatat că eleva are gripă porcină. După primirea rezultatelor eleva a fost internată pentru a urma tratamentul necesar. În aceeaşi zi a fost înştiinţată şi direcţiunea liceului  pentru a se lua măsuri în  legătură cu prezenţa virusului,  atât în sala de clasă cât şi în zonele din clădire pe care respectiva elevă le-a frecventat.
   Respectând legea, directorul liceului a fost obligat să dezinfecteze sala de clasă şi să comunice colegilor elevei ( clasei a XI-a F), că sunt nevoiţi să stea acasă şapte zile, până când trece pericolul răspândirii virusului. Tinerii au fost anunţaţi deasemenea că nu au voie să iasă din casă sau să stea în prezenţa unui colectiv larg de persoane, deoarece au intrat în contact cu purtătoarea de virus.
     Noul virus este uşor transmisibil şi de aceea toţi elevii trebuie să fie atenţi, să evite localurile,  aglomeraţiile,  recomandă specialiştii. Pentru o imunitate ridicată  se mai  recomandă  o alimentaţie bogată în fructe şi legume.  
                                                              
 Vătui Florentina – Ioana
 C.N. A.T.Laurian
Cursul de jurnalism - ediţia 2009 - 2010

Niciun comentariu: