joi, 3 martie 2011

“Gol după gol”, scoasă de pe Realitatea FM. Gabi Safta, persona non grata?

“Gol după gol”, scoasă de pe Realitatea FM. Gabi Safta, persona non grata?: "
Emisiunea Gol după gol, realizată de Gabi Safta, a fost scoasă săptămâna trecută din grila postului Realitatea FM, pentru că a prejudiciat imaginea postului prin încasarea unei amenzi de la CNA, după cum au declarat surse din Realitatea Media.
Contactat de Paginademedia.ro, Gabi Safta a spus că decizia “a venit de undeva de sus, de la Consiliul de Administraţie al trustului Realitatea” şi ar avea implicaţii politice ca în cazul emisiunii Ora de foc.
“Este adevărat că eram critic vehement al actualei guvernări, eram extrem de dur. Stau să mă gândesc că după ce emisiunea Ora de foc a lui Adrian Ursu şi a Oanei Stancu a fost închisă şi în aceeaşi săptămână să-mi închidă şi mie emisiunea pentru o amendă, mi se pare un pic deplasat. Ar putea fi o legătură, atâta timp cât în acea săptămână un om care este critic al guvernării, pe radio, a fost exclus”, spune Safta.
El a adăugat:
“Este o emisiune de 10 ore pe care o face un nebun sâmbăta şi încă 10 ore duminica. Nimeni nu face aşa ceva în România şi pentru o amendă să închidă o asemenea emisiune, mi se pare un pic exagerat”.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat, în 28 februarie, postul Realitatea FM cu 10.000 de lei pentru publicitate mascată la un medicament pentru mărirea organului sexual masculine, dar şi împotriva cancerului.
“Mi s-a părut cam deplasat ca din cauza unei amenzi să închidă emisiunea. Cred că este ceva care mie îmi scapă. Nu cred că poţi să închizi o emisiune din cauza unei amenzi de reclamă mascată, o amendă care se putea plăti”, spune Safta.
Anunţul scoaterii emisiunii Gol după gol din grilă a venit de la noul director al postului Realitatea FM, Gabriel Ioniţă, chiar în ziua în care CNA a votat amenda de 10.000 de lei.
“Gabriel Ioniţă chiar e un om extraordinar, dar nu spun asta ca să mă cheme înapoi, el e un om mult prea mic, hotărârea e luată de sus de tot, după cum mi-a şi spus, dar sunt dispus, dacă primesc un telefon “hai înapoi” mă duc pe jos, cum se zice. N-am niciun resentiment faţă de nimeni de la Realitatea FM”, a spus fostul realizator al emisiunii Gol după gol.

Gabi Safta: “Niciodată nu mi s-a atras atenţia asupra limbajului meu”

Potrivit unor surse din Realitatea Media, un alt motiv care a dus la excluderea lui Gabi Safta de pe post a fost limbajul pe care îl folosea acesta, în ciuda numeroaselor avertismente primite de la şefii radioului.
De cealaltă parte, Safta spune că nu a primit niciodată nicio avertizare în acest sens:
“Am 42 de ani şi dacă mi se atrăgea atenţia “ai grijă la limbaj, ai grijă ce foloseşti, ai grijă politic, nu mai vorbi”, evident că fiind un om cu o familie m-aş fi gândit de trei ori înainte de a deschide gura, dar niciodată nu mi s-a atras atenţia.”
“E adevărat că probabil limbajul oamenilor din sport nu este agreat de Realitatea FM. De nouă luni eram acolo, nicio clipă mie nimeni nu mi-a atras atenţia – ai grijă la limbaj!, niciodată, nici pe vremea lui Robert Turcescu.”
Întrebat ce va face în continuare, Gabi Safta spune că a existat o discuţie cu cei de la Sport Total FM (postul lui Robert Turcescu), dar care nu a avut încă niciun rezultat concret.
“Am avut un dialog cu un administrator al Sport Total FM, trebuia să începem de sâmbătă emisiunea, din cauza doar a unor probleme tehnice din interiorul radioului nu am început la Sport Total FM şi regret pentru că s-a reluat campionatul de fotbal şi în mod normal ar fi trebuit să începem şi noi emisiunea odată cu începerea campionatului”, spune Safta.
Va merge la postul deţinut de Robert Turcescu? Gabi Safta:
“În perioada asta fac emisiunea doar pe caiet, la perete, cum spunem noi în presă şi nu ştiu unde va fi. Dacă Realitatea FM mă chemă vin pe jos, dacă Sport Total vrea într-adevăr să colaborăm mă voi duce şi voi face emisiunea, voi încerca s-o fac cât mai bine şi fără nicio reclamă mascată”.
Sursa foto: GSP.ro
"

Niciun comentariu: