luni, 7 martie 2011

7 martie: Guvernul vrea să acorde 6 licențe de televiziune digitală

7 martie: Guvernul vrea să acorde 6 licențe de televiziune digitală: "
Guvernul vrea să acorde şase licenţe de televiziune digitală terestră, din care una va trebui să asigure o acoperire de 60% din populaţie şi 50% din teritoriu până la 31 martie 2012, scrie Mediafax, care citează un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Comunicaţiilor.
“Un multiplex (Multiplexul 1 – licenţa) va fi acordat cu obligaţia ca pe acesta să se retransmită programele TV publice naţionale, free to air şi cu obligaţii de acoperire în teritoriu şi populaţie. Acest multiplex va funcţiona simultan cu serviciile analogice de televiziune terestră pe durata perioadei de tranziţie care se va încheia la 1 ianuarie 2013″, se precizează în proiectul de HG pentru adoptarea strategiei privind tranziţia de la TV analogică la cea digitală.

Celelalte cinci licenţe vor fi acordate prin selecţie competitivă organizată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), cu posibilitatea de furnizare a serviciilor comerciale de retransmisie a posturilor de televiziune.
Guvernul vrea să acorde 6 licenţe de televiziune digitală
Mircea Badea, realizatorul emisiuni În gura presei, fost coleg şi prieten cu Teo Trandafir, a declarat, duminică noaptea, că sâmbătă a vizitat-o pe Teo la Viena, unde au discutat aproximativ 4 ore, scrie România liberă. Badea spune că toate informaţiile prezentate de presă cum că Teo Trandafir, actualmente deputat PDL, nu ar putea vorbi şi ar fi în stare extrem de gravă sunt absurde. Acesta susţine că Teo este foarte coerentă şi că discuţia purtată a fost foarte normală.
Fosta vedetă de televiziune Teo Trandafir, deputat PDL, se află de aproape două luni la clinica AKH din Viena, unde îşi tratează pancreatita necrozată.
Mircea Badea: Sâmbătă am vorbit 4 ore cu Teo Trandafir
Odată cu grila de primăvară, emisiunea Poveştiri adevărate, prezentată de Ioana Maria Moldovan pe Acasă TV, îşi schimbă azi ora de difuzare, de la 17.30 la 16.30, dar şi decorul. Schimbarea de oră vine la cerinţa telespectatorilor, scrie Evenimentul zilei. Producătorul emisiunii, Silviu Calangiu, promite: “Acesta este doar începutul, vor urma şi alte schimbări”. De la ora 17.30, Acasă TV va difuza prima telenovelă turcească pe care postul a achiziţionat-o, “Promisiunea“.
Schimbări la “Poveştiri adevărate”
Dinu Patriciu şi ziarul pe care acesta îl deţine, Adevărul, susţin la unison Codul Muncii în varianta propusă de guvern, căreia i se opune Uniunea Social Liberală. Omul de afaceri a publicat, vineri, un editorial în Adevărul în care prezintă o istorie a încercărilor de a “demola ruinele vechii aşezări a relaţiei angajat-angajator” şi în care redă un mesaj al său către ministrul Muncii, în care arată, între altele, că noul cod “este extrem de binevenit”. Separat, ziarul Adevărul publică un material în care arată că “sprijină iniţiativa Executivului“, prezintă pe larg avantajele acesteia şi, la final, prezintă în câteva rânduri trei “puncte slabe” ale proiectului, scrie HotNews.
Materialul din Adevărul, “Codul Muncii, un pas uriaş spre capitalism“, începe cu ideea că “după 21 de ani de legislaţie a muncii de inspiraţie socialistă, România este pe punctul de a avea un act normativ care să susţină piaţa liberă.”
Dinu Patriciu şi Adevărul susţin la unison Codul Muncii
Reporterii emisiunii “România, te iubesc“, de la Pro TV, vorbesc despre într-un interviu pentru Evenimentul Zilei despre rolul pe care îl au. Anca Nastasi, Alex Dima, Paula Herlo, Rares Nastase, Toni Dohotariu, Cristian Leonte şi Cosmin Savu sunt reporterii care vin, în fiecare duminică, cu noi subiecte.
Cosmin Savu: “Eu cred cu tărie că fiecare reportaj pe care îl fac schimbă ceva în bine. Asta face parte din misiunea noastră, să “lătrăm” şi să prezentăm defectele societăţii chiar dacă aparent nimic nu se schimbă. Nu este corect să nu credem în îndreptarea şi repararea greşelilor. Dacă nu aş fi crezut în asta, aş fi emigrat de mult sau m-aş fi călugărit”.
Alex Dima: “Am reuşit să schimbăm mentalităţi”
Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a anunţat că forul pe care îl conduce a înregistrat venituri de 3,66 miliarde de dolari de pe urma Campionatului Mondial de Fotbal organizat anul trecut în Africa de Sud, scrie DailyBusiness.ro, care citează CNN. FIFA a înregistrat venituri totale de 4,19 miliarde de dolari în ultimii patru ani, dintre care 87% au fost generate de competiţia din Africa de Sud.
Campionatul Mondial din Africa de Sud a adus 3,66 mld. $ în conturile FIFA
Sursa foto: Financiarul
"

Niciun comentariu: