vineri, 28 ianuarie 2011

PERFORMANȚĂ JURNALISTICĂ: Realitatea TV, interviu cu fondatorul Wikileaks

PERFORMANȚĂ JURNALISTICĂ: Realitatea TV, interviu cu fondatorul Wikileaks: "

Realitatea TV a ajuns la fondatorul Wikileaks Julian Assange. Jurnalistul Cornel Nistorescu și o echipă Realitatea TV au fost la Londra, pentru a realiza un interviu cu fondatorul celebrului site.

Interviul cu Julian Assange, realizat de echipa Realitatea TV, va fi difuzat de posturi de știri în cursul săptămânii viitoare.

Întâlnirea a fost aranjată de jurnalistul Cornel Nistorescu, spune Roxana Niculescu, director programe Realitatea TV.

Roxana Niculescu:

“Meritul aranjării acestui interviu îi îparține lui Cornel Nistorescu. El a fost acolo cu echipa Realitatea TV”.

Interviul are aproximativ 30-40 de minute și va fi programat săptămâna viitoare.

Întâlnirea cu Julian Assange este redată de Cornel Nistorescu, într-un articol publicat pe site-ul Cotidianul.ro. A avut loc, povestește Nistorescu, la locuința unui fost ofițer de armată, care îl găzduiește pe Julian Assange.

Cornel Nistorescu:

“Un drum până la Julian Assange pare un risc greu de imaginat. Servicii secrete, armate, pericole insurmontabile, sateliţi, înregistrări, ameninţări, riscuri, accidente!”, scrie Cornel Nistorescu.

Din articol:

Ellingham Hall aparţine la rândul său unui personaj fabulos. Este ofiţerul de armată engleză Vaughan Smith, fost combatant de armată şi cameraman de război. El a fost printre puţinii care au avut curajul să-i asigure lui Julian Assange spaţiul pentru domiciliu obligatoriu (ca să nu zic forţat) până se termină procesul de extrădare,intentat de Suedia.”

“Sper ca zilele următoare să am răgazul de a povesti în detaliu atmosfera, aerul şi decorarea acestui conac cu miros de vechi, de scorţişoară şi de lavandă, în care Julian Assange era oaspete de seamă şi a intrat frumos, cuminte, respectuos, ca un absolvent de universitate, în livingul decorat cu tablouri şi obiecte de sute de ani.

Foto: Cotidianul.ro

"

Niciun comentariu: